Azi, prefectul judetului Calarasi a dispus intrunirea comandamentului de iarna

Marţi 04.01.2011 ora 12, la sediul Prefecturii Călăraşi a avut loc întrunirea Comandamentului Judeţean de Iarnă, sub coordonarea prefectului judeţului Călăraşi, domnul Niculae Enciu.

Temele discutate au fost:

–         intervenţia autorităţilor în zilele de 2, 3 şi 4 ianuarie pentru diminuarea efectelor căderilor de zăpadă

–         nivelul neobişnuit de ridicat al Dunării pentru această perioadă.

Concluzii:

* Pe drumurile naţionale s-a acţionat cu aceleaşi utilaje ca şi în iarna precedentă, dar de data aceasta situaţia nu a fost îngreunată de viscol ceea ce a făcut ca rezultatele intervenţiilor să fie văzute într-un timp scurt şi pe o perioadă mai lungă de timp.

Cantiatea de material antiderapant folosit până la ora convocării Comandamentului de iarnă este următoarea:

–         cca 840 tone pe drumurile naţionale din judeţ şi pe porţiunea aferentă din autostrada A2

–         cca 120 tone pe drumurile judeţene

Încă se acţionează cu material antiderapant deoarece atât pe drumurile naţionale cât şi pe cele judeţene mai sunt porţiuni cu gheaţă şi cu zăpadă frământată.

*Stocuri la aceasta dată:

Pentru drumurile judeţene şi autostrada A2:

Sare – cca 940 tone

Nisip – cca 3400 tone

Pentru drumurile judeţene:

Sare – cca 80 tone

Nisip – cca 600 tone

*În perioada analizată, respectiv 2 – 4 ianuarie 2011, nu au fost înregistrate accidente auto cu victime umane.

În data de  03.01.2011 au fost înregistrate 24 de traumatisme datorate alunecării pe gheţă

*În municipiul Călăraşi firma responsabilă cu deszăpezirea reclamă faptul că datorită parcărilor necorespunzătoare a autovehicolelor este îngreunată operaţiunea de deszăpezire inclusiv a arterelor principale de circulaţie.

*Prefectul judeţului Călăraşi, domnul Niculae Enciu va transmite în cursul zilei de astăzi, 04.01.2011 o circulară către toate primăriile din judeţ prin care le solicită acestora să acţioneze astfel încât să determine populaţia să cureţe trotuarele din faţa proprietăţilor pentru a asigura traficul pietonal, care în multe părţi la această oră se desfăşoară pe carosabil, fiind pusă astfel în pericol viaţa pietonilor.

*Tendinţa apelor Dunării este de scădere astfel încât se estimează că în cel mult şapte zile vom ieşi din faza de apărare cu ambele incinte, respectiv „Unirea – Jegălia – Gâldău” şi „Călăraşi – Râul”.

*Prefectul judeţului Călăraşi, domnul Niculae Enciu solicită ANIF actualizarea programului de investiţii în special pentru consolidarea digurilor din zonele critice.

sursa: Prefectura Calarasi

video : arhiva, stilfm