Termourban Olteniţa mai întârzie furnizarea cu căldură în apartemente. Motivaţia este una obiectivă şi reală

Olteniţenii care stau la bloc  mai au de aşteptat căldura în apartamente. Conducerea Termourban Olteniţa s-a exprimat clar că motivele pentru care apartamentele nu beneficiază de căldură sunt întemeiate şi diverse. Directorul economic al Termourban, Mariana Raftu, spune că există foarte mulţi olteniţeni care nu şi-au plătit restanţele la căldură şi apă caldă, dar există şi persoane juridice în aceeaşi situaţie cu restanţe ca şi persoanele fizice. Directorul economic a analizat situaţia împreună cu directorul interimar al Termourban, Cornel Ştefănescu: „Am discutat cu domnul director şi deocamdată nu dăm căldură. În primul rând avem probleme cu cei care au restanţe la plată. Apoi, vrem să mai întârziem puţin fiindcă nu a venit gerul, iar resursele noastre financiare trebuie să ne vină în ajutor mai mult în lunile de iarnă, să putem merge cu centralele până spre luna martie a anului viitor. Dacă mergem la restanţieri acasă să încercăm să rezolvăm problema, fie nu ne deschid, fie refuză o discuţie, fie semnează procesul verbal prin care refuză debranşarea de la centrală. Nu prea avem metode coercitive. În al doilea rând, centralele termice 3, 9 şi 10 nu funcţionează din cauza unor probleme pe linie tehnologică şi dorim ca zilele acestea să cerem societăţii Wirom să ne asigure gaz pentru a face nişte teste. Legea spune că atunci când temperaturile scad sub 10 grade trei zile consecutiv, atunci trebuie furnizată căldura. Oricum, problema cea mai mare o avem de la datornici, pentru că şi noi la rândul nostru trebuie să plătim furnizorii – Wirom, Electrica – şi astfel să reuşim să funcţionăm. Vom discuta problema aceasta şi în şedinţa de Consiliu Local de săptămâna viitoare să vedem ce decizii vom lua împreună cu executivul primăriei şi consilierii.” declară Mariana Raftu, director economic Termourban Olteniţa.

Comentarii

 1. dana spune:

  editat de admin – va rugam sa completati asa cum se cere in campurile obligatorii (nume si prenume REAL + numar telefon REAL)

 2. Madalina Petroi spune:

  nu este normala aceasta analiza a situatiei de catre directorul economic si directorul interimar.aceasta este o problema f grava,nu trebuie tratata asa de putin.daca nu reusiti sa rezolvati problemele cu restantierii pe cale amiabila,de ce nu faceti mai mult in acest caz.mergeti cu executor acasa,faceti ceva.este strigator la cer sa nu ai 1 an de zile apa calda si acum iarna sa nu ai caldura.sunt oameni care sunt cu platile la zi si sunt in aceeasi situatie ca cei care nu au platit si nu au nicio vina practic.sunt curioasa…oara asa stati si dvs domnilor directori acasa?in frig si fara apa calda??????si oricum nu aveti nimic de castigat in asta.cu banii pe care ii mai incasati de la cei corecti faceati platile mai departe la Wirom,Electrica.:|

 3. baltac anca spune:

  Ar trebui gatita o solutie, si cat mai repede. Eu am facturile la zi dar sufar din cauza celor care nu au platit. Am o fetita de 2 ani si pana acum a racit de doua ori,e ffff frig in casa, nici nu ii pot face baita…tin resoul seara dar degeaba….Nu se poate asa ceva!Si eu am greutati, si salariul meu e mic, dar incerc sa imi achit datoriile….trebuie sa faceti ceva…si sa porniti caldura….Asteptam un raspuns concret in legatura cu data furnizarii caldurii in apartamente..

 4. dany spune:

  editat de admin – va rugam sa completati asa cum se cere in campurile obligatorii (nume si prenume REAL + numar telefon REAL)

 5. marin barbu spune:

  Atit timp cit habar nu ai cum se mai numesc furnizori de servici(recte Electrica..)ca Director,mai bine taci si iti vezi de treaba….

 6. ion constantin spune:

  Sa ne dea doamna director o explicatie logica si corecta: de ce caldura furnizata de ei este de 2 sau chiar de 3 ori mai scumpa decat ii costa incalzirea pe cei cu centrale termice de apartament? Ca doar in ambele cazuri se utilizeaza gazul wirom-ului. Explicatia este cumva numarul extrem de mare de salariati de la Termourban? Se aude ca au 270 de salariati. Daca este adevarat, sintem noi obligati sa platim triplu caldura furnizata de ei ca sa-i tinem in spate armata asta?

 7. cipleu rodin bogdan spune:

