A doua ediţie a Cupei Administraţiei la fotbal a provocat în lupta sportivă 6 echipe din judeţ

Cupa Administraţiei, aflată la a II-a etapă s-a desfăşurat la Olteniţa în acest week-end. Astfel, sâmbătă, 27 noiembrie, în sala de sport a Grupului Şcolar „Nicolae Bălcescu” s-au întâlnit pentru concurs echipe din Olteniţa şi Călăraşi. Participarea la desfăşurarea jocului de fotbal a fost stabilită prin rotaţie şi, apoi, în funcţie de rezultat, pe clasificări şi calificări. Jucătorii au fost cei din echipele de fotbal ale SRI şi Direcţiei Generale a Finanţelor Călăraşi, iar din Olteniţa au participat echipe de fotbalişti formate din profesorii Grupului Şcolar „Nicolae Bălcescu”, poliţiştii comunitari din cadrul Primăriei Olteniţa, precum şi echipele Administraţiei Financiare şi Consiliului Local.

Un joc de fotbal a fost format din două părţi cu durate fiecăreia de 15 minute.

După terminarea partidelor, clasificarea a fost următoarea:

  • Menţiunile au fost obţinute de consilierii locali, poliţia comunitară şi Administraţia Financiară Olteniţa,
  • Locul III a fost obţinut de echipa SRI Călăraşi,
  • Pe locul II s-a situat Direcţia Generală a Finanţelor Călăraşi,
  • Locul I a fost obţinut de echipa profesorilor Grupului Şcolar „Nicolae Bălcescu” Olteniţa

Atât consilierii olteniţeni cât şi cei din echipa Administraţiei Financiare au declarat reporterilor noştri că a fost o competiţie frumoasă, binevenită pentru Olteniţa, şi chiar dacă nu au câştigat sau obţinut un loc mai bun, important este că au participat.

Premiile au fost oferite de preşedintele AJSpT Călăraşi, prof. de sport Cristina Drăgan. Echipele au primit seturi de pix şi stilou, tricouri, şepci, mape de lucru, însoţite de diplome şi cupe pentru cele trei locuri.

„Competiţia se află la a II-a ediţie şi sper să devină o tradiţie. Anul trecut cupa s-a desfăşurat la Călăraşi. S-ar putea să organizăm consecutiv aceste jocuri, astfel Olteniţa putând fi de la an la an şi oaspete şi gazdă. Am oferit o diplomă de onoare unuia dintre cei mai importanţi oameni şi care m-a sprijinit de câte ori am avut nevoie. Este vorba de şeful interimar al Clubului Sportiv Şcolar, fostul director al DJS Călăraşi, Marius Tătaru care astăzi se află la o altă competiţie la Bucureşti şi nu a putut fi prezent la Olteniţa. Le mulţumesc participanţilor care au fost destul de bine pregătiţi astăzi. Pentru cei din Olteniţa a fost mai greu cu nişte competitori aşa de buni în jucătorii de la Călăraşi, care au în cadrul serviciilor lor, echipe de fotbal şi se antrenează săptămânal pentru asta. Olteniţenii s-au descurcat remarcabil în aceste condiţii. De exemplu cei de la Direcţia de Finanţe din Călăraşi participă la competiţii de fotbal ce se organizează la nivel de Minister al Finanţelor, competiţii ce se organizează anual cu echipele de fotbal ale Direcţiilor Financiare din toată zona de sud şi sud-est a Munteniei.” declară prof. Cristina Drăgan.

Jucătorii Direcţiei de  Finanţe Călăraşi salută participanţii olteniţeni şi fair-play-ul competiţiei, fiind chiar încântaţi de organizare. De menţionat faptul că aceştia au o foarte bună echipă de fotbal sudată de mai mulţi ani, cu care finanţiştii pleacă în diverse turnee şi participă la diferite competiţii organizate de Ministerul Finanţelor, intrând în concursuri cu alte echipe de finanţişti din judeţe ale zonei de sud şi sud-est a ţării.

Jucătorii SRI Călăraşi nu au oferit interviuri din cauza regulamentului de ordine interioară care nu le permite acordarea de interviuri decât cu aprobări. Din spatele „scenei” însă, tinerii SRI-şti au considerat competiţia ca fiind de bun augur.

Poliţiştii comunitari olteniţeni au fost puţin nemulţumiţi de rezultat, prestaţia acestora fiind una chiar foarte bună, ţinând cont de prezenţele de la meci şi pregătirea celor din Călăraşi. Poliţiştii comunitari au fost aplaudaţi de pe margine şi încurajaţi pentru participarea acestora şi anul viitor, când vor avea toate şansele să câştige fie locul fruntaş, fie unul din celelalte două locuri.

Profesorii liceului Bălcescu au recunoscut valoarea jucătorilor călărăşeni, dar şi prezenţa onorabilă cu care ceilalţi jucători din Olteniţa au făcut faţă provocărilor celor buni. Cel care a marcat golul decisiv în grupa profesorilor, Mihai Chira, este de părere că totul se face cu atenţie dar şi cu talent

vezi video:

Competiţia s-a desfăşurat la sala de sport a Grupului Şcolar „Nicolae Bălcescu” din Olteniţa, arbitrul a fost călărăşean, iar organizator a fost Asociaţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Călăraşi în colaborare cu Liceul „Nicolae Bălcescu”.

Comentarii

  1. Mariana Marin spune:

    Felicitari prof.Cristina Dragan !Extraordinare competitii organizeaza ! Merita titlul de „Cetatean de onoare al Oltenitei”.