„Let’s Do It Romania” si la Oltenita

Elevii olteniţeni au pus în aplicare de Ziua Curăţeniei proiectul „Let’s Do It Romania”

Elevii olteniţeni s-au întâlnit sâmbătă, 25 septembrie pentru a face demonstraţii de curăţenie. De Ziua Naţională a Curăţeniei elevi şi cadre didactice din Olteniţa au arătat ce înseamnă curăţenia. Aproximativ 230 de elevi şi cadre didactice au arătat localnicilor olteniţeni cum se strâng deşeurile depozitate necorespunzător: “Am mers cu copiii şi am strâns ce lasă alţii în urmă, care cred că ce nu e al lor nu mai contează. Voluntarii s-au împărţit în echipe coordonate de un profesor şi au primit spaţiul ce trebuia curăţat. Au acţionat în 5 direcţii considerate cele mai murdare ale municipiului. Participanţii au semnat normele de siguranţă înainte de declanşarea acţiunii şi au adus declaraţia din partea părinţilor, prin care arătau că sunt de acord ca, copilul lor să se implice în această acţiune. Copiii au primit echipament corespunzător: saci, mănuşi de la Ecosal, Prefectura Călăraşi, Primăria Olteniţa şi Tonerfill Olteniţa. Elevii voluntari au fost cei de la Gr. Şc. Nicolae Bălcescu, Şcoala nr. 6 Olteniţa, Şcoala „Mircea Eliade” Olteniţa, Şcoala „Alex. Ghica” Olteniţa, Şcoala nr. 2 Olteniţa, Şcoala „Spiru Haret” Olteniţa.” declară prof. Liliana Niculiţă, unul dintre profesorii implicaţi în acţiunea dedicată zilei curăţeniei. Cadrele didactice care au participat la proiect au fost Voicu Adina, Hociotă Elena, Niculiţă Liliana, Muşat Doina, Baltac Teodora, Cristea Georgeta, Păun Ana, Dobre Sebastian, Becheru Elena, Sfetcu Liliana, Hociotă Marian, Pană Florian, Niţă Ileana.


La acţiunea de sâmbătă s-au strâns aproximativ 500 saci ce au fost ridicaţi de pe teren de maşinile trimise de Ecosal Olteniţa. “Mobilizarea a fost remarcabilă şi sperăm că a sensibilizat populaţia astfel încât oraşul în care trăim să fie o oază de curăţenie. Mulţumim tuturor voluntarilor şi îi aşteptăm şi la alte acţiuni. Mulţumim şi partenerilor noştri în special domnului Chirnogeanu Alexandru – director Ecosal Olteniţa, care a sprijinit această acţiune pe zona Olteniţa.” mai spune prof. Niculiţă.

CLICK AICI pentru galerie foto

Comentarii

 1. george popa spune:

  Ar trebui facute astfel de campanii in fiecare luna, da nu numai de elevi, ci de toti oltenitenii…!!!!

 2. Mihaela spune:

  Foarte frumosa initiativa!!! aceste campanii sunt chiar de admirat!!! Felicitari tuturor participantilor! 🙂

 3. campania a fost buna, dar din partea autoritatilor, elevii de ce nu au avut in dar nici macar un bidonash cu apa ?
  mmm?…macar simbolic…..nu mai spun de manushi menajere noi pentru colectarea desheurilor….surpriza, nu? pacat!sunt multe locuri cu desheuri, peturi de plastic si multe altele, mai ales pe la dunare….

 4. Lusi spune:

  buna.. mi-a placut sa dau o mana de ajutor…Si ma bucur enorm ca scoala nr 6 ( sk mea) a avut cel mai mare nr de elevi participati 😀

 5. cipleu rodin bogdan spune:

  Feliciatri si totodata multumiri tinerilor care se afirma prin excelenta in interiorul unei societati ce sufera de indiferenta si suficienta.Domnul George Popa este cel mai aproape de dorinta multora dar si de utopie…