Halloween 2010 la Olteniţa

Halloween şi la Olteniţa

Evenimentul dorit de organizatorii şi elevii Grupului Şcolar „Nicolae Bălcescu” se va desfăşura în Sala Mare a Primăriei Olteniţa vineri, 29 octombrie, începând cu orele serii.

Sărbătoarea va oferi concursuri terifiante şi premii înfricoşătoare. Se vor alege Miss şi Mister Halloween Olteniţa 2010.

Sunt aşteptaţi toţi cei care vor să se bucure înspăimântător de bine.

Vampire Night close!!!!!!!!!!

Un bilet de intrare este 10 lei

Halloween este o sărbătoare de origine celtică, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală, ea răspândindu-se în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranților irlandezi din Statele Unite ale Americii. Ea este sărbătorită în noaptea de 31 octombrie, deși în unele țări data sărbătorii variază. Numele provine din limba engleză, de la expresia All Hallows’ Even, numele sărbătorii creștine a tuturor sfinților, sărbătoare cu care Halloweenul a devenit asociat în țările unde predomină creștinismul occidental — catolic și protestant, deoarece în aceste culte creștine, ziua tuturor sfinților este sărbătorită pe 1 noiembrie.

Specific pentru Halloween este dovleacul cioplit, care reprezintă Lanterna lui Jack. Cu ocazia acestei sărbători, copiii se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje și colindă pe la case întrebând „Trick or Treat?” (Păcăleală sau dulciuri?), ca o amenințare că dacă nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsă. În alte țări, Halloween este serbat prin parade și carnavaluri.

Termenul Halloween a fost atestat pentru prima oară în secolul al XVI-lea și reprezintă o variantă scoțiană a denumirii All-Hallows-Even („evening”), adică noaptea dinainte de „All Hallows”. All-Hallows-Even a fost atestat la 1556.

Comentarii

  1. sorin miscoci spune:

    particip !

  2. soare spune:

    editat de admin – va rugam sa completati asa cum se cere in campurile obligatorii (nume si prenume REAL + numar telefon REAL)

  3. Katherine Dunne spune:

    Ai gresit mult si ai copiat direct din Wikipedia. Nota unu!