La concursul „Ucenici la Porţile Credinţei” de la Tecuci, copiii din Olteniţa au fost premiaţi pentru talentul lor

Tabăra de creaţie de la Tecuci, judeţul Galaţi, s-a încheiat la 2 septembrie. Începând cu 31 august, municipiul Tecuci a fost gazda Concursului Naţional de Artă şi Iconografie „Ucenici la Porţile Credinţei”. Competiţia a unit copii din Brăila, Craiova, Galaţi, Olteniţa, Târnăveni, Panciu, Lieşti, Tecuci. Concursul de anul acesta s-a aflat la a III-a ediţie.

Judeţul Călăraşi a fost reprezentat şi în 2010 tot de Olteniţa, prin prof. Ecaterina Mitran şi talentaţii săi ucenici de la Clubul Elevilor Olteniţa. Echipa, formată din prof. Mitran şi două eleve, a plecat din Olteniţa cu mai multe lucrări pentru premiere. Pană Anita, elevă în cls. a VIII-a, şi Pană Andreea Maria, elevă în cls. a IV-a, au lucrat în atelierele special amenajate pentru lucrările ce au intrat în concurs. O icoană pe lemn, respectiv una pe sticlă au fost realizările elevelor Ecaterinei Mitran ce au obţinut premiul I.

Anita a realizat o pictură în lemn în format de 30 pe 40 cm, ce a reprezentat-o pe Sf. Parascheva de la Iaşi, iar Maria l-a pictat pe sticlă pe Sf. Vasile. Lucrările aduse de la Olteniţa au obţinut şi ele premii. Două icoane pe sticlă şi una pe lemn au fost aduse pentru expoziţia din Tecuci, însoţite de  3 picturi pe carton reprezentând peisaje. Două dintre icoanele aduse au obţinut premiul I, acelaşi premiu fiind acordat şi picturilor -peisaj.

Toate lucrările fetelor din Olteniţa au rămas la Tecuci, în incinta Bibliotecii Centrale a municipiului. Copiii oaspeţi au fost cazaţi pe toată perioada desfăşurării concursului la mânăstirile Tudor Vladimirescu, Gologanu, Cârlomăneşti din judeţul Galaţi. Conform regulamentului, fiecare echipaj prezent la concurs a fost compus din câte doi copii.

Alte picturi din Olteniţa vor pleca la un concurs internaţional, la care vor participa cu lucrări copii din România, Polonia, Italia, Germania, cu vârste cuprinse între 10 şi 16 ani. Competiţia internaţională face parte din proiectul Glocal Tour.

Comentarii

  1. Daniel D. spune:

    foarte frumos

  2. Pavelescu Anca spune:

    Felicitari Anitei si Mariucai! Sa mai auzim de premii! Tineti-o tot asa pentru ca aveti talent! Va pup pe amandoua.:*>:D<

  3. Pana Adrian spune:

    Felicitari fetelor. Fac treaba foarte buna. In schimb, la concurs au primit doar diplome nimic altceva, iar ele au nevoie si de culori de ulei, de panze, ar trebui sa se gaseasca o sponsorizare din partea primariei sau altcineva pentru ca ele sa continue aceasta treaba excelenta.