Grevă spontană a finanţiştilor la Olteniţa – solidară cu celelalte din ţară

Finanţele olteniţene au fost paralizate ieri, miercuri 13 octombrie, începând cu ora 14,00. Angajaţii instituţiei olteniţene au încetat lucrul şi au ieşit pe holuri şi în faţa clădirii. Acţiunea a avut loc după ce au auzit că şi angajaţii Ministerului Finanţelor Publice de la Bucureşti, precum şi ai altor direcţii din ţară, sunt în greva spontană. Agenţii economici care doreau să-şi plătească taxele sau să depună declaraţii au fost întorşi din drum. Salariaţii sunt nemultumiţi de faptul că nu şi-au mai primit stimulentele de două luni si a căror valoare poate ajunge la nivelul unui salariu brut. Toţi cei intervievaţi spun că nu mai pot avea un trai decent, în conditiile în care salariile le-au fost reduse. Există familii unde ambii soţi sunt bugetari, unde există copii sau părinţi bolnavi.

Informaţia privind protestul spontan s-a propagat în întreaga ţară.

Vicepreşedintele Sindicatului Sed Lex  pe zona Olteniţa, Vasilica Oprican spune că această grevă s-a declanşat spontan: „Acţiunea s-a desfăşurat spontan. Greva este spontană, de solidaritate cu cea care se desfăşoară în Bucureşti. De la Călăraşi preşedintele de sindicat a sunat toate grupele sindicale din judeţ. Nu se mai face nici o operaţie de la ora 14,00 nici în trezorerie, nici încasări nici plăţi şi nici în administraţie. Până la ora 14,00 am desfăşurat activitate normală. Cerinţele noastre sunt drepturi salariale, revenirea salariilor înainte de reducere, acordarea stimulentelor.”

Ministerul Finanţelor este pe ultimul loc între ministere în ceea ce priveşte nivelul salariului mediu net cu 580 de lei. Unii dintre cei prezenţi la protestul spontan au prezentat fluturaşul de salariu care oscilează între 480 şi 620 de lei pentru cei cu studii superioare.

Câteva din declaraţiile angajaţilor Administraţiei Financiare Olteniţa:

Salarii mici, probleme…au plecat colegi la privat, au ieşit la pensie sarcinile lor au revenit către noi şi avem un volum mare de lucru la salarii de mizerie…Nu ştiu cât putem rezista acestor condiţii obraznice”

„După concediul de 3 săptămâni am mai luat 270 de lei în condiţiile în care rata este de 600 de lei. La 32 de ani vechime unde mai plec de aici? Când în condiţiile cu pensionarea se ajunge la 65 de ani femeile. Nimeni nu te mai angajează. E groaznic. Noi muncim foarte mult şi nimeni nu ne apreciază pentru asta.”

„Cu 6 milioane ce să plăteşti mai repede?”

„Declaraţii de avere..asta ne intrigă la culme. Ce să declarăm când din ce în ce sărăcim?”

Comentarii

 1. Dorin Berbec spune:

  sincer au un salariu de mizerie, asemanator cu cel al unui maturator de strada. Prea multa nesimtire in tara asta din partea conducerii. Cred ca daca se accentueaza situatia, o sa se ajunga la o revolutie, daca nu se iau masuri. Cum se poate ca un om cu studii superioare, cu vechime de 10 ani, sa aiba un salariu de 600 lei? Dar de ce mai intreb? Traim in „r”omania si asta ne ocupa tot timpul. Spui romania si tragi apa. Ne-am saturat cu totii ce traiul asta. Aproape ca s-a umplut paharul, sa vedem ce se v-a intampla cand s-o umple???

 2. Postolea Alexandru spune:

  la-ti votat pe basescu? cati dintre voi?

 3. Neferu Andreea spune:

  Doamne,tara asta se duce de rapa.Nu integ cum totul se duce atat de repede si atat de adanc…Chiar trebuie sa intre toata tara in greva,ca unii sa-si dea seama ca e momentul sa faca ceva,si sa nu mai fure atat?Sunt atatia oameni care au nevoie de bani,care muncesc atatea ore peste program,numai ca sa fie bine,dar se pare ca nu este asa.Oamenii au de platit rate,banci,intretinere,macare.De unde sa le mai plateasca daca le taie atat de mult.Observ ca cei 25% nu le mai ajung acum…

 4. A.M. spune:

  editat de admin – va rugam sa completati asa cum se cere in campurile obligatorii (nume si prenume REAL + numar telefon REAL)

