Ziua Recoltei la Olteniţa cu iz de PSD

Duminică, 10 octombrie, s-a aniversat Ziua Recoltei la Olteniţa, în partea de nord a municipiului. Cel care a dorit aniversarea acestei zile a fost Petre Ţone, care a şi organizat acţiunea împreună cu alţi membri ai Partidului Social Democrat local. Deşi s-a spus că nu se va politiza acţiunea, aceasta a fost presărată cu oameni politici din Partidul Social Democrat central şi judeţean, speech-urile au avut iz politic, iar din interviuri nu au lipsit laudele asupra politicii de stânga, dar şi atacurile la adresa primăriei, a cărei conducere, după cum ştim toţi, nu este de stânga.

Orice om lucid, cu puţină cultură, educaţie, oricine aparţine unei lumi civilizate ştie că la un eveniment nepolitizat nu se invită membrii partidului respectiv sau dacă un membru al unui partid doreşte o acţiune de amploare, organizează în nume personal, nu se ţin speech-uri care se transformă invariabil în speech-uri politice prin sugestiile sau nuanţele folosite în discursuri, nu se reproşează anume lucruri celor care nu apaţin respectivei structuri politice, organizatoare de eveniment. Pe platoul aranjat lângă staţia de benzină Petrom s-au aflat mai mulţi membri PSD şi, aşa cum la televizor suntem intoxicaţi de agresivitate politică, atacuri verbale şi la persoane din partea unui partid asupra altor persoane din interiorul altui partid, aşa cum interesele partidului sunt mai presus decât ale cetăţeanului şi eforturile de orice natură făcute de un partid să câştige electoratul nu lipsesc, în special când un mandat este la final, tot aşa există atacuri verbale şi la persoană în şedinţele de Consiliu Local olteniţene ori dat cu lopata în groapa altuia, unde membrii anumitor partide fac atmosfera greu de suportat pentru ceilalţi din sală, tocmai pentru că în România nu există o educaţie a politicii, a cetăţeanului, respect faţă de celălalt şi educaţia din familie. În România de astăzi nu mai există decât jocul de “care pe care că ajungă la putere” şi nimeni nu zice din oricare alt partid celuilalt adversar “Hai să aruncăm politica noastră la gunoi şi partidul nostru şi voi pe al vostru, să ne unim şi să facem ceva pentru ţara asta, mai ales în momentele astea grele. Am greşit şi noi, aţi greşit şi voi, dar haideţi să reparăm greşeala.” Nuuuu, Doamne fereşte cum să se spună aşa ceva? Nu există pericolul formării unui singur partid în acest caz, pentru că nu s-ar renunţa la un statut politic, ci doar la ambiţiile şi orgoliile politice, la lupta de “care e mai sus şi mai bun ca altul” şi nu se ştie de fapt dacă este şi atunci ar persista buna înţelegere, convieţuire, pacea şi liniştea, comuniunea, unirea, salvarea ţării din mizeria, sărăcia şi psihoza politică în care se află. Absolut totul are iz politic în România, de oamenii politici şi politică se leagă orice în ţara asta, de la posturi pe coloratură politică, până la afaceri sau conduceri de instituţii şi evenimente locale sau istorice.

România nu se mai face bine, tocmai din aceste motive, şi din cauza celor care îi trag în jos pe alţii, ce nu vor să fie traşi în jos.

Un eveniment nepolitizat este unul în care nu apare nici un membru al partidului ce se ocupă de organizare, în care nu se reproşează altei persoane sau unui conducător de ţară ori de oraş ceva, pentru că de fapt el este un conducător şi trebuie respectat şi criticat dacă este cazul în alte împrejurări, la un eveniment nepolitizat nu se atacă şi nu se ridică propria politică undeva  la rang de lege, iar după ce se aruncă mănuşa celuilalt, apare mustarea de conştiinţă că nu s-a vrut a se arunca mănuşa, ci ea doar a fost scăpată.

Nici nu vrem să ne gândim ce va fi la următoarele alegeri.

Să ascultăm interviurile oamenilor şi ale celor doi membri PSD, Oana Niculescu Mizil deputat de Bucureşti şi preşedinte al Organizaţiei Judeţene Călăraşi, şi Petre Ţone, consilier local şi preşedinte al Organizaţiei Municipale Olteniţa.

Oana Mizil:

“Sunt adoptată de acest judeţ de un an de zile. Este primul eveniment aici în Olteniţa de o asemenea amploare. Mă bucur că putem să le aducem aşa o bucurie într-o zi, câteva ore.

