Despre secretele miniacupuncturii SU JOK cu olteniteanul Gabi Cotea, prof. kinetoterapeut

Su Jok este o miniacupunctura, care se bazeaza pe proiectia meridianelor energetice ale corpului fizic in palme si in talpi, dar si in alte zone bine determinate pe suprafata corpului. Fata de meridianele din acupunctura chineza, in cea coreeana sint folosite ceva mai multe, iar sistemul este mai complex – meridianele diamant, ceakra Agni solara, ceakrele interne, ceakrele externe , meridianele de granita si centrale ale sistemului energetic uman precum si circulatia energiei intre acestea.

Se combina astfel intr-o singura stiinta terapeutica studiul filosofiei si metafizicii Hinduse (ceakre, meridiane chinezesti) si Egiptene, Sumeriene ( piramida) cu legaturile dintre ele- studiul sistemului spirala si al meridianelor spirala in corpul uman ( descoperire recenta )

– studiul si aplicarea in terapie a modelului de organizare in Triorigine a Universului si a corpului uman: Homo (Inn), Hetero (Yang), Neuto (vidul, sursa) si Neutro ( armonie).

Se lucreaza cu ace foarte mici, in minisistem, adica intr-o portiune mai mica sau cu magneti speciali conceputi pentru ceakre si meridiane, seminte de la legume si fructe asezate pe puncte cu leucoplast, cromopunctura (prin culoare) pe meridiane,presopunctura,etc.

Cu cit portiunea de lucru si suprafata de actiune prin acupunctura este mai restrinsa, cu atit eficienta terapiei este mai mare.

Totul este in functie de pacient. Exista zone standard dar si zone care se aleg in functie de inaltimea pacientilor. Sint niste proportii matematice care ajuta la gasirea tuturor punctelor. Stiinta Su Jok este mai complexa si mai plina de logica,  iar acestea se deduc din individualitatea pacientului. In metoda chineza se dau formule de-a gata, care merg la unul sau doi pacienti, dar la alti 10 pot sa nu aiba nici un efect. Ori, in metoda coreeana, inainte ca pacientul sa intre la tratament, se fac testari speciale atit din punct de vedere psihologic, cit si fiziologic. In functie de aceste teste, noi deducem formulele individuale care se potrivesc fiecarui pacient si intervenim pe cauza inlaturind efectul. .

Se poate trata orice parte a corpului, orice organ, orice articulatie, fara nici o restrictie. Depinde doar de starea bolnavului, de gravitatea bolii si cit de veche este boala. Daca pacientul este cu o cauza acuta, eficienta este foarte rapida si chiar in primele 10-30 de secunde putem obtine si rezultate. Daca boala este cronica, atunci este necesar un tratament individualizat, totul pe baza unui diagnostic amanuntit pus de un medic alopat bine pregatit.

SU JOK poate trata aproape orice : ulcere gastro-duodenale, psoriazis, zona zoster, epilepsii, alergii, boli ale oaselor (spondiloze, artroze, reumatism) bronsite astmatice mai ales la copii, drogo-dependenta, anorexie si boli psihice usoare incipiente, tratamente pentru riduri, obezitate, tabagism, etc. Daca in acupunctura chineza bolile canceroase nici nu se pun in discutie, la acupunctura coreeana aceste boli raspund foarte bine. Practic, se stopeaza evolutia celulelor canceroase, iar boala evolueaza in sens invers, spre vindecare.
Patologic, un om poate fi perfect sanatos, dar este imposibil sa nu aiba probleme de moment, cum ar fi o insomnie, o stare de stres, de agitatie. Terapia Su Jok are si un efect profilactic, normalizind fluxul energetic pe meridianele de acupunctura. Cind organismul este sanatos din punct de vedere energetic, corpul fizic devine mult mai rezistent la boli.