  Daca nu se gasesc solutii de rezolvare in ceea ce priveste debransarea sau obtinerea unor hotarari judecatoresti definitive puse in aplicare de executor,daca nu se poate inscrie in contractul de furnizare a apei calde sau a caldurii o clauza ce da posibilitatea furnizorului la debransarea rau platnicilor putem intelege ca in anumite privinte exista la Termourban lipsa de performanta.De vreme ce contractele de furnizare a energiei termice si a apei calde menajera sunt semnate individual de catre propietarii apartamentelor nu vad de ce nu am putea obtine fiecare o hotarare judecatoreasca de plata a daunelor din partea unui furnizor ce nu-si respecta clauzele contractuale(probabil ca in Romania furnizorii de servicii publice au numai drepturi).Nu cred ca cei care au platit contavaloarea facturilor in timp legal au semnat vreodata un proces verbal de debransare.Si atunci de ce sunt tratati in aceeasi nota cu cel care nu a platit,cu atat mai mult cu cat in fiecare luna de iarna in cazul energiei termice si in fiecare luna de vara in cazul apei calde bunii platnici au fost asa de buni incat au platit si „pierderile” din retelele jalnice ale Termourbanului.Atunci cand esti indignat de modul de calcul al unei facturi ti se aduce la cunostinta intr-o atitudine ce nu are nimic de a face cu statutul unui furnizor responsabil de servicii publice:”nu cunoasteti legea”,de parca legea este gandita de unii care locuiesc in varf de munte,in alta tara,si nu de oamenii care lucreaza in sistem.Ne zbatem sa oferim subventii ca sa dam bine la opinia publica dupa care hotaram un procent de 30% pentru calcularea platii pierderilor,mai mare chiar decat subventia in sine.As vrea sa cred ca unii din angajatii Termourban au avut curajul sa depuna un memoriu catre institutiile superioare in care sa propuna un model de contract competent,un sistem de distributie a serviciilor si de calcul al facturilor eficient si echitabil.Sau nu?In orice institutie se da vina pe stat,ca si cum acest „stat” e alcatuit din omuletii aia mici si verzi care vin cu farfuria din cer.
  Si daca exista restante de plata de la populatie catre Termourban si restante de plata ale Temourban catre Wirom si Enel exista cumva restante de plata ale salariilor catre angajatii Termourban?Sau nu?
  Si atentionarea cu articolul din lege privind furnizarea caldurii dupa trei zile consecutive in care valorile termice scad sub 10 grade ne-a fost facuta pentru ca la noi in zona „temperaturile sunt deocamdata la 27 de grade”,sau pentru ca noaptea nu face parte din zi sau pentru ca am fost luati prin surprindere de vremea care isi face de cap.
  Daca supar pe cineva imi cer scuze dar as vrea sa observ un pic de nerv si in relatiile cu cei care nu platesc si in rezolvarea problemelor de distributie si facturare si nu un car de nervi rasturnati peste cei care se zbat sa-si achite datoriile si chiar mai mult.

 8. drumea florica spune:

  de ce trebuie semnat un nou contrac cu cei de la termourban si de ce nu primim un exemplar pe loc,stie cineva adresa de mail sau telefonul de la termourban,eu fac naveta la Bucuresti si nu sunt laurita de ce trebuie actul casei daca esti priprietar ce-i intereseaza pe ei, vreau sa fac o sesizare mai departe, cine este director cum o cheama.

 9. MARIAN MARDARE spune:

  noi cei de la case, oare de ce incercam sa ne autogospodarim, si cei de la blocuri asteapta totul de a gata? centrale de apartament si sa incheiat jucaria pentru multi ani de acum in colo, dai azi un ban, dar se mushamalizeaza in timp….vreau vara apa calda sau caldura ca, mi se pune pata, o am….numai cei de la blocuri isi pun aceasta problema cu apa calda si cu incalzirea locuintzelor la comanda, dar de cei care locuiesc la case, se inteteseaza cineva?
  …si lemnele eventual, le cumpara plus alte cheltuieli….dar luxul se plateste intotdeauna….SORRY…FACI GURA CA STAI IN FRIG LA BLOC, SI CAND AI CONDITZII( CALDURA SI APA CALDA) DE CE TE LASHI RESTANT LA INTRETZINERE DE PE O LUNA PE ALTA?…si lista poate continua la infinit, de la un an , la altul….! ! !LUXUL SE PLATESTE, SI NIMENI , ABSOLUT , NIMENI NU ESTE DATOR SA ITI DEA DEGEABA…

 10. stefan spune:

  editat de admin – va rugam sa completati asa cum se cere in campurile obligatorii (nume si prenume REAL + numar telefon REAL)

 11. iulia stoicescu spune:

  suntem mintiti de cei de la termourban cat si de cei de la elsaco. La centtrala 10 dl. director sustine ca nu s-a dat caldura din cauza datoriilor.dna directoare sustine contrariul ca din motive tehnice. Adevarul cred ca este al doamnei. Salariatii termourban ce au facut toata vara?Pe ce au luat salariile,avand in vedere ca din aprilie centralele 10,9,3 si altele nu au functionat????????Au salarii foarte mari fara sa munceasca.Au stat la umbra,au lucrat ici colo ,au mai schimbat un calorifer,o teava si au luat si salarii.Cum este posibil ca in luna noiembrie sa descoperi ca o centrala nu functioneaza? Dl. director ar trebui sa demisioneze si sa plece cu toti angajatii care iau banii degeaba.La elsaco alta minune ! Nimeni nu stie cat este o gigakalorie si nici nu vor sa afle.

 12. Ruxandra spune:

  editat de admin – va rugam sa completati asa cum se cere in campurile obligatorii (nume si prenume REAL + numar telefon REAL)

 13. Ruxandra spune:

  editat de admin – va rugam sa completati asa cum se cere in campurile obligatorii (nume si prenume REAL + numar telefon REAL)

 14. NU MAI VINE IARNA…IN CURAND V-OR INFLORI POMII…ASHA CA BANII PREGATITZI PENTRU A FI PLATITZI LA CALDURA…LA SALTEA…SA FIE CALD AFARA…SI VA FI SI IN CASA….SI FARA COSTURI MATERIALE….SA SPERAM…CA TIMPUL VA TZINE CU NOI….MACAR PANA LA JUMATATEA LUNII MARTIE…E BINE SPUS?!