Mă bucur că am fost crescută de mică pe doctrina de stânga să pun munca în favoarea oamenilor. Nu am pierdut nici o alegere şi de aceea m-am decis să mă îndrept spre judeţul Călăraşi, pentru că este un judeţ sărac.

Am venit de nenumărate ori în Olteniţa. Vorbesc cu multă lume din Olteniţa care mi se plâng. Aşa cum a zis Ţone e o promisiune ca acest eveniment „Ziele Recoltei” să se ţină în fiecare an, să strângem cât mai multă lume, lăsând la o parte coloratura politică. Chiar nu ne interesează.

Anul viitor vom fi şi mai buni în organizarea evenimentului. În mod cert vom fi mult mai buni anul viitor. M-am urcat pe scenă şi nu am avut nici un fel de mesaj politic, nici eu, nici Olguţa Vasilescu, care se află printre noi, tocmai să-i lăsăm pe oameni să se bucure de această zi.”

Petre Ţone:

„Puţini ştiu că Olteniţa este compusă din două localităţi: Olteniţa sat şi Olteniţa oraş. După revoluţie s-a uitat acest lucru. Noi avem un şeptel, avem o bază în aceşti oameni care lucrează pământul. Au fost daţi uitării. Dacă li se dă acum o pensie de 350 de lei de agricultură, se consideră că li se dau pomeni. Nu este adevărat. Aceştia sunt oamenii care au muncit pentru noi, care au făcut Olteniţa de astăzi. Din păcate, cei care ne conduc au uitat de mult lucrul ăsta, dar nu vreau să politizez acest eveniment, pentru că am făcut apel să invităm toţi oamenii din oraş.

Vă promit că an de an ne vom ocupa de această sărbătoare. Este una pe care eu o înţeleg că este a tuturor, indiferent de crezul pe care îl au.

Cel care trebuia să prezinte produse agricole şi cel care trebuia să prezinte brânzeturi, lactate făcute la noi în localitate, din păcate cred că i-a speriat ploaia şi nu au venit. Sperăm ca la anul să avem un obor să facem un concurs – care vacă e mai frumoasă, care oaie are lâna mai frumoasă, ce berbec de prăsilă avem. Ceva de genul ce am văzut la televizor şi la Bran. Sper ca toată lumea să înţeleagă că politica e una, tradiţia este cu totul altceva şi noi să ne certăm din patru în patru ani. În rest, să ne dăm mâna.

Prin eforturi proprii am realizat acest lucru, primăria mi-a dat acordul pentru asta, dar nu mi s-a întins nici o mână de ajutor.”

Comentarii

 1. cipleu rodin bogdan spune:

  Sunt foarte multi cei care brusc devin interesati de Oltenita,brusc cunosc problemele urbei noastre dar tot atat de brusc le si uita.Este pacat ca uitam si alte evenimente ce s-au petrecut in acest oras care banuiesc ca nu va fi impartit in doua doar pentru ca unul se numeste Oltenita veche sau Nord si altul pur si simplu Oltenita.De altfel pe coloana de marmura din pridvorul bisericii Sfantul Nicolae si Sfantul Alexandru nu se face referire la infiintarea a doua localitati ci a uneia singure care sa devina libera de taxe si un important centru economic si social.Ca a existat o „vatra” in jurul careia a crescut orasul nu putem nega dar nu putem de asemenea afirma ca oltenitenii sunt vechi si noi,uitati si cunoscuti,saraci sau bogati s.a.m.d.Putem afirma cu siguranta ca oltenitenii indiferent de opinie sau stare sociala se regasesc sub acelasi nume si in acelasi spatiu-OLTENITA.Si primul nume al olteniteanului de oriunde trebuie sa fie OM.
  Nu pot sa nu felicit pe d-nul Tone Petre pentru dorinta de a naste sau renaste in sufletul olteniteanului dragostea fata de obiceiurile romanesti.Ducem o acuta lipsa de sarbatori,traditii si obiceiuri romanesti si asta nu numai in orasul nostru.In vremurile apuse se organizau tot felul de evenimente in cursul carora oltnitenii socializau,se cunosteau,isi impartaseau bucuriile si tristetile.In perioada de dupa revolutie romanii si inclusiv oltenitenii au uitat sa se bucure,sa comunice unii cu altii.Toti am devenit suspiciosi,turnatori amatori si voluntari,am uitat sa fim oameni,am uitat sa ne bucuram de recoltele pe care le semanam ,am uitat sa ne bucuram de ce avem.Si de ce ?Iata o explicatie: „Activitatea politică s-a născut pe o anumită treaptă de evoluție a colectivității umane în condițiile în care produsul muncii colective depășea necesarul de consum și exista posibilitatea acumulării unor bunuri în interes privat.Această stare de lucruri diferită de starea anterioară a dat naștere la opoziție a unor membri ai colectivității, născându-se lupta dintre cei ce posedă și cei ce nu posedă.Miza fiind bunurile acumulate, existau două posibilități: fie repartiția se făcea just, fie se iniția lupta pentru menținerea stării create de această diferență.Odată intrată în logica luptei colectivitatea se scindează fiecare parte dorind a instaura raporturi favorabile sieși prin intermediul forței ce începe să se structureze ierarhic ca grup armat, dând naștere germenului statului.Odată apărut elementul statal, cei mai inteligenți dispuneau de intrumentul social ce garanta regulile de comportament a subgrupurilor și indivizilor componenți ai comunității, în conformitate cu scopurile proprii.Ulterior, întreaga activitate politică s-a defășurat în jurul instrumentului puterii, adică a statului, ca acaparare a aparatului statal, ca subordonare și meținere în subordine a sistemului statal.

