Pe 1 octombrie la Căminul “Sf. Gheorghe” din Olteniţa s-a aniversat Ziua Vârstnicilor

Ziua Internaţională a Vârstnicilor a fost sărbătorită la Căminul pentru Persoane Vârstnice Semidependente “Sf. Gheorghe” din Olteniţa. Luminiţa Neferu, directorul căminului, a oferit bătrânilor din cămin câteva surprize cu ocazia acestei zile. Alături de bătrânii din azil au sosit din partea Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor un grup format din mai mulţi pensionari însoţiţi de comitetul director şi de preşedintele Casei, Aurel Dumitrescu. Grupul format din persoane de vârsta a III-a, membri CAR, a aniversat alături de vârstnicii din azil ziua dedicată lor. După o masă festivă oferită tuturor celor prezenţi la eveniment, Luminiţa Neferu a felicitat pe toţi cei trecuţi peste mulţi ani de viaţă, arătându-le ce semnifică 1 octombrie.

Luminiţa Neferu:

“Se împlinesc 19 ani de când ONU, prin Rezoluţia nr. 45 din 10 iunie 1991, a hotărât celebrarea zilei de 1 octombrie, în fiecare an de toate ţările membre. România a preluat sărbătorirea zilei din anul 1998, când a devenit membră, fiind un prilej de onoare, bucurie şi apreciere pentru persoanele vârstnice, ce reprezintă în România 30% din populaţia ţării. Cu această ocazie, vă dorim o zi plină de soare aşa cum şi este, o oră a amintirilor, bucuriei, comunicării şi meditaţiei. Vă transmitem în continuare multă căldură sufletească, sănătate, bucurie, fericire alături de noi, cei dragi. La mulţi ani, bunici!”

Directorul instituţiei mulţumeşte la final sponsorilor, celebrarea fiind încheiată de un grup de elevi de la Şcoala Generală nr. 1 Olteniţa. Copiii claselor primare au cântat bătrânilor „La mulţi ani!”, după care au oferit un program de jocuri la care au participat şi bătrânii.

La Căminul „Sf. Gheorghe” sunt instituţionalizaţi în prezent 27 de bătrâni ce au domiciliul în Olteniţa.

Comentarii

 1. Edward spune:

  Ce naiba are imaginea de se vede asa de prost … cand te misti ai frame-uri mari .

 2. zmaranda spune:

  editat de admin – va rugam sa completati asa cum se cere in campurile obligatorii (nume si prenume REAL + numar telefon REAL)

 3. Mihaela Mihai spune:

  Ma bucur foarte mult ca varstnicii inca nu’ s atat de uitati !!! macar cu prilejul acestei zile sa le oferim cate o surpriza, k destul sunt marginalizati si…necajiti pe aceasta viata…!
  Scumpei foc beneficiarii acestei institutii, frumoase poza! 🙂

 4. Elena Botea spune:

  Am fost tare bucuroasa sa vad din UK sarbatorirea acestei zi speciale in care le aratam batranilor ca sunt importanti si dorim sa se bucure in continuare de fiecare clipa a vietii. M-au miscat mult gandurile copiilor de la Sc.1 si a organizatorilor, care au facut totul cu mult suflet si dragoste. Felicitari si multa sanatate la toti!
  Si deasemenea felicitari site-ului olteninteanul.ro pentru ca ne aduceti stiri „calde” din zona!

 5. Dudueanu Stefania Felicia spune:

  foarte dragutz din partea copiilor, imi e asa de mila de cei batrani, iar scrisorile si felicitarile copiilor m-au impresionat :X