Bugetul local al Primăriei Olteniţa pe anul 2010 a fost modificat

Cheltuielile de la bugetul local sunt altele prin hotărârea consilierilor din luna octombrie. Datorită neutilizării, suma de 4.000.000 lei a fost retrasă printr-un ordin al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului. HCL nr. 18/2010 prevedea suplimentarea bugetului local cu suma de mai sus, alocată de Ministerul Dezvoltării pentru proiectul „Dezvoltarea infrastructurii turistice în zona Olteniţa şi amenajare port turistic”.

Şcoala cu clasele I-VIII Mircea Eliade a solicitat primăriei olteniţene suplimentarea bugetului alocat pentru asigurarea plăţii utilităţilor localurilor în care a funcţionat Şcoala „Constantin Deculescu”. De la 1 septembrie 2010 Şcoala „Constantin Deculescu” a fost desfiinţată iar clădirile şi baza materială au fost preluate de Şcoala „Mircea Eliade”. Bugetul alocat şcolii Deculescu a fost insuficient. Acesta a acoperit cheltuielile materiale doar pentru primele trei trimestre. Astfel, pentru a asigura plata utilităţilor în trimestrul IV în localurile preluate, este necesară suma de 7.000 de lei, sumă ce presupune plata curentului electric, a utilităţilor (apă, canal, gunoi şi gaze).

O altă rectificare de buget se face pentru extinderea unei reţele de canalizare. Printr-un referat, Direcţia de urbanism propune extinderea reţelei de canalizare pe tronsonul Şos. Călăraşi, între Ganovici şi str. Speranţei, pe o lungime de 120 m. Valoarea estimată este de 18.000 lei. Majorările propuse se vor asigura prin reducerea sumelor alocate din bugetul local pentru realizarea obiectivului de investiţii „Dezvoltarea infrastructurii turistice în zona Olteniţa şi amenajare port turistic”.

Comentarii

  1. Acest subiect, prin ultimele fraze ale lui, ar putea deveni mai interesant, anul care vine 2011, prin primavara-vara, dar sa fie acel obiectiv executat cu garantzie, nu doar de mantuiala, precum se stie…faleza din port , la misto…si monitorizati banii care se vor cheltui de generalii uniunii europene, pentru a nu se mai baga vastul la loz…pai da….apropo: nu le mai gasesc locatziile noilor denumiri ale scolilor din orashul nostru….toata lumea le stie…scoala 1…2…3…4…5…6…