  Sursa informațională:

  ,,Dicționar de filozofie,, Editura Politică 1978

 2. MARIAN MARDARE spune:

  Unde naiba produse si articole locale expuse la ZIUA RECOLTEI, CU lamai si portocale, cel mai mult?! De unde au fost culese?… de peste drum din gradina d-lui…P.T.? HAI SA FIM SERIOSHI…..Hai ca, daca vorbesc prea mult , si precum au spus si majoritatea persoanelor care au fost pe acolo…..Poate nu postatzi! ….Ori canta live, MARIA CARNECI, ori daca nu, mai ieftin , si pe CD cu un DJ ne poate canta si EMINEM, ….Nu? Shi STUPATITZA a lasat de dorit, dupa cum a cantat, infrigurata si falsa la voce…asa tot zic gurile rele , poate , dar GURA PACATOSULUI, ADEVAR GRAIESTE! Am gresit cu ceva cand am mai spui intr-un comentariu caci aceasta zi este doar ZIUA RECOLTEI fatzish politica PSD-PC + PNL, nimic mai mult?….Mici cat o jumatate de deget mic la …lei…bere, la pahar de….badjocora….si lista poate continua a celor care , foarte multi dintre participantzi trecatori prin acea zona, mi-au explicat-o , dupa aceea….Recolta connsta in Romania, prin anumite fructe, cereale si lecume cultivate si culese din gradina sau ogoarele noastre proprii, nu cu actzipild: made in GRECIA….sau made in X tzara….NO comment si comentazi voi! UN SALUT CALDUROS…!

 3. Dita Laura spune:

  Draga Marian Mardare, invata sa scrii si pe urma sa lasi commentarii!!! Exprimarea ta lasa de dorit!! NU te supara dar acesta este adevarul!! Si in plus PSD-ul a Facut ceva in comparatie cu celelalte partide..Sincer vorind…parerea mea…Daca cineva are contraargumente la ceea ce am spus eu..sa spuna!! O zii buna tuturor

 4. MARIAN MARDARE spune:

  @Dita Laura …Eu nu am eu nu am aruncat cu noroi in PSD, numai ca acesta a fost marele adevar ! Intreaba lumea care a participat la ZIUA RECOLTEI, sa iti spuna parerile lor despre acea onorabila zi! Unii au putut doar sa organizeze o zi a recoltei, iar altii si-au dat interesul sa dea o noua culoare a municipiului Oltenitza, prin multe schimbari de care beneficiaza si se mandreste tot orashul…Decat sa cheltui banii aiurea pentru a-tzi face o fala, mai bine ii donezi unui orfelinat de copii sau unui azil de batrani, spital… Mult mai bine v-ei fi vazut si recunoscut ca, partid politic! (:

 5. MARIAN MARDARE spune:

  @Dita Laura …Si inca ceva :… si tu ai gresit gramatical atunci cand ti-ai postat comentariul ! Citeste-l din nou si iti v-ei da seama unde! Cu totii mai gresim cand scriem un comentariu, nimic de zis, dar oricum se subintelege! Asa ca nu mai atrage atentia altora! Sa fii iubita ! Respecta cateva verseturi din Biblie si anume: …”IARTA SI V-EI FI IERTAT !”

