Programul “Casa Verde” se va derula şi pentru Consiliul Local şi Primăria Olteniţa

Consiliul Local Olteniţa va participa la „Programul privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă”. Programul presupune inclusiv înlocuirea sistemelor clasice de încălzire-beneficiari unităţi administrativ-teritoriale, instituţii publice şi unităţi de cult.

Dosarul de finanţare se va depune la Administraţia Fondului pentru Mediu, iar primarul municipiului Olteniţa, Costinel Milescu, este cel care va semna documentele necesare. Tot aici vor fi depuse alte documente ulterioare obţinerii finanţării.

Ghidul Solicitantului aferent programului mai sus menţionat mai prevede asigurarea surselor financiare necesare, în vederea susţinerii contribuţiei proprii în sumă de  344.625,80 lei.

Valoarea totală a investiţiei este de 2.344.625,80 lei, în cazul în care proiectul va fi selectat în vederea finanţării de către Administraţia Fondului de Mediu. Contribuţia de 344.625,80 lei reprezintă contribuţia Primăriei la cheltuieli eligibile în sumă de 222.222 lei şi cheltuieli neeligibile 122.403,80 lei. Suma de 222.222 lei are TVA inclus şi reprezintă un cuantum de 10% din valoarea totală eligibilă a finanţării necesare, respectiv dintr-un buget total eligibil de 2.222.222 leu cu TVA inclus, contribuţie ce revine Consiliului Local al municipiului Olteniţa pentru proiectul „Reabilitare termică Primăria Olteniţa”.

Prin documentaţia studiului de fezabilitate se doreşte înlocuirea sistemului actual de încălzire şi preparare apă caldă menajeră din Primăria Olteniţa, cu un sistem care utilizează energie solară şi geotermală. Va fi asigurat astfel confortul termic atât pe perioada iernii cât şi a verii, prin climatizarea imobilului primăriei, atât pentru angajaţi cât şi pentru vizitatori.

Investiţia vizează reducerea dependenţei de sistemul centralizat de încălzire al municipiului Olteniţa, protecţia mediului prin reducerea emisiilor poluante şi combaterea schimbărilor climatice, diversificarea surselor de producere a energiei, tehnologiilor şi infrastructurii pentru producţia de energie termică, modernizarea capacităţilor de producere a energiei din surse neconvenţionale, crearea posibilităţii de introducere în circuitul economic a unor zone izolate, fapt ce va conduce la creşterea numărului de locuri de muncă, potrivit studiului şi analizei tehnice a programului.

Comentarii

  1. Mariana Marin spune:

    Pentru locuitorii acestui napastuit oras nu se gasesc proiecte,programe? Foarte bine ca inlocuieste sistemul de incalzire din primarie si alte institutii,mai ales de apa calda .Poate la serviciu mai fac si ei o baita(la bloc apa calda e scumpa 18 ron/mc.cu 300 ron /Gcal.).Sa inteleg ca Edilii au ajuns la concluzia ca sistemul centralizat nu este economic? Au reusit performanta celei mai scumpe Gcal. din tara.Confortul din primarie nu costa cam multi bani? O analiza tehnica a actualului sistem de plata cu repartitoare nu au bani sa faca?Nu se gaseste nici un program ?Mai ales vizitatorii au nevoie de acest confort termic(poate fac si ei o baita cat stau pe la usile primariei)Multumesc pentru prezentarea programului…si ma gandesc cu groaza cate astfel de programe ne vor manca banii in 2011.La multi ani!

  2. Mady spune:

    editat de admin – va rugam sa completati asa cum se cere in campurile obligatorii (nume si prenume REAL + numar telefon REAL)