VIDEO * Elevi şi profesori din Olteniţa au aniversat Ziua Mondială a Mersului pe Jos

Ziua Mondială a Mersului pe Jos a fost aniversată la Olteniţa de elevii şi profesorii Grupului Şcolar “Nicolae Bălcescu” Olteniţa, ai liceului „Neagoe Basarab” , dar si din scolile generale din municipiu si orasul Budesti.

Organizatorul acţiunii, prof. Cristina Drăgan a cooptat luni, 4 octombrie, mai mulţi profesori şi elevi de la liceul pe care-l conduce. Potrivit acesteia, evenimentul s-a desfăşurat sub egida Federaţiei Române „Sportul pentru Toţi”, Asociaţiei Judeţene „Sportul pentru Toţi” Călăraşi.

Traseul propus, cu startul Liceul Bălcescu şi sosirea Portul Olteniţa a fost un prilej de socializare. Pe acest traseu, doritorii au primit informaţii cu privire la avantajele şi rezultatele benefice oferite de mersul pe jos. La sosire mai mulţi elevi au fost recompensaţi cu şepcuţe şi tricouri imprimate cu numele Federaţiei “Sportul pentru Toţi”.

Prof. de sport, Cristina Drăgan, arată ce înseamnă să ai o viaţă activă subliniind faptul că astfel Olteniţa se aliniază normelor europene cu acţiuni de genul acesteia.

vezi video

Ziua Mondială a Mersului pe Jos s-a celebrat pentru prima data în anul 1992, la Rio de Janeiro (Brazilia), iar 13 ani mai târziu, peste 70 de ţări au organizat exerciţii de mers pe jos, pentru a sărbători o activitate utilă, plăcută şi sănătoasă. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a recunoscut în mod oficial importanţa Zilei Mondiale a Mersului pe Jos şi susţine moral acest eveniment în cadrul iniţiativei anuale globale, intitulată Mişcare pentru Sănătate.

Comentarii

 1. Marius Dociu spune:

  De ce scuterist porno? – vezi video de mai jos –


  scuteristul a aparut si la tv ( pro tv ) – click aici

 2. Dorin Berbec spune:

  culmea ironiei a fost ca unii dintre elevi au luat taxiul la intoarcere :))

 3. marian mitrea spune:

  Bravo initiatorilor, profesorilor si tuturor participantilor! Doamna „directorase” de la industrial ar putea veni si ea pe jos la liceu, pentru un exemplu pozitiv.

 4. Dragu Sabina spune:

  culmea ironiei dorin a fost ca nu mi-ai spus ca o sa postezi pe olteniteanu articolul acesta. 🙁 m

 5. MARIAN MARDARE spune:

  Mersul pe jos, face piciorul frumos ! Un pik de miscare zilnica, nu strica nimanui !

 6. Porojan Maria spune:

  felicitari organizatorilor si celor de s-au implicat…ceva bun pentru totii elevii…si Domnisoara directoare dak nu vine pe jos la scoala este problema dansei,nu a noastra…ziceti merci k se implica in educatie tuturor elevilor,nu numai din scoala unde dansa este directoare!!!in viata personala a fiecarui nu trebuie sa ne bagam…dar asa este romanu’…dak nici acum nu am invatat…pacat,daia suntem de ras peste tot…cine aude de romani o aiu la fuga…

 7. Marian Mitrea spune:

  Doamna/domnisoara Porojan, referitor la activitatea sus mentionata nu am avut decat cuvinte de lauda. Faptul ca iau atitudine privitor la domnisoara „directorase” se datoreaza unor cauze obiective, nu subiective. Un profesor bun nu este intotdeauna si un manager bun, nu pot accepta, ca platitor de impozite in acest oras, organizarea de evenimente la care se cheltuie zeci de milioane la intimplare(nu ma refer la cazul de fata), in timp ce elevii de la „industrial”, care fac naveta, vin la liceu in autobuze fara geamuri. Cat priveste viata personala a unui profesor, nimeni nu se baga, dar daca te faci director trebuie sa ai o anumita conduita morala, esti un exemplu pentru mii de elevi.Dar aici suntem la tara, asa ca daca ne punem maieu marca adidas suntem tari frate.