De Ziua Naţională a României, la Olteniţa a fost inaugurat iluminatul ambiental de pe două bulevarde principale

La Olteniţa a fost inaugurată o investiţie care a vizat două componente importante: iluminatul ambiental şi reabilitarea trotuarelor din Bd. Republicii. Astfel, de Ziua Naţională a României, sistemul de iluminat public din bulevardele Republicii şi 1 Decembrie a strălucit începând cu ora 16,30. În prezenţa edililor olteniţeni, a câtorva consilieri locali, a reprezentantului firmei clujene care a lucrat la această investiţie, SZD Cluj Napoca, iluminatul public pe aceste tronsoane a fost pornit în noua variantă modernă şi mai economică. Pentru primarul municipiului Olteniţa, Costinel Milescu, investiţia este una foarte importantă. Edilul şef arată ce presupune investiţia pentru municipiu: „Iluminatul public face parte din acele componente importante de investiţie, iar pe Bd. 1 Decembrie cele două segmente – iluminatul ambiental şi reabilitarea trotuarelor pe Republicii – fac parte din altă investiţie, in care este prevăzut numai iluminatul ambiental. Investiţia presupune reabilitarea trotuarelor din Bd. Republicii, între Alex. Iliescu şi Bd. 1 Decembrie. Aici exista o vegetaţie bogată şi pentru că sistemul de iluminat public nu avea eficienţă din cauza arborilor, am preferat această variantă pentru obţinerea unui iluminat performant la nivelul solului, atât pentru trotuare cât şi pentru carosabil. Pe Bd. 1 Decembrie, între str. Mihai Eminescu şi Bd. Mărăşeşti, trotuarele au fost reabilitate în 2008 şi pentru că se întâmplă acelaşi lucru, acolo nu se putea circula, ba mai mult dcât atât era ridicat gradul de infracţionalitate, din cauza faptului că iluminatul nu făcea faţă şi din cauza amplasării blocurilor la 15 metri de axa trotuarului. Am primit din această zonă reclamaţii, iar oamenii cereau becuri pe stâlpuri, lumină mai multă, nedându-şi seama de adevăratul motiv pentru care nu există lumină. Rolul investiţiei făcută în etape este să creioneze o zonă centrală, un cordon prin care oamenii să iasă fără frică de ceea ce ar putea crea întunericul. Cât priveşte investiţia iluminatului ambiental, urmează Bd. Mărăşeşti pentru care a fost făcut studiul de fezabilitate pus pe ordinea de zi în şedinţa de zilele trecute.” declară edilul şef al municipiului Olteniţa. Acesta a fost surprins că la evenimentul de inaugurare a iluminatului public nu a fost prezent nici unul dintre consilierii PSD, singurul reprezentant PSD fiind deputatul Dumitru Boabeş.

După ce consilierii olteniţeni, inclusiv cei din Partidul Social Democrat, au votat proiectele de hotărâre ce au decis pronirea lucrărilor privind iluminatul public pe aceste tronsoane, studiul de fezabilitate precum şi firma care s-a ocupat de lucrare, Costinel Milescu a fost apoi mustrat, de-a lungul mai multor şedinţe de Consiliu Local, de consilierii PSD că investiţia privind iluminatul nu era una dintre priorităţile comunităţii locale. Primarul Milescu a explicat consilierilor locali în dese rânduri că iluminatul public pentru Olteniţa este foarte important, mai mult decât atât licitaţiile pentru investiţie au fost făcute on line, iar din trei firme participante la această licitaţie, cea din Cluj a venit cu cea mai bună ofertă -cu aproximativ un miliard de lei vechi mai puţin decât celelalte firme. Cât despre câteva din priorităţile arătate de consilierul Petre Ţone în şedinţele publice şi cerute de acesta, Costinel Milescu declară „Subvenţie pentru gigacalorie am acordat înainte de a propune careva. În ultima şedinţă de Consiliu Local am iniţiat o hotărâre prin care se va acorda un ajutor financiar pentru iarna asta şi persoanelor cu handicap. Nu se poate spune că nu am acordat atenţie celor cu nevoi speciale, iar acest lucru l-am avut în vedere de la început, ca fiind un punct foarte important din mandatul meu de primar, mai ales că trecem printr-o perioadă grea din punct de vedere financiar. Cât priveşte subiectul „prioritate”, orice are o anumită valoare şi importanţă, depinde din ce unghi se priveşte, iar eu le-am luat punctual şi am acordat atenţie în funcţie de mai multe criterii de oportunitate”

