Ioana Velescu câştigă la Cannes în Franţa. Rezultatele sale sunt urmate de aplauze mondiale şi naţionale

Ioana Velescu din Olteniţa a impresionat un juriu mondial prin câştigarea premiului internaţional de fotografie privind drepturile copilului la competiţia Sony World Photography Awards, cu ocazia celei de-a XX-a aniversari de la înfiinţarea Convenţiei Naţiunilor Unite pentru Drepturile Copilului (UNCRC).

Ioana este eleva prof. Victoriţa Colonel, la cercul foto-jurnalism din cadrul Clubului Elevilor Olteniţa. Ea a trimis câteva fotografii realizate de ea pentru premiile Sony. Ioana a reprezentat Olteniţa, judeţul Călăraşi, România la premierea de la Cannes Europa.

Prof. Victoriţa Colonel declară pentru Olteniteanul că toate agenţiile de presă internaţionale de presă au vorbit despre Ioana Velescu din Olteniţa, ca un talent deosebit în arta fotografică. “Am primit o invitaţie de la ‘Asociaţia SOS Satele Copiilor România’ din Cisnădie. Coordonatorul proiectului iniţiat la Cisnădie şi dedicat drepturilor copilului, a lansat invitaţia pentru a 21-a aniversare a Convenţiei Naţiunilor Unite pentru Drepturile Copilului, pentru care se va face o expoziţie. Evenimentul va avea loc pe 19 noiembrie 2010 prin organizarea acţiunii ‘Caruselul Drepturilor Copilului’ la Liceul ‘Constantin Noica’ din Sibiu, unde ‘SOS Satul Copiilor Cisnădie’ desfăşoară, alături de partenerii săi, programul educaţional ‘Împreună pentru viitor’. La acest eveniment vor participa copii din clasele a IV-a, a V-a, a VI-a. Noi suntem considerate invitate speciale, eu şi Ioana.” ne spune prof. Victoriţa Colonel, marcată profund de succesul Ioanei.

Adolescenta este elevă în clasa a XII-a la Liceul „Neagoe Basarab” şi este una dintre cele mai sârguincioase eleve ale liceului olteniţean. Fata se pregăteşte pentru Facultatea de Arhitectură. A câştigat, alături de alţi cinci elevi, Consursul Internaţional de Fotografie organizat de UNICEF şi Organizaţia Mondială pentru Fotografie. Ioana a plecat în Etiopia pentru concurs împreună cu ceilalţi câştigători din Brazilia, Israel, Maroc, Noua Zeelandă şi Statele Unite ale Americii. Ei s-au alăturat altor 24 de copii etiopieni la atelierul din Awassa, unde au fost pregătiţi în perioada 31 octombrie-4 noiembrie de reputatul fotograf şi filantrop Reza.

Alaturi de Ioana Velescu, ceilalti cinci tineri premiati sunt: Rachita Castelino (15 ani) din Noua Zeelanda, Chyi-Dean Shu (16 ani) din SUA, Imane Tirich (18 ani) din Maroc, Mariya Maximenko (16 ani) din Israel si Guiliane Bertaglia Correia (15 ani) din Brazilia.

Ceremonia de acordare a premiilor a avut loc la Cannes (Franţa) în 22 aprilie 2010.

Al doilea workshop se va desfăşura în cadrul Festivalului Mondial de Fotografie, de la Cannes.

Atelierul „Eye See” din Etiopia este centrat pe tema drepturilor copilului. Proiectul de fotografie este menit să ofere copiilor din lumea întreagă ocazia de a se exprima şi de a împărtăşi propriile experienţe prin intermediul fotografiilor digitale.

Competitia Premiile Mondiale Sony pentru Fotografie, destinată atât profesioniştilor cât şi amatorilor, este organizată anual de Sony şi WPO.

Ioana a câştigat cu fotografia „În spatele pericolului“, ce evidenţiază dreptul fiecărui copil de a fi protejat împotriva pericolului şi vătămărilor, a abuzului şi a exploatării.

Fotografia Ioanei Velescu, „Behind Danger”, se găseşte expusă pe site-ul Sony World Photography Awards, www.worldphotographyawards.org.

În mesajul care însoţeşte fotografia trimisă în concurs, Ioana menţionează: „Acasă este locul unde ar trebui să te simţi iubit şi în siguranţă. Copiii ar trebui să se simtă protejaţi la ei acasă.”


Comentarii

 1. Ioan Marinescu spune:

  editat de admin – va rugam sa completati asa cum se cere in campurile obligatorii (nume si prenume REAL + numar telefon REAL)

 2. Lavinia Iancu spune:

  Tot respectul, Ioana!

 3. Tudorache Alina spune:

  foarte tare:) FELICITARI VELE:x:x:x >:d<

 4. Neferu Andreea spune:

  Bine Vele :X

 5. Bold Tatiana spune:

  Felicitari !

 6. Ispas Narcisa spune:

  Bravo Ioana,felicitari!

 7. Macinic Liliana spune:

  Felicitari Ioana si bafta mai departe!

 8. marina mardare spune:

  Felicitari!!!!!ne mandreim cu oameni ca ea..:)

 9. visan mariana spune:

  Felicitari si cat mai multe rezultate foarte bune.

 10. popescu luminita spune:

  mult succes pe mai departe!!!

 11. velescu radu stefan spune:

  felicitari si mult succes si totrespectu