Cupa “Etnic” şi faza judeţeană de cross

Două competiţii sportive importante ale lunii octombrie

Ediţia a V-a a Cupei „Etnic” a avut loc anul acesta în localitatea Şoldanu. Aici au fost prezenţi 100 de elevi de la şcolile din Luica, Plătăreşti, Fundeni, Frumuşani, Orăşti, Valea Stânii, Mitreni, Valea Roşie. Câştigătorii ediţiei de anul acesta sunt: locul I – Şcoala Plătăreşti, locul al II-lea Şcoala Luica, locul al III-lea Şcoala Şoldanu. Premiile au constat în portmonee, diplome, brelocuri cu Federaţia Română „Sportul pentru Toţi”, fanioane şi cupa pentru locul I. S-a acordat un premiu pentru cel mai bun portar şi cel mai bun marcator. Preşedintele Asociaţiei Judeţene „Sportul pentru Toţi”, Cristina Drăgan, declară că asociaţia mai are în calendarul competiţional încă 6 acţiuni până la sfârşitul anului calendaristic, prima fiind în localitatea Mitreni pe 12 noiembrie intitulată Cupa „Micul şahist”.

„Menţionez faptul că am organizat competiţia fără nici un venit, doar cu materiale de la Federaţia Română „Sportul pentru Toţi”, pentru că, după cum spuneam, acţiunea a fost organizată de Asociaţia Judeţeană „Sportul pentru Toţi” Călăraşi în parteneriat cu Şcoala Şoldanu. La eveniment a fost prezent un ziarist de la publicaţia Pro Sport, care a dorit să realizeze un material despre activităţile sportive din zona noastră” declară prof. Cristina Drăgan.

O altă acţiune sportivă s-a desfăşurat pe stadionul „Dunărea” din Călăraşi în ziua de 30 noiembrie. Aici s-a desfăşurat faza judeţeană la cross din cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar, unde elevii olteniţeni au obţinut premii importante. Prof. Cristina Drăgan ne spune care au fost câştigătorii. „La clasele V-VIII, locul I a fost obţinut de Mihai Cosmin de la Şcoala „Spiru Haret” pregătit de prof. Niculae Eftene. Locul II a fost ocupat de Adina Constantin de la Şcoala generală nr. 2 pregătită de prof. Mihai Secătureanu. La clasele IX-XII, locul I a fost ocupat de Cosmin Ciocirlan de la Liceul Teoretic „Neagie Basarab”, pregătit de prof. Florentin Păun. Locul II a revenit lui Eduard Olaru de la Grupul Şcolar “Nicolae Bălcescu” pregătit de mine şi de Cornelia Lupşeneanu. Julieta Dincă este o altă ocupantă a locului II, este elevă la Liceul “Neagoe Basarab” şi este pregătită de prof. Păun. Locul III a fost ocupat de Costin Ioniţă de la Liceul Teoretic “Neagoe Basarab” elev pregătit de prof. Florentin Păun.” declară prof. Drăgan. Premiile câştigătorilor au fost tricouri şi diploma acordate de Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi.

Prof. Drăgan mai spune că faza judeţeană a crossului va avea loc anul viitor în sezonul de primăvară.

Comentarii

 1. bravo oltenitenilor.sunteti cei mai buni.
  ma mandrescu cu baiatul meu,mihai cosmin

 2. Stoica Laurentiu spune:

  Bravo cosminee , tine-o tot asa 🙂

 3. Ciuculete Adrian spune:

  Bravo varamio Mihai Cosmin tine-o tot asa 😛 si tu matushica la fel :)))

 4. ene marian spune:

  ba e si platarestiu akolo bravo PLATARESTIIII