Alăturaţi-vă proiectelor Asociaţiei Creştin Ortodoxe “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” Olteniţa

Asociaţia Creştin Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe este o organizaţie non-guvernamentală cu scop umanitar. Cei care doresc să se alăture proiectelor Asociaţiei pot devein parteneri. Împreună veţi deveni binefăcători în împlinirea tuturor intenţiilor organizaţiei, ce se desfăşoară. Oricare dintre noi poate sprijini acum aceste proiecte fără nici un cost, datorită prevederilor Codului Fiscal. Potrivit acestuia, avem posibilitatea de a direcţiona 2% din impozitul pe venit către o organizaţie nonprofit. Această sumă nu reprezintă o sponsorizare sau donaţie. Ea este de fapt o parte a bugetului de stat care este direcţionată de către fiecare cetăţean în parte către sectorul neguvernamental.
Acţiunile de binefacere ale Asociaţiei Creştin Ortodoxe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe se adresează copiilor cu probleme, bătrânilor cu nevoi speciale, precum şi altor cazuri sociale mai grele.

Mai multe detalii găsiţi pe

http://oltenita-ortodoxa.blogspot.com/p/donati-2.html

Comentarii

 1. Vali Tugui spune:

  O singura problema are aseasta asociatie, este din Oltenita deci nu prezinta interes.
  Oltenitenii au fost invatati si incurajati sa sustina orice si pe oricine care nu este Oltenitean.
  Nu pot sa nu observ cum un subiect de scandal „aduna” zeci de comentarii iar un subiect umanitar, pornit din pasiune si credinta, 100% Oltenitean este uitat si trecut cu vederea atat de usor .
  Eu unul… am un usor feeling de rusine.