 5. ion constantin spune:

  voi chiar va uitati in gura astora ? pai dincolo de spagile pe care le au, sunt platiti foarte bine; uitati-va la familia Moise (sot-sotie), cei care au iesit primii in fata sediului, nemultumiti ca nu se mai pot infrupta din banii publici; in anul 2009, conform declaratiei lor de avere publicate pe site-ul anaf, au obtinut numai din salarii 680 milioane de lei, deci vreo 16.000 euro; vi se pare ca au venituri mici? sau ca ei nu pot suporta reducerea de 25% care se aplica tuturor romanilor? cautati, pentru conformitate, declaratia de avere a lui Moise Marius: http://www.anaf.ro/public/wps/portal/!ut/p/c1/jY_LbsIwEEU_yXdsM66XNM7DgUDU1Cllg7KoUKQCXSC-vyaqQKRqVM_yzL0-I7YizrG79Pvu3J-O3afYiC3vFqZwwWuJPGslZNbMLVUAGkT-zrtSzexrwo5tXWaQKrXBK6cA85_0jYOQQrYlsR4W8JBeO28GGkLjY_dMvF1tp3-_cvzx5hjli6oB5HK1zBML0vaH3_1ajn5Gp7VsHUHziD_ZmuDzdRLUM9Pg_9gPTZAvKWc-noqFGvf_vn_CL69o2o-NWBWnw4f4OoQNeh-n3n8DY3pjQw!!/dl2/d1/L2dJQSEvUUt3QS9ZQnB3LzZfSzdIRFVJNDIwMFY2RTAyNzRFUDJWRDEwTTQ!/

 6. Mihai Ceauşu spune:

  Eu stiam ca dintre bugetari finantistii castiga printre cele mai mari salarii.

 7. cipleu rodin bogdan spune:

  Andreea Neferu,ca de altfel multi romani,constata ca unii dintre romani nu se mai pot opri din furat.Cred ca ar fi foarte important sa ii descoperim intr-o buna zi pe cei care se ocupa cu furtul.Dar se pare ca cei care fura sunt bine camuflati de unii care mint.Intr-o buna zi ar trebui sa-i descoperim pe cei care mint.Dar cei care mint sunt bine ascunsi sub un val de aroganta si ignoranta.Intr-o buna zi ar trebui sa ne dam seama ca toti suntem romani si cei de la stat nu fac parte din alta tara ci sunt semeni de langa noi.Statul nu este o notiune abstracta,nu defineste o utopie ci este o realitate aleasa dintre noi si pentru noi.Asa ca,cine fura,cine minte,cine este ignorant,cine este arogant?Cumva ROMANUL?Dar nu noi ci cel din alta tara.
  P.S. Pentru cei care muncesc si se zbat sa supravietuiasca cu un salariu de mizerie toata compasiunea,respectul si solidaritatea.

 8. Florin Popa spune:

  HAI SA FIM SERIOSI MUNCESC FOARTE MULT,DAR CE FAC DLE CA DACA AI NEVOIE DE CEVA DE LA EI MORI IN FATA GHISEULUI PANA SCRIE 3 RANDURI SUNT OAMENI IN OLTENITA CARE MUNCESC DIN GREU LA TONER PE O MIZERIE DE BANI 460 DE LEI PE LUNA SI IAU BONURI DUPA 5 LUNI DESI LA ANGAJARE LI SE SPUNE CA DUPA 3 SI NIMENI NU FACE NIMIC SI AVEM LICEUL CA SI MAREA MAJORITATE DINTRE CEI CARE STAU CU FUNDU PE SCAUN SI SE PLANG CA MUNCESC ATATAAA!!

 9. Corina Ioana spune:

  P` acolo e si mama bai guvernantilor suntetsi niste jigodii … lasatsi oamenii sa va moara de foame`n fatsa ochiilor :-j ce sa mai zic … daca eram in locul acelor oamenii vas scuipa intre ochii!

 10. florentinastoiciu spune:

  la cata munca depun cei din trezorerie!!!!!!!…si mai ales cum se comporta cand intri an aceasta institutie cred ca o merita!!!!!!!.

 11. Mihai Georgeta spune:

  Holla.am vazut in internet stiri de pe acasa,din orasul meu natal,Oltenita.Acum locuiesc in Spania,am lucrat intr-o intrepr.langa Barcelona,cu un salariu de 875 E.pe luna.Acum sunt in ajutor de somaj,si primesc 420 E.Ami pare rau de ce se intampla in Romania noastra,ca situatia este din ce mai grea,doresc la toata lumea un viitor asa cum se cuvine,si o viata asa cum o merita fiecare cetatean.Eu am lucrat mutti ani in orasul nostru ,dar am ales strainatatea.Ami este dor de pamantul meu,dar daca ma intorc ,voi suferi la fel ca ceilalti.POLITICA SI GUVERNUL TREBUIE SCHIMBAT!va doresc oameni buni numai bine la toti