Un proiect de hotărâre a iscat discuţii aprinse: un primar supărat şi atacat, nişte consilieri cu “arici” pe ei

Una dintre hotărârile de Consiliu Local care a iscat controverse şi aprige discuţii în şedinţa ordinară a lunii iulie, este cea care se referă la împuternicirea primarului municipiului Olteniţa, Costinel Milescu, să reprezinte interesele Consiliului Local în litigiile aflate pe rolul instanţelor judecătoreşti. În exercitarea acestor atribuţii, primarul poate desemna, potrivit hotărârii, un alt funcţionar public sau avocat care să-l reprezinte în faţa instanţei.

Potrivit hotărârii, pentru fiecare litigiu în parte primarul va primi mandat de reprezentare, apreciind această măsură ca fiind una tergiversantă pentru aceste litigii şi care ridică un semn de întrebare asupra credibilităţii instituiei în faţa instanţelor. Proiectul de Hotărâre de Consiliu Local prevede acordarea unui mndat de reprezentare a primarului Costinel Milescu pentru toate dosarele în instanţă aflate pe rol şi evidenţiate.

Consilier PC si avocat, Alin Grigore şi-a exprimat vehement părerea ca toţi consilierii să-şi aleagă reprezentant în faţa instanţei de judecată pentru dosarele aflate pe rol dintre primărie sau consiliul local olteniţeancu societăţi sau instituţii publice.

Consilier Alin Grigore:

“Nici unul dintre consilieri nu poate aprecia dacă este tergiversantă dispoziţia legii cum scrie în hotărâre, şi că am avea o credibilitate îndoielnică în faţa instanţelor dacă aplicăm legea. Noi trebuie să respectăm legea. Pentru fiecare litigiu trebuie dat un mandat.”

Primar Costinel Milescu:

“Nu e corect faţă de Consiliul Local. Atâta vreme cât ca avocet reprezintă părţi care sunt în litigiu cu noi, mi se pare că jucaţi la două capete şi reprezentaţi nişte interese patrimoniale. Eu nu cred că faceţi muncă patriotică voluntară. Mi se pare că daţi informaţii de grad zero celor pe care-i reprezentaţi. Atâta timp cât am proces cu Scutolul şi cel care-i reprezintă este un consilier este corect? Legea nu prevede că este un conflict de interese. Adică să hotărască domnia sa cine să fie avocatul Consiliului Local ca să facă cărţile, pentru că altfel nu-mi explic de ce insistă aşa de tare. Când văd că cineva încearcă să ducă discuţiile Consiliului Local într-o anumită zonă, mi se pare incorect. Sunt obligat să apăr interesele Primăriei şi Consiliului Local…”

“Atâta timp cât avocatul nostru se întâlneşte în instanţă cu consilierul, care reprezintă partea adversă, are acces la toate actele din primărie, vi se pare moral? Vin şi eu în instanţă cu argumentele noastre. Sunt nişte contradicţii flagrante. Aveţi interese clare în această poveste, pentru că SPS Ecosal se află sub administrarea Consiliului Local.”

Acesta a explicat şi de ce a fost ales un avocat cu experienţă să colaboreze cu Primăria Olteniţa, motivând cu lipsa de experienţă a juristului actual al instituţiei publice, Florin Constantin.

Lungu Gheorghe propune ca toţi consilierii să fie informaţi în legătură cu toate procesele Primăriei Olteniţa sau Consiliului Local, ce sunt pe rol. Acesta nu a pierdut din vedere să evidenţieze faptul că primarul Costinel Milescu este cel care apără foarte bine interesele instituţiei.

După discuţii acide, agresive la un moment dat, hotărârea a fost votată sub forma de mandatare a primarului Costinel Milescu de a reprezenta interesele Consiliului Local Olteniţa în litigiile aflate pe rolul instanţelor judecătoreşti, dar consilierii să fie informaţi pentru fiecare dosar în parte din cele 11 nominalizate şi anexate la proiectul de hotărâre.

Astfel pentru fiecare dosar în parte, se va face un proiect de hotărâre.