 2. Cipleu Rodin Bogdan spune:

  In primul rand as dori sa multumesc „Olteniteanului” care de fiecare data ne-a fost alaturi in prezentarea evenimentelor organizate de catre Asociatia Sf.M.Mc.Gheorghe.
  Multumesc si oltenitenilor care prin darnicia lor au devenit parteneri la proiectele ce s-au desfasurat pana acum si cele ce se vor implini de acum inainte.
  In timpurile actuale omul s-a afundat intr-un individualism accentuat si asta nu datorita situatiei economice actuale ci in primul rand crizei sufletesti specifice omului de azi.
  Omul in general a ajuns sa doreasca sa exploateze toate si pe toti din jurul lui doar ca pe niste marfuri bune pentru nevoile trupesti specifice materialului fara vreo legatura cu cele sufletesti.Omul singur in natura,omul singur impotriva tuturor,omul rupt din orice legatura,omul rupt din mijlocul comunitatii religioase.
  Primul pas s-a materializat prin despartirea omului de valorile crestine care se definesc prin iubire sincera,moralitate,darnicie,voluntariat.Multi ar spune ca nu s-au pierdut lucruri importante.Dar pasul imediat urmator a fost indepartarea omului din mijlocul comunitatilor de profesie sau a breslelor de meseriasi.Astazi toti stiu sa faca orice si de fapt nimic.Nu mai observam respectul cu care erau priviti in trecut oamenii care profesau cu daruire in diferite domenii:preoti,profesori,doctori,ingineri,sudori,constructori,cizmari s.a.m.d.Daca astazi mai exista asemenea oameni sunt priviti in cel mai bun caz cu mila….nici urma de respect.
  Dupa ruperea aceasta a urmat pasul trei si anume:iesirea omului din orice sistem.Observam cat de repede se aluneca astazi din democratie in comunism,din comunism in dictatura sau invers.
  Acesti trei pasi au generat individul separat de tot ceea ce-l inconjoara care are ca scop binele propriu prin realizat prin orice mijloace.Asadar individul este specia rupta sufleteste de oricine si orice.Atat timp cat judecam omul dupa criterii individualiste il vom evalua ca pe un obiect:cat e de inalt,de aratos,pretios,frumos…cat de mult se ridica sau se coboara la nivelul meu de individ care reprezinta un etalon de necontestat.Daca avem o legatura sufleteasca cu un OM atunci il vom privi ca pe un egal,ca pe un prieten.De ce?Pentru ca in fiecare se identifica chipul Dumnezeului Creator si posibilitatea asemanarii cu El.
  Daca in comunism omul s-a confundat cu masa umana impersonala devenind „omul colectv” traind cu frica de organele supraveghetoare, in democratia atee individualismul a ridicat pe ins la o libertate prost inteleasa si asumata.
  Avem in fata doua exemple des intalnite in societatea romaneasca actuala:omul colectiv sau „omul masina” care nu gandeste dar poate munceste,lipsit de orice libertate, fara posibilitate de a se ridica printr-o idee sau perspectiva proprie,nostalgic al vremurilor socialiste in care altii aveau ganduri de „aur” pentru intreaga populatie si democraticul individ lipsit de scrupule,sentimente,moralitate ros de invidie si ambitie de a se ridica deasupra tuturor prin orice mijloace.
  Curios lucru este ca cel putin 86% dintre romani se declara totusi oameni religiosi de apartenenta ortodoxa.Numai ca realitatea ne demonstreaza ca crestinismul este de multe ori inteles tot ca un mijloc pentru atingerea unor scopuri ce nu au nimic de a face cu ceea ce inseamna Religie,Ortodoxie.
  Cunostintele actuale despre ceea ce este crestinul se rezuma la simple manifestari exterioare ce ne ridica la o anumita imagine sociala.
  Personalitatea unui crestin trebuie sa aiba ca fundament,ca baza pentru orice gand sau actiune a sa iubirea,trasatura esentiala in relatiile cu cel de aproape.Ganditi-va la relatiile de suflet pe care le aveti cu prietenii d-voastra;o sa observati ca atunci cand exista o relatie sufleteasca autentica intre persoane ajungeti la aceleasi scopuri inalte,aceleasi ganduri,la aceleasi simtiri care pun inainte fericirea celui de aproape in baza unei iubiri dornica de comunicare cu toti cei din jur.
  Asemeni iubirii lui Dumnezeu,iubirea omeneasca are ca prima manifestare darnicia.Toate cat sunt in lumea aceasta ne-au fost DARUITE de Dumnezeu,iar noi la randul nostru din cele primite putem darui celor de langa noi.
  Nu trebuie sa intelegem ca numai cei care au o situatie materiala se inscriu in randul celor care daruiesc.Cum spuneam mai sus trebuie sa existe o legatura sufleteasca:putem darui un gest pentru un batran,un cuvant pentru un deznadajduit,o mangaiere pentru un bolnav.
  Si cei care daruiesc din cele materiale si cei care din cele spirituale se incadreaza in categoria celor care astazi se definesc prin termenul de „voluntar”.
  Eu ii numesc OAMENI…
  Din nefericire aceasta categorie este pe cale de disparitie.
  Astazi cei care pot ajuta printr-o donatie se rezuma poate la un cuvant,iar cei care ar putea darui un cuvant sfarsesc in interminabile scuze ca nu au cu ce ajuta.
  Oriunde ne-am situa in cazurile de mai sus trebuie sa stim ca cei care au nevoie de noi ne asteapta intotdeauna cu rabdare!

 3. Vali Tugui spune:

  Cu tot respectul:
  Atata timp cat suntem condusi de oameni fara scrupule, de oameni care cumpara voturi sau posturi, de oameni care in viata personala nu au dovedit nimic iar acum sunt foarte destepti si priceputi in toate meseriile enumerate de tine mai sus.
  Atata timp cat ne alegem prietenii indiferent de caracter, ocupatii sau educatie, botezam chiar copii nevinovati in scopuri electorale sau materiale.
  Pasim cu superioritate peste problemele prietenilor sau ale concetatenilor…

  Tot in acest timp dovedim cat suntem de slabi, cum de fapt ne ascundem de privirile concetatenilor,cat suntem de ieftini bucurandu-ne de o ciorba sorbita pe ascuns, cum ne este teama sa … respiram uneori si mai ales cata invidie manifestam fata de succesul real, destul de rar dealtfel in zilele noastre.

  Vorbesti de valoare ?
  Asta ne este adevarata valoare si este dureroasa

  In acest timp comunitatea si toate lucrurile de pret se duc … se duc … raman in urma.

 4. cipleu rodin bogdan spune:

  Putini sînt cei care se gindesc la oamenii batrini neajutora-ti, la copii cu probleme deosebit de grave care nu pot fi tratate,la faptul ca si ei au suflet, si ca toti vom fi batrini, si vom avea nevoie de afectiunea celorlalti.Pentru a fi iubiti sirespectati trebuie sa raspundem chemarii acestor organizatii care se gindesc si la altii si vor sa le ofere si celor necajiti putina alinare. Virginia Popa