 6. Florin Tudor spune:

  Dragilor, lasati rautatile si concentrativa catre alte probleme mult mai importante. Asta ar fi una. Insa, nu pot sa nu constat cum se scrie aici cuvantul ,,vei”.
  A doua chestiune, evenimentul care s-a desfasurat in 10 oct, a fost unul destul de important, este un inceput si ar fi bine sa ramane in traditia orasului Oltenita. Trebuie sa ne dam jos palaria in fata celui care a avut aceasta idee, in speta, dl Tone. Anul viitor sunt sigur ca acest eveniment va avea alta magnitudine.

 7. Mihaela Tone spune:

  Adresat scriitorului acestui articol:
  In loc sa te concentrezi pe faptul ca discursurile au avut iz politic, poate ar trebui sa scrii despre faptul ca o zi din an oamenii nu au stat in casa amarandu-si viata cu stiri si cu tot negativismul din jur.
  Este atat de usor sa judeci si sa ataci, din pacate ai dreptate, dupa cum ai spus in articol „Romania nu se mai face bine…”, si asta se datoreaza oamenilor ca tine, care nici macar intr-o zi ca asta nu isi pot lasa atitudinea negativa si sa se bucure de un gest frumos.

  Mihaela Tone

 8. Mihai Ceauşu spune:

  Daca spunem ca evenimentul e cu iz psd, articolul e cu iz pdl.
  Adevarul e ca nu poti veni in fata unor oameni destul de amarati si sa te prefaci a plange de mila lor, mai ales in conditiile unor persoane care nu au nicio tangenta cu ei (vezi dintre cei care au vorbit).
  Nu cred ca intereseaza mai pe nimeni cine ce organizeaza, important e de ce se organizeaza si ce ramane dupa.

 9. Viorel Tudor spune:

  Asa este. Suntem nepastuiti, avem o gandire negativista si ne pricepem sa aruncam cu noroi. S-a punctat bine intr-un comentariu. Hai sa fim mai realisti si sa nu dam din propriul condei alt subinteles decat cel real. De ce nu ai facut tu asta, stimate ziarist ?
  Ar tebui sa ne bucuram mai mult de asemenea evenimente. Bafta, Oltenita!

 10. Florin Popa spune:

  DRAGILOR un lucru e cert…oamenii aceia care au participat la ziua recoltei au uitat pt o clipa de grijile cotidiene indiferent de izul politic sau nu iar dl Tone merita toate aplauzele sa fim rautaciosi e usor dar sa ne gandim un pic si la amaraciunea ce ne apasa la locurile de munca unde lucrezi 12-14ore pe zi si iei 450de lei pe luna si atunci vezi rostul unor zile ca aceasta unde oamenii mai isi ineaca amarul ar trebui sa se organizeze mai des astfel de evenimente.MULTA SANATATE TUTUROR OLTENITENILOR

 11. PSD Oltenita spune:

  Pentru detalii va rugam accesati http://psdoltenita.ro/?p=58

 12. marius spune:

  editat de admin – va rugam sa completati asa cum se cere in campurile obligatorii (nume si prenume REAL + numar telefon REAL)

 13. Alina M. spune:

  editat de admin – va rugam sa completati asa cum se cere in campurile obligatorii (nume si prenume REAL + numar telefon REAL)

 14. ice_dragon2002 spune:

  editat de admin – va rugam sa completati asa cum se cere in campurile obligatorii (nume si prenume REAL + numar telefon REAL)

 15. MARIAN MARDARE spune:

  Personal, eu nu ii tin partea primarului municipiului OLTENITZA….Nici macar nu eram in tzara cand sa votat …. Cert este ca se vede ca s-au schimbat multe pe la noi….Bani , d-nul primar a avut dinainte sa fie in aceasta functie asha ca… Cei de la partidul expreshedintelui nostru si „concetatzean” ar fi facut mai multe? Urasc PDL-ul, dar nu pe aceasta persoana( COSTIN MILESCU…Sunt un mic simpatizant al dansului, prin ceea ce a putut sa realiszeze pe la noi, dar …nu cumva sa schimbe pe strada 23 alprilie bordurile vechi, cu altele noi, dupa cum se zvoneshte, inainte de a se asfalta acea strada (strada lui victor pisica) ptr, ca pe strada mea, pe jumatate asfaltata , sau rectificat cele vechi, si sunt mai mult ca sigur ca, atunci cand se va asfalta si cealalta junatate de strada in continuare , pana la capatul strazii, nu v-or fi schimbate bordurile cu altele noi….atentie….