Primarul Costinel Milescu arată problemele reale ale Termourbanului şi lipsurile consilierilor locali din şedinţe

Primarul municipiului Olteniţa, Costinel Milescu, a arătat în ultima şedinţă de Consiliu Local că nimeni nu deţine adevărul absolut. Acesta prezintă realitatea situaţiei financiare din interiorul Termourban, echilibrează disputele dintre viceprimarul Florian Cercel şi consilierul Petre Ţone şi de asemenea atrage atenţia consilierilor că au devenit un fel de inchiziţie medievală. Costinel Milescu a devenit un liant între Petre Ţone şi Florian Cercel, dispute care nu întârzie să apară cu diverse ocazii. Într-o emisiune difuzată pe radio Voces Campi, consilierul Ţone  a arătat punctul său de vedere în privinţa societăţii Termourban, prin care sustine că societatea de distribuţie a energiei termice nu are probleme financiare foarte mari. Site-ul Olteniteanul a făcut un material prin care a prezentat punctul de vedere al lui Florian Cercel faţă de declaraţia consilierului Petre Ţone, difuzând inclusiv interviul lui Ţone acordat postului de radio Voces Campi. Consilierul PSD Ţone a acuzat reporterii Olteniteanul de subiectivitate, deşi nu asta a reieşit din articolul “Consilierul Petre Ţone dă informaţii eronate pe Radio Voces Campi despre situaţia financiară Termourban”. Olteniteanul a oferit ocazia consilierului Ţone să se exprime într-un interviu din 6 noiembrie 2010.

Consilierul Ţone prezintă public pe postul de radio Voces Campi că datoria către Wirom este de 5,5 miliarde lei vechi. În şedinţa din octombrie el menţionează “Din informaţiile comunicate au venit 4 miliarde la subvenţie, care au ajuns la Termourban, deci înseamnă că datoria la Wirom este de 1,5 miliarde după hârtia oferită. Toată datoria de la populaţie este de 11 miliarde de lei vechi” declară Petre Ţone în şedinţa consilierilor din luna octombrie.

După alte şicane izbucnite spontan între consilier şi viceprimarul Florian Cercel, primarul Costinel Milescu face precizările necesare. Milescu arată că interviul lui Petre Ţone la radio Voces Campi este o gravă dezinformare adusă populaţiei municipiului Olteniţa.

Urmăreşte secvenţele video

Primarul Costinel Milescu:

“Am ascultat câteva fragmente în emisiunea de la radio şi este cea mai gravă dezinformare ce putea fi adusă populaţiei municipiului Olteniţa acel interviu. S-a transmis în sânul populaţiei că nu este nici o problemă din punct de vedere al cantităţii de energie termică consumate, pentru că s-au amestecat acolo nişte cifre gen datorie 4 miliarde lei, au venit 5 miliarde şi a rămas 1 miliard. Rolul viceprimarului care răspunde nemijlocit în interiorul primăriei de administrarea părţii de producţie şi distribuţie a energiei termice şi rolul directorului economic care este şi contabil şef, a fost tocmai să prezinte exact cifre contabile, ori atâta timp cât situaţia Termourbanului este disperată, şi când spun „disperată” ştiu ce vorbesc, iar producţia de energie termică este pusă sub semnul întrebării, eu zic să nu ne jucăm datorită unor interese personale cu informarea publicului, pentru că multe persoane m-au oprit pe stradă şi m-au întrebat „Domnule primar dvs spuneaţi că sunt probleme de plată a energiei termice şi am auzit că nu e nici o problemă” şi mulţi dintre ei se gândesc foarte simplu că ce rost are să se mai zbată să plătească energia termică.”

„Gândiţi-vă că pe o perioadă de încălzire de 5 luni, costul gazelor este 50 de miliarde lei vechi ori n-avem cum să ne jucăm. Nu ştiu dacă aţi avut timp să vă lămuriţi. Există nişte termene de plată asupra facturilor de gaze, care sunt extrem de apăsătoare pentru noi şi pe care nu le-a luat nimeni în calcul. Faptul că nu ştiţi 4 miliarde de lei de unde fac parte şi cum fac parte este prost pentru cel care promovează această informaţie. Nu întâmplător viceprimarul a spus că în şedinţele de Consiliu Local pe comisii nu se face nimic, iar Consiliul Local de 6 luni de zile s-a transformat în inchiziţie. Aici trebuie să ridicăm pe unul în picioare să-l certăm. Parcă viceprimarul sau primarul ar avea interese deosebite sau alte interese faţă de bunul mers al acestei primării. Nici un consilier nu a iniţiat nici un proiect de hotărâre. Suntem în al 6-lea an pe mandatul meu. Şi atunci, pentru că primarul iniţiază 100% proiectele de hotărâre, atunci venim şi ridicăm în picioare şi facem inchiziţie şi avem pretenţia că ştim tot.”

„Eu, primarul municipiului Olteniţa, vă spun că nu apuc să le văd pe toate. Nu pot să le ţin minte pe toate, de aceea există aparate de specialitate atât în interiorul primăriei, cât şi la Termourban, unde sunt adevăraţii specialişti. Haideţi să nu ne jucăm de dragul unor interese şi de dragul unei campanii electorale ce urmează să vină, haideţi să nu ne jucăm cu vorbe mari, să considerăm că fiecare deţine adevărul absolut. Din punctul de vedere al lui Petre Ţone este că el are dreptate, punctul de vedere al viceprimarului este că lucrurile sunt cu totul altfel, punct de vedere pe care eu îl împărtăşesc personal.”

Adică proiecţia noastră până la 31 decembrie este groaznică, de aceea spun să nu ne mai jucăm cu vorbele de dragul de a ieşi mai în faţă cineva. Sunteţi aleşi şi suntem aleşi de aceşti oameni. Trebuie să ne reprezentăm interesele, dar nu interesele personale. Dacă aveţi o problemă cu viceprimarul personal vă rog să v-o rezolvaţi în altă parte. Energia termică nu putem să o tratăm ca o problemă scoasă din context, să vedem ce s-a consumat, ce se consumă şi cu ce bani rămânem.”

Comentarii

  1. VORBA MULTA…MULTZI VOR FAPTE SI MISHCARE…PE ACEST PLAN-SUBIECT…CU OCHELARI DE VEDERE NU POTZI VEDEA SI DEDESUBTUURILE ASCUNSE ACESTEI SITUATII…MIROS DE INTERESE SAU DOAR MIROS DE LA VRE-O ANUMITA HAZNA CARE PUTE…?!NIMENI NU STIE, NU SE BAGA, DAR PRIN SPATE SE INVART MULTE….TOTZI STIM ACESTE LUCRURI…NU?!

  2. Vlad Andrei spune:

    DA MARDARE… AI DREPTATE
    TU GHICESTI IN PAHARUL CU VIN?:)))))