GABI COTEA

Prof..kinetoterapeut, masterand in recuperare post-traumatica

Specialist international in microacupunctura su jok

distribuie pe facebook

Comentarii

 1. MARIAN M. spune:

  …bun a fost doctorul GERAVELA…cand era in spitalul din Oltenitza…. pe aceasta tema….a scris si carti despre acupunctura, si foarte cunoscut , atat in Romania, cat si peste hotare…….mai apar si asha zishi experti peste noapte in goana lor dupa un trofeu….trebuie sa studiezi mult timp sa ajungi cineva…..nu doar sa faci experientze!…

 2. Mihai Ceauşu spune:

  Ar fi bine sa se spuna ca a invatat „meserie” de la dr. Canache.

 3. Darius Octavian Costea spune:

  Salut, am vazut si eu comentariile rautacioase la adresa lui Cotea Gabriel, si va pot spune cu certitudine ca este un tip care chiar stie ce face, este bun – haide sa privim si pe altii, si sa nu mai ramanem cantonati in trecut, la o anumita persoana!Aceasta persoana are multa pregatire in domeniu, – chiar daca multi dintre noi nu vor recunoaste – si nu merita o atitudine ostila din partea te miri cui……In concluzie, este un profesionist!

 4. George S. spune:

  din cate stiu eu,un medic nu poate profesa in domeniul acupuncturii pana nu este cu adevarat specializat in acest domeniu.Ceea ce nu pot spune in cazul altor ramuri ale medicinei.As vrea sa fac un tratament de genul asta,sper sa aflu si unde gasesc cabinetul medicului,la fel si „preturile” aplicate.

 5. Dragos Culea spune:

  D-nul Cotea poate fi gasit la spitalul din Oltenita. Pot sa va spun ca il cunosc personal, atat din postura de elev cat si din cea de pacient si de prieten. Este bine pregatit, a absolvit cursuri in strainatate si are rezultate bune. In plus lucrul mai bine de 10 ani cu acupunctura chineza, care desi este mai putin eficienta, i-a permis sa acumuleze o experienta mare. Hai sa lasam rautacismele la o parte!

 6. Laura Suzeanu spune:

  Pentru cine nu cunoaste, Gabi Cotea este un extraordunar kinetoterapeut si un specialist in acupunctura chineza iar mai nou, in urma specializarilor sale in acest tip de acupunctura despre care vorbeste in articol. Prin materialul sau, Gabi a dorit sa asigure celor necunoscatori niste cunostinte minime cu atat mai mult cu cat acest domeniu atat de incitant si de miraculos pot spune al acupuncturii, aduce mari rezultate sau mai bine spus rezultate pozitive. Acest Gabi Cotea face minuni prin ceea ce a studiat singur, la cursurile din strainatate, in facultate, la specializari, dar mai ales din ce a invatat in practica de zi cu zi si nu doar de la dr. Canache. Impreuna cu doamna Canache, Gabi a facut o echipa extraordinara, ajutand astfel oameni cu afectiuni si probleme, unele chiar foarte grave. Este un trimis al lui Dumnezeu prin misiunea lui si rolul de a vindeca oamenii suferinzi sau a le ameliora durerile, bolile, cu metode mai putin cunoscute in Romania, insa foarte practicate in China, Coreea, Rusia. De ce nu auzim de bolnavi de cancer in China sau Coreea asa cum auzim la noi? Oare de ce? Germania practica homeopatia de ani buni si e considerata de maxima eficienta in multe din bolile umane grave. Medicina alopata nu totdeauna este benefica organismului, tratamentul cu medicamentele obtinute chimic face bine pe o parte si rau pe alta, iar binele avut cu ajutorul lor este trecator. Nu luati in ras si inainte sa va formati o opinie, ori sa faceti o constatare ce vad ca la unii seamana mai mult a acuza si desconsiderare, inainte de astea cercetati, analizati, experimentati si cautati adevarul. Adevarul este cel care ajuta omul sa-si lumineze mintea.

 7. carmen spune:

  editat de admin – va rugam sa completati asa cum se cere in campurile obligatorii (nume si prenume REAL + numar telefon REAL)