Consilierii olteniţeni au aprobat grila de salarizare a personalului de la Termourban Olteniţa

Consilierii olteniţeni au aprobat în ultima şedinţă de Consiliu Local actul adiţional la Contractul Colectiv de Muncă şi salariul directorului interimar Termourban Olteniţa.

Actul adiţional la Contractul Colectiv de Muncă a fost adoptat pentru a veni în sprijinul actului adiţional la Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială a judeţului Călăraşi.

Contabilul şef de la Termourban Olteniţa, Mariana Raftu, a prezentat în şedinţa lunii iulie ce au decis sindicatele societăţii şi ce prevede legea. Astfel, potrivit art.40, alin. 4) „Salariul de bază minim pe unitate este de 770 lei, corespunzător salariului minim pe ramură”, fiind stabilite şi salariile de bază pe funcţii. Salariul unui muncitor necalificat este de 770 de lei, muncitorii calificaţi şi personalul administrativ încadrat cu funcţii de pregătire liceală având salariul de 1.155 lei. Un tehnician, un contabil, un operator de calculator are 1.309 lei, un maistru 1.502 lei iar un subinginer este încadrat cu 1.540 lei. Pentru cei cu studii superioare salariul este de 1.617 lei, un şef de sector are conform grilei de salarizare 1.848 lei. Un şef de birou compartiment este încadrat la 2.002 lei, iar un şef de secţie are 2.233 lei. Inginerul şef şi contabilul şef au salariul de 80-95% din salariul directorului, pentru care s-a făcut o altă Hotărâre de Consiliu Local. Directorul interimar al Termourban Olteniţa, Cornel Ştefănescu, are un salariu de 3.153 lei.

Comentarii

 1. Cipleu Rodin Bogdan spune:

  ASA ARATA UN ARTICOL IN OLTENITEANUL IN NOIEMBRIE 2009

  Rămânem fără căldură!? Termourban aleargă după recuperarea datoriilor

  Termourban Olteniţa are de încasat 1.223.890 lei, sumă ce reprezintă datorii de la populaţie şi agenţii economici, dar şi subvenţia de la bugetul de stat. Până la sfârşitul lunii octombrie, Termourban avea de încasat de la populaţie 773.689 lei, de la agenţii economici 48.549 lei şi de la bugetul de stat 401.652 lei. Societatea nu are datorii restante faţă de furnizori şi bugetul consolidat.
  În scurt timp intrăm în sezonul de iarnă iar datoriile către Termourban persistă, conducerea societăţii din Olteniţa nemaiştiind ce soluţii să găsească pentru rezolvarea situaţiei.
  Astfel, în şedinţa extraordinară de vineri, 13 noiembrie, s-a dezbătut situaţia financiară a Termourban. La rândul acesteia, societatea trebuie să plătească furnizorii, printre care cei mai importanţi sunt Wirom şi Enel. Dacă datoriile de la populaţie şi societăţile comerciale persistă, societatea va fi în impas de a mai putea da căldură pentru că de fapt circuitul acesta social include şi societatea furnizoare de gaze, fără de care centralele termice nu pot funcţiona şi fără de care locatarii nu pot primi căldura. Termourban încasează ce produce şi plăteşte mai departe partenerii săi cu care aprovizionează populaţia cu căldură. Fără Wirom şi Enel nu ar fi căldură, dar aceştia au şi ei facturile care încarcă Termourban şi uite aşa funcţionează mecanismul economic, pe care cei care locuiesc la blocuri nu prea îl înţeleg.
  Soluţia găsită în urma discuţiilor: consilierii vor merge pe teren, pe baza tabelelor cu restanţierii la plata energiei termice. Consilier Gheorghe Lungu a propus ca fiecare consilier să preia un număr de restanţieri şi să meargă la domiciliul acestora să-i convingă să plătească.

  CUM O SA ARATE ARTICOLUL DIN NOIEMBRIE 2010 PE CARE CEI DE LA BLOCURI NU PREA O SA-L INTELEAGA?

 2. MARIAN M. spune:

  chiar nu ne intereseaza de ei….de cei de la TERMOURBAN….CALDURA AM ORICUM LA IARNA….sauna, nu gluma…locuiesc la casa…. :))

 3. Popa Vlad spune:

  Eu nu inteleg de ce Directorul si ceilalti membri ai conducerii au salarii asa mari cand nu au reusit sa rezolve problema restantierilor!Pe ei i-as plati in functie de incasari!