Filiala Crucea Roşie din Olteniţa nu beneficiază de maşină la acţiunile sale pentru transportul alimentelor

În fiecare lună, voluntarii şi conducerea filalei de Crucea Roşie-Olteniţa, oferă produse alimentare familiilor nevoiaşe din Olteniţa prin acţiunea “Banca pentru alimente”.

Reprezentanţii filialei Crucea Roşie Olteniţa se lovesc însă de o mare problemă, aceea că nu există un sprijin din partea nici unei instituţii în transportul acestor alimente. După umplerea coşurilor, voluntarii care merg la domiciliile familiilor cu probleme din Olteniţa, trebuie să aştepte până ce conducerea filialei găseşte o maşină disponibilă pentru ca alimentele să ajungă la destinaţiile alese. De aceea, facem un apel către cei care pot oferi un sprijin în acest sens. Cine doreşte să sprijine filiala cu o maşină, este rugat să ia legătura cu prof. Liliana Niculiţă de la Grupul Şcolar „Nicolae Bălcescu” Olteniţa.

Pentru această acţiune, marketul “Fortuna” este singurul din Olteniţa ce a permis, prin patronii acestuia, organizarea unei astfel de acţiuni. Alimentele se ridică cu ajutorul voluntarilor Crucii Roşii. Luna aceasta au beneficiat de ajutor alimentar prin ”Banca pentru alimente” familia Ioniţă şi familia Bălăneanu, ambele din Olteniţa.

Familiile ce beneficiază de alimente prin „Banca de alimente” sunt alese prin Serviciul de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Olteniţa. Este vorba de familiile care au venit foarte mic sau deloc, familiile cu mulţi copii şi mijloace de subzistenţă minime, ori care nu au locuinţă şi stau cu chirie. Lădiţele cu produse alimentare se predau familiilor pe bază de proces verbal şi semnătură.

Începând cu 1 octombrie, Filiala Crucea Roşie Olteniţa începe campania de înscriere de voluntari.

Comentarii

 1. bogdan spune:

  editat de admin – va rugam sa completati asa cum se cere in campurile obligatorii (nume si prenume REAL + numar telefon REAL)

 2. un trecator spune:

  editat de admin – va rugam sa completati asa cum se cere in campurile obligatorii (nume si prenume REAL + numar telefon REAL)

 3. Cipleu Rodin Bogdan spune:

  Nu stiu daca veti avea succes in demersul d-voastra dar as avea o rugaminte catre reprezentantii filialei Crucea Rosie-Oltenita:alegeti cu grija familiile ce trebuiesc ajutate.Nu am nimic cu domnul din imagine,dar se poate ca unii dintre acesti „neajutorati „ai Oltenitei sa se fii obisnuit sa manance si sa se imbrace numai din grija sau mila celor din jur.Si fara sa fiu rautacios cred ca daca va uitati un pic la dumnealui cred ca va puteti da seama ca nu rabda de foame ci chiar iar prinde un pic de cura.
  Iar pentru cei care s-au implicat in acest proiect-respectiv voluntarii Crucii Rosii si patroni magazinului Fortuna-numai respect si Dumnezeu sa va rasplateasca dupa lucrarea voastra.