Preşedintele PSD şi consilier din partea social-democraţilor, Petre Ţone, a declarat că nu a onorat invitaţia primarului Costinel Milescu la deschiderea oficială a iluminatului public stradal, pentru că el consideră că erau alte lucruri mai importante de făcut în oraş decât această lucrare: „Investiţia este interesantă şi binevenită pentru Olteniţa, însă mergând pe un principiu al oportunităţilor, aceşti bani puteau fi folosiţi în alte scopuri pentru comunitate – de exemplu la subvenţionarea gigacaloriei. În al doilea rând se putea face o eventuală licitaţie pentru Clubul Navol şi Stadionul Municipal, care sunt girate de fostul şantier naval la bancă, iar acum Navol se află în procedura de faliment. Alte probleme erau mai importante decât acest iluminat ambiental.” susţine Petre Ţone.

Comentarii

 1. Marin Daniela spune:

  Pentru iluminat, jos palaria. In ceea ce privesc trotuarele, ce reabilitare? Le-ati distrus. Voi cei ce ati hotarat pavarea acestor trotuare aveti sotii care sa mearga pe trotuar cu pantofi cu toc? Oare merg bine? Sau merg cu masina? Noi femeile care nu avem masini, ce putem face? Chiar nu vedeti ce porcarie a iesit?

 2. IONELA DAN spune:

  Foarte frumos nimic de zis dar oare bulevardele 1DECEMBRIE(VARIANTA) SI MARASESTI nu fac parte tot din acest oras??? Noi nu platim si noi impozite la primarie la fel ca si cei din centrul orasului??? Acolo prea multa lumina si la periferie nimic,mi se pare discriminare domnule primar. Tot ce se construieste, renoveaza in acest oras numai in centrul orasului in rest nimic.

 3. Andrei Popescu spune:

  Barem pe Varianta nu mai e nimic a luat si bancile alea de lemn care mai erau .A adus o daia de ziare veche de tabla si decat 1 sapt a stat peurma a fst luata cu tot cu ziare .Nimik nu se mai face la periferie dar in centru

 4. AlexG spune:

  editat de admin – va rugam sa completati asa cum se cere in campurile obligatorii (nume si prenume REAL + numar telefon REAL)

 5. gheorghe daniela spune:

  asta ne trebuia in Oltenita,k incolo avem de toate!

 6. Adrian Zeld spune:

  E dragut c ati facut dar nu trebuie sa refaceti toate numai in centru, refaceti si periferia orasului. Sunt strazi acre nu poti circula pe ele deloc si pline de noroi si nu faceti nimik in legatura cu astea dar pavelele din centrul orasului le refaceti in fiecare an, la anu iar le scoateti si puneti altele si restu orasului sa se duca de rapa k nu va intereseaza. degeaba e frumos centru daca nu e si restu orasului. Ar trebuii sa se refaca tot orasul nu numai o parte din el.

 7. Mariana Marin spune:

  Este foarte bine!Acum se vede mai bine zapada !Zici ca esti pe aleile unui parc ,nu in oras.Zapada iar ne-a prins nepregatiti.Sa nu ne agitam prea mult-prognoza e buna.Vine caldura si se topeste zapada.Asa facem economie.Vai de noi ! Sa tinem utilajele „la pastrare”..poate avem nevoie de ele la anu”.Sau poate achizitionam altele !