Interviu cu Petre Ţone, preşedintele PSD Olteniţa

Ajutorul la încălzire, preţul de referinţă al energiei termice, viceprimarul Florian Cercel, activitatea primarului Costinel Milescu – subiecte abordate în interviul cu consilierul local Petre Ţone

Unele dintre temele abordate de consilierii olteniţeni devin în plenul şedinţelor motive de discuţii aprige, revolte ce se transformă apoi în reproşuri individuale şi mai târziu în atacuri verbale sau răzbunări personale. Unul dintre cele mai controversate subiecte abordate de consilieri, unul dintre proiectele de hotărâre care a făcut vâlvă printre aceştia, creându-se astfel o atmosferă încordată între consilieri şi conducerea executivă a Primăriei Olteniţa, este cel care face referire la ajutorul la încălzire ce se va acorda locatarilor de la blocuri. Acest proiect a venit după un altul la fel de foarfecat şi de greu de abordat care a stabilit preţul local de referinţă al energiei termice.

Consilierul PSD, Petre Ţone, arată că agitaţia din şedinţe este nefondată şi totul are la bază hotărârea ilegală a Consiliului Local din luna iunie 2010, când s-a votat acel preţ de aproape 300 de lei. Ţone arată că şi atunci şi acum află că preţul este ilegal.

Consilierul Petre Ţone:

„În urma unor discuţii de câteva ore s-a votat variana IV de preţ. În această variantă nu avem nici un leu subvenţie dici de la bugetul de stat nici de la cel local. Dl. Viceprimar invocă o hârtie primită de la Termourban, în care se arată că sunt mulţi datornici şi că este posibil să avem mari probleme cu furnizarea de energie termică. Din păcate pentru domnia sa, eu încerc să-i demonstrez că nu are dreptate şi că nu putem dacă Guvernul României nu-şi respectă angajamentele de plată către administraţiile locale din ţară, noi nu putem răspunde prin neaplicarea legii.”

„Ordonanţa 36/2006 arată că subvenţia unitară (pe gigacalorie) este asigurată de administraţia locală într-un cuantum de minim 10%. Eu nu fac decât să vă citesc nişte documente oficiale. Termourbanul ne prezintă alte cifre.”

„Când au venit cele 4 miliarde, doamna de la contabilitate când am avut şedinţa pe comisii şi am văzut clar că este pe anul 2010, deci parte din subvenţia pe anul 2010. Cineva care vorbeşte în Consiliul Local şi care în tot interviul acordat dvs nu face nici o vorbă despre legea care reglementează preţul, după părerea mea este incorect. Eu nu-l acuz că dezinformează dar ar fi trebuit să fie mai clar. Ministerul şi legea stabilesc acest lucru. Propunerea mea este de a pune cei 10% care este o sumă modică pentru Primăria Olteniţa care este anual în jur de 7 miliarde 500 de milioane, conform graficului. Este scris de Termourban. Pe mine mă bucură acele ajutoare care în opinia d-lor sunt în valoare de vreo 12 miliarde deci chiar mai mult, decât că se încalcă legea iar cei mai mulţi vor pierde acest ajutor că în hotărârea scoasă de noi vineri că în 30 de zile de neplată se suspendă ajutorul acordat de primărie.”

Consilierul Ţone arată de ce acesta consideră că Termourban a venit cu informaţii greşite.

„Ar fi ideal să încasăm 100% de la populaţie cum doreşte domnul primar. Toată datoria de la populaţie era în data de 31 august de 11 miliarde. Producţia anuală este în jur de 75-80 de miliarde. Ce înseamnă 11 miliarde? A opta parte…”

„Preţul gazului nu reprezintă decât între 62 şi 65% din preţul gigacaloriei. Cu ce am dezinformat citind nişte documente ale Termourbanului? Am spus la radio că mi se pare bun indicele de colectare. Situaţiile prezentate de la o lună la alta deformat de doamna contabilă, nu fac bine.”

„Voi propune la prima şedinţă ca toată indemnizaţia de consilier să se constituie într-un fond pentru cei în nevoie în această iarnă. Dacă sunt de acord cu ceva cu Cercel sunt că urmează o perioadă groaznică…groaznică. pentru o parte dintre noi, nu pentru toţi. Nu mă vaiet pe mine, nu-l vaiet pe Cercel, nu-l vaiet pe Milescu, nu-l vaiet nici pe Eclemea, pe Ciupitu, dar pe oameni, pe cei mulţi trebuie să facem ceva…”

Despre şedinţele de Consiliu Local Petre Ţone spune că „uneori se transformă în ce n-ar trebui să fie…”  vezi  interviul

Petre Ţone dezminte zvonurile cum că PSD-ul ar dori demiterea forţată a viceprimarului Florian Cercel:

„PSD-ul nu va iniţia niciodată împotriva lui Cercel ceva, dar dacă alţii vor iniţia, vom analiza. El este ales de cei 19 consilieri. În opinia mea se întâmplă că există 2-3 care ar putea să fie viceprimari. Nu sunt eu de vină că ne jigneşte mereu. Nu avem duşmănii, nu avem partipriuri.”

Despre primarul Costinel Milescu, consilierul Petre Ţone susţine că este cel mai bun primar pe care l-a avut Olteniţa în ultimii 20 de ani. Acesta arată că singura activitate de care nu s-a ocupat Milescu este activitatea sportivă din oraş.

Comentarii

  1. Despre primarul Costinel Milescu, consilierul Petre Ţone susţine că este cel mai bun primar pe care l-a avut Olteniţa în ultimii 20 de ani. Acesta arată că singura activitate de care nu s-a ocupat Milescu este activitatea sportivă din oraş….BINE ZIS, NEA PETRICA, DAR DACA ERAU CEI DE LA PSD LA PUTERE ACUM, AVEAM ORASHUL IN ACELASHI STAGIU CUM LA AVUT PE VREMURI …SIMA RODIN SAU STEFAN…EI, MAI SUNT SI OAMENI CARE NU NEAPARAT SE GANDESC NUMAI SA FURE, MAI FAC SI EI CATE CEVA PENTRU CETATZENII ACESTUI MUNICIPIU OLTENITZA…AHA…USHOR, USHOR, CHIAR DACA ALTZII INCEARCA AI BAGA BETZE IN ROATE PRIMARULUI MILESCU, IN GOANA LOR PENTRU UN CIOLAN AFUMAT…NE MULTZUMIM CU PUTZIN DIN PUTZIN, DECAT DELOC…NU VA SUPARATZI UNII, DAR NICI SA NU VA O LUATZI IN CAP ALTZII…TOTUL ESTE SUB CONTROL, OARECUM SI CU TOTZII OBSERVAM ASTA…