Concursul Naţional Antidrog de la Cozia a ieşit câştigător pentru elevii Liceului Bălcescu-Olteniţa

În tabăra Cozia din judeţul Vâlcea s-a desfăşurat în perioada 31 august- 4 septembrie 2010 concursul naţional „Împreună Antidrog”, organizat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

La aceasta ediţie, judeţul Călăraşi a participat cu două echipe. Prof. Liliana Niculiţă ne-a descries programul din tabere: “Programul unei zile de tabără era următorul: dimineaţa după micul dejun înscrierea la ateliere, apoi desfăşurarea acestora pe parcursul a patru ore, prânzul, apoi drumeţie la cascada Lotrişor, la Mânăstirea Turnu sau la izvoare sau bazin, excursie la salina Ocnele Mari. Seara luam cina, apoi urma discoteca. Activitatea din ateliere era ceva foarte distractiv şi relaxant. Acestea erau susţinute de formatori ce au calităţi deosebite şi au fost: muzică, dans, pictură, sport, alpinism, munca în echipa antidrog, creativitate, teatru şi „poveşti pătrate”. Participarea era obligatorie, iar alături de elevi participau şi profesorii. Dar nu a fost numai distracţie. În două seri s-au prezentat cele 22 de proiecte la care fiecare echipaj a muncit un an. Cel mai distractiv moment a fost traseul din ultima seară, ce a trebuit să fie executat de cei cinci membri ai echipajului, inclusiv profesorul. A fost destul de greu, mai ales că el a contat în clasamentul final, dar a fost foarte amuzant şi cu peripeţii. La final, judeţul Călăraşi, prin cele două echipaje ale Grupului Şcolar “Nicolae Bălcescu”, a ocupat 2 locuri întâi şi aplauze puternice. Mulţumim pe această cale Primăriei municipiului Olteniţa, conducerii liceului Bălcescu şi partenerilor noştri din proiect, care au avut încredere în noi şi ne-au spijinit în campania de un an de zile şi în deplasarea echipajelor la faza naţională.”
Tabăra de la Cozia se înscrie în cadrul activităţilor de educaţie nonformală, având în desfăşurare în fiecare dimineaţă ateliere, iar după amiaza excursii şi drumeţii.


Atât prof. Niculiţă cât şi prof. Doina Muşat au întâmpinat obstacole destule, atât materiale cât şi verbale. Banii pentru deplasare la concurs nu au fost suficienţi, s-au găsit doar o parte din sponsorizări, iar restul au pus fetele şi profesoarele. “Din acest motiv dorim să amintim celor care nu au încredere în adolescenţii de azi: domnilor profesori nu uitaţi că şi dumneavoastră aţi fost cândva elevi şi doreaţi poate măcar câteodată să ieşiţi din rutina zilnică şi să faceţi şi altceva ce vă plăcea şi nu ce vă era impus. Aşa că daţi o şansă acestor tineri- e adevărat puţini la număr- care, chiar dacă nu sunt buni la materiile reale, au preocupări, îşi pun întrebări, vor să comunice, sunt curioşi. Aceştia trebuie incurajaţi nu „roboţeii” şi iertaţi-ne părerile proprii, dar o spunem din proprie experienţă: un om care se descurcă în viaţă şi este mulţumit sufleteşte (pentru că e cel mai important) e acel om curios, care îşi pune întrebări fiind învăţat să caute răspunsul”. declară Liliana Niculiţă.

Comentarii

 1. Dan Elena spune:

  Felicitari!!!!

 2. sabina spune:

  bineee
  felicitari
  v pup:X

 3. marina spune:

  FELICITAAAAARI!!!!!!tot respectul:)

 4. felicia dan spune:

  lucul 1!am muncit pentru el foarte mult.ne-am confruntat cu tot felul de probleme, dar cu ajutorul indrumatorilor nostrii am reusit si am ajuns sa ne mandrim.nu pot spune ca a fost usor,doar trebuie sa vrei.tabara de la calimanesti a fost foarte frumoasa.ne-am si distrat dar am si invatat lucruri noi.vreau sa va spun ca este ceva superb sa fi aplaudat de peste 100 de persoane si felicitat.prima oara nu am reactionat,chiar nu ma asteptam.a fost o competitie totusi.dar uite ca am reusit.felicia