Olteniţeanul Liviu Capşa lansează la Bucureşti volumul de poezii “Raiul ascuns”

Poetul şi publicistul olteniţean Liviu Capşa a lansat joi, 18 noiembrie, o nouă carte de poezii, intitulată „Raiul ascuns”. Lansarea cărţii a avut loca la Târgul Internaţional „Gaudeamus” din Bucureşti la standul editurii Limes. „Sunt foarte mulţumit de editura din Cluj Napoca -Limes. La Gaudeamus au participat scriitori care urmează să-şi lanseze cărţi la editura „Limes”: Ion Zubaşcu, Petre Got, Liviu Antonesei. De faţă au fost cititori de poezie şi scriitori contemporani de poezie şi proză sau publicistică. Cartea are o prezentare făcută de criticul literar Dan Cristea, care face o incursiune în universul copilăriei în secvenţele lirice ale universului copilăriei din volum. Recenzia cărţii la această lansare a fost făcută de Ion Zubaşcu, Petre Got.” declară Liviu Capşa. Poetul susţine că volumul de poezii „Raiul ascuns” reprezintă o întoarcere în timp, către anii cei mai frumoşi ai vieţii-anii copilăriei. „Cartea reprezintă o reîntoarcere în ţinutul miraculos al copilăriei, în secvenţe lirice care pun în valoare acest timp irepetabil din viaţa unui om, acel timp ce ţine mai degrabă de miracole decât de realitate şi este din ce în ce mai nevoie să ne reîntoarcem în acele timpuri pline de farmec şi poezie, într-o vreme în care lumea uită de lucrurile sensibile, de puritate. Este ca un fel de medicament pentru suflet. Ideea cărţii mi-a venit întâlnindu-mă cu un prieten din copilărie pe care nu l-am mai văzut de 30 de ani şi stând de vorbă cu el la o cafea ne-am reamintit imagini din copilăria noastră. Atunci s-a născut ideea de a le pune pe hârtie, de a scrie o carte în care secvenţele copilăriei să apară aşa cum au fost: când umoristice şi pline de jocuri, când mai dramatice. Este o reîntoarcere în ţinutul coplilăriei aşa cum a fost el-necontrafăcut, pur, în ce a avut mai frumos şi mai esenţial” mai spune Capşa.

Cartea lansată este poziţionată de scriitor la numărul 16 privind compoziţiile sale poetice, de parodii şi publicistică. Printre acestea 3 cărţi au fost dedicate copiilor.

Membru al Uniunii Scriitorilor din anul 1997, Liviu Capşa este premiat de Filiala Piteşti a uniunii pentru volumul de poeme „Sinucidere cu crini”. Despre creaţia sa literară au scris cei mai importanţi critici literari din ţară: Alex Ştefănescu, Dan Cristea, Marius Chivu, Dan Stanca, Horia Gârbea.

Liviu Capşa practică avocatura iar talentul scriitoricesc nativ completează preocupările lui zilnice. Poetul este inclus în Dicţionarul General al Literaturii Române, editat de Academia Română şi în Dicţionarul biografic al literaturii române.

Liviu Capsa

Comentarii

 1. ORAS ALINA spune:

  Ma bucur mult pentru realizarile publicistice ale domnului Capsa. Vreau sa mentionez ca si eu am fost candva colega sa la Jurnalul de Oltenita. Destinul m-a purtat insa pe plaiuri Bacauane si am pierdut orice contact cu viata olteniteana. Pe atunci eram Alina Catau – o liceana care spera ca va reusi sa se realizeze pe acelasi plan, avandu-l drept model pe domnul Capsa. Vreau ca pe aceasata cale sa-l felicit si sa-i urez mult succes in continuare.

 2. Mirela Olanescu a/k/a Cibu spune:

  Draga Liviu,

  Am fostplacut impresionata sa citesc despre lansarea noului tau volum de poezii. Voi incerca sa-mi procur si eu o copie. Ma bucur nespus de successul tau sa sunt foarte mindra ca am avut ocazia sa te cunosc inca din copilarie. Ti-am admirat dintotdeauna successul profesional si acum si cel artistic.

  Felicitari!!
  Mirela