Olteniţeni, veniţi şi donaţi jucării, haine şi cărţi de poveşti şi de colorat!

Crucea Roşie-filiala Olteniţa organizează în acest week-end o acţiune, unde vor fi antrenaţi cei mai generoşi olteniţeni care vor dori să ofere haine, jucării sau cărţi de poveşti şi de colorat. Câţiva elevi de liceu, voluntari în Crucea Roşie, vor fi prezenţi în faţa Primăriei Olteniţa şi vor strânge donaţiile.

Sâmbătă între orele 9,00 şi 15,00 şi duminică între orele 9,00 şi 12,00 toţi care vor să participe la acţiune sunt aşteptaţi să vină cu haine pentru adulţi, jucării şi cărţi pentru copii. Toate lucrurile vor fi oferite Căminului pentru Persoane Vârstnice „Sf. Gheorghe” din Olteniţa, iar jucăriile, hăinuţele pentru copii şi cărţile de poveşti şi de colorat vor ajunge la grădiniţa şi şcoala din Curcani.

Crucea Roşie Olteniţa a organizat anul acesta mai multe acţiuni caritabile. Banca pentru Alimente se organizează de câte ori se strâng alimente la magazinul Fortuna, iar spectacolele oferite cu diverse ocazii au fost un prilej de a strânge alte fonduri, din vânzarea biletelor şi donaţii cu bani, pentru copii talentaţi şi conştiincioşi cu probleme financiare sau de sănătate. O acţiune de genul celei de sâmbătă şi duminică a mai fost organizată în toamna anului 2009. În plus, anul acesta bătrânii de la Căminul „Sf. Gheorghe” au primit cadou de Florii din partea filialei Crucea Roşie Olteniţa, alături de cozonacul tradiţional, un spectacol plin de voie bună oferit de mai mulţi elevi din Olteniţa de la Clubul Elevilor şi de la şcoala din localitatea Luica.

Comentarii

  1. Malina Caus spune:

    La Curcani sunt doua scoli. Lucrurile vor ajunge la ambele scoli, sau doar la Scoala nr. 1, cea din centrul comunei? Intreb pentru ca stiu ca si la cealalta scoala din Curcani, unde sunt clasele I-IV este mare nevoie de asa ceva. Chiar astazi am auzit despre o fetita de la Scoala nr. 2 din Curcani care a tremurat ieri toata ziua, neavand decat lucruri subtiri.

  2. ISPAS NICULINA spune:

    Buna, tuturor! Dragii mei, cum se face, ca, de fiecare data, cand vine cate o intr-ajutorare pe scoala Curcani, totul se distribuie din/in centru, iar de gradinita si scoala nr.2 uita, aproape, toata lumea sau isi aduc aminte sa anunte ca sunt prea putine lucruri ramase, pentru a le imparti si copiilor de la gradinita si scoala nr.2? As fi curioasa sa vad care ar fi reactia celor din centru, daca s-ar distribui produse doar pentru copiii scolii si gradinitei nr. 2 Curcani, ai caror parinti, in proportie de 90% primesc ajutoare sociale. Dar cum se apropie Craciunul sa nu uitam sa fim buni, darnici, ajutatori si cu credinta in Dumnezeu. Urez tuturor cu suflet mare multa sanatate, putere de munca, rabdare, zile multe si un Craciun fericit! Semneaza: O educatoare