Vincenţiu Ploieşteanul, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, la Olteniţa

Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, Prea Sfinţia Sa Vincenţiu Ploieşteanul, a fost prezent duminică, 23 ianuarie, la Olteniţa, la biserica “Sf. Nicolae” din zona de nord a municipiului.

Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor a venit la Olteniţa şi cu scopul de a susţine anumite proiecte ale unor preoţi tineri cu ambiţie si planuri frumoase de viitor. Biserica “Sf. Nicolae” din Olteniţa Nord este invadata de igrasie şi pentru asta părintele paroh al bisericii, Cristi Anca, are nevoie de foarte mulţi bani, lucrările pentru refacerea clădirii fiind destul de complicate. De asemenea, episcopului Sloboziei şi Călăraşilor i-a fost prezentat şi proiectul pentru susţinerea Asociaţiei Creştin-Ortodoxe “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” Olteniţa, proiect iniţat de părintele Bogdan Cipleu de la biserica “Sf. Mare Mucenic Gheorghe”.

Vincenţiu Ploieşteanul mai spune că are obligaţia în calitatea sa de episcop de a veni la slujbe în bisericile eparhiei. „M-am bucurat să vin să văd o o biserică atât de frumoasă, o biserică unde sperăm ca părintele paroh şi colegul său să poată să o aducă la frumuseţea cea dintâi. Este o biserică care face cinste oraşului şi mai ales comunităţii creştine, fiindcă aceste frumoase biserici sunt mărturii ale credinţei strămoşilor noştri: bunici, străbunici şi de ce nu o mărturie a fiinţei noastre, a copiilor care vor urma după noi, a celor care vor urma după noi.”

Asculta interviul:

Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor doreşte creştinilor ortodocşi din Olteniţa credinţă pentru a trece de încercări. „Doresc creştinilor olteniţeni binecuvântare şi nădejde de multe doriri, de multe împliniri, credinţă puternică pentru a depăşi aceste încercări. Mântuitorul spune ‚În lume necazuri veţi avea, dar îndrăzniţi căci eu am biruit lumea.’ În această perioadă de multe încercări să îndrăznim în Hristos şi biruim toate aceste încercări. Dumnezeu să vă binecuvânteze.” urează Prea Sfinţia Sa Vincenţiu Ploieşteanul.

Biserica din Olteniţa Nord ce poartă hramul „Sf. Nicolae” este slujită de părintele paroh Cristi Anca şi de părintele Gheorghe Saroş.

Comentarii

  1. Laura Suzeanu spune:

    Un impresionant cor al studenţilor Facultăţii de Teologie din Constanţa a interpretat cântecele liturgice din timpul slujbei, iar la final a susţinut un concert care a facut sa ne simtim parca printre ingeri si heruvimi…Minunat, deosebit, coplesitor