S-a stins din viata preotul Gheorghe Mateescu

UPDATE – foto funeralii

S-a stins din viaţă urcând către ceruri părintele Gheorghe Mateescu. El s-a întâlnit cu Dumnezeu la Casa Parohială din Olteniţa, după o lungă suferinţă şi grea luptă cu bolile sale.

Un suflet mare şi iubitor de oameni, un om cu verticalitate şi mare putere spirituală, un slujitor neostenit şi neînfricat al lui Dumnezeu, o inimă caldă şi generoasă, părintele Mateescu, cunoscut de mulţi olteniţeni, a mânuit arta cuvântului şi frumuseţea credinţei, a oferit din poveţele sale multor oameni încercaţi de soartă, a dăruit din minunile sufletului său tot ce se putea oferi mai frumos şi bun celor pe care i-a iubit.

Părintele Gheorghe Mateescu s-a născut la 8 martie 1919 în localitatea Luptători, pe Valea Mostiştei, în judeţul Călăraşi şi este licenţiat în teologie. A propovăduit învăţăturile lui Dumnezeu prima dată, după absolvirea studiilor teologice, în comuna Tăuni din Ardeal, după care a revenit în judeţul Călăraşi pentru a-l sluji pe Dumnezeu la biserica din localitatea Coconi. În anul 1961 a fost adus la biserica „Sf. Gheorghe” din Olteniţa Nord. După moartea părintelui Andreescu, începând cu anul 1965, a fost numit preot paroh la biserica „Eroi” din Olteniţa, de unde a ieşit la pensie.

Părintele Gheorghe Mateescu a condus Protoieria din zona noastră în perioada 1980-1985.

A avut o activitatea rodnică, plină de bucurii şi satisfacţii, a fost foarte apropiat de enoriaşi, a ajutat şi sprijinit mulţi oameni cu probleme de viaţă sau financiare, dar şi mulţi preoţi în activitatea lor. Părintele Mateescu a construit tinda bisericii ce poartă hramul „Sf. Parascheva” din curtea cimitirului vechi, mărind suprafaţa lăcaşului de cult. După cutremurul din anul 1977, a refăcut biserica „Eroi” integral, ajutat fiind şi de autorităţile locale de la acea vreme.

Cu lacrimi în ochi, cei care l-au cunoscut, apreciat şi iubit, ucenicii săi în sfânta taină a preoţiei, apropiaţii: rude şi prieteni, îi cinstesc memoria şi îl vor păstra mereu în suflet.

Bunule părinte, ai cunoscut acum Eternitatea cu darurile şi măreţia ei.

Dumnezeu să te vegheze în Împărăţia Sa şi să te aşeze între cei drepţi!

Trupul neinsufletit al parintelui este depus la biseria „Eroi”. Slujba de inmormantare va avea loc joi, 18 noiembrie la ora 12:30.

Comentarii

 1. Cornel Marin spune:

  cred ca am luato razna cu retelele astea de socializare.
  e f misto butonul „Imi place” Fii primul dintre prietenii tăi căruia să-i placă asta – sub articolul despre decesul unei persoane …

 2. Marcela Gavrila spune:

  Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!A fost un suflet mare, iubitor al oamenilor ,bland ,onest ,prietenos…

  Felicitari site-ului Olteniteanul.ro pentru respectul acordat preotului Mateescu si pentru cuvintele frumoase. Am accesat butonul „Imi place”,fiindca am constatat cu mare bucurie ca oltenitenii nu isi uita oamenii…cu adevarat oameni,dar si pentru corecta documentare si veridicitatea informatiilor.

 3. andreea spune:

  editat de admin – va rugam sa completati asa cum se cere in campurile obligatorii (nume si prenume REAL + numar telefon REAL)

 4. IMI PLACE…se se trateaza de subiectul postat de acest site…nu se trateaza de situatzia, spre a ne bucura de disparitzia unei persoane dintre noi….IMI PLACE- inseamna ca apreciezi efortul acestui site OLTENITZEANUL.COM, pentru efortul de a te pune la curent cu diferite stiri, informatzii de zi cu zi , de care tu, cetatzean al acestui municipiu OLTENITZA, nu ai habar de anumite intamplari petrecute pe la noi, fiind preocupat de viatza ta personala de zi cu zi, si…deschizand aceasta pagina, afli si alte noutatzi cate , poate iti dau un oarecare interes in interiorul tau….Dupa care esti deacord prin IMI PLACE, sau nu votezi acel subiect de mai sus dezbatut…CU STIMA SI RESPECT…MARIANO M.

 5. ion daniel spune:

  DUMNEXU SAL IERTE

 6. ion daniel spune:

  ODIHNA VESNICA