56 de mame şi-au abandonat copiii în spital

Conform  datelor prezentate în Raportul privind monitorizarea fenomenului abandonului copiilor la nivelul judeţului Călăraşi pe anul 2010, întocmit de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Călăraşi(DGASPC), numărul copiilor părăsiţi în spitalele din judeţul nostru a crescut, comparativ cu anul 2009.

Numărul copiilor abandonaţi în spitale şi înregistraţi a ajuns la 56, la finele anului trecut. Cauzele care generează acest fenomen obişnuit în spitalele călărăşene sunt multiple, de la educaţia sanitară precară a tinerelor mame privind metodele de contracepţie, mai ales a celor care provin din familii cu un nivel de trai scăzut, până la lipsa resurselor financiare necesare pentru crearea unor condiţii decente de creştere a copiilor.

În pofida eforturilor depuse de către angajaţii DGASPC de a consilia tinerele mame aflate în situaţia de a-şi abandona copiii în spitale (252 de cazuri de mame consiliate în anul 2010 ), este evident faptul că numărul copiilor abandonaţi în spitale, creşte în judeţul nostru de la an la an.

sursa: www.dincalarasi.ro

Comentarii

  1. cristea georgeta spune:

    degeaba sunt zeci de copii abandonati,e imposibil sa infiezi unul,nu doar soarta le este potrivnica si legile sunt facute impotriva lor…o tara de penibili

  2. …Si mai vezi cazuri cu asa zise mame, care peste ani, incearca sa isi caute copilul motivand diferite pretexte….Ar mai merita oare o mica atentie din partea copiilor fara nici o vina abandonati prin cine stie ce orfelinate , de asa zise mame?……Nu iti doresti un copil, atunci protejeaza-te, dar nu ii da viatza ca apoi sa il abandonezi….In spitale sau cine stie prin ce cartier la mila celui de sus….Sau ca, sa nu mai ramaneti mult stimate fete insarcinate!…Va recomand un alt tip de anticonceptional : tzinetzi o ASPIRINA strans intre genunchi cand suntetzi cu un iubit si nu ve-tzi mai ramane insarcinate si cu astfel de urmari , mai mult sau mai putzin nedorite….In rest, atentie si protejativa inainte de…cele de mai sus…SA FITI IUBITZI !…DAR NU ORICUM…GANDITIVA SI LA URMASHII VOSTRI!

  3. astratinei luminita spune:

    tare mult mi-as dori sa pot infiia un copil din tara dar cu legile care sunt reusesti foarte greu…chiar iti este si frica……..totusi cred ca va veni si timpul cand voi putea strange un copilas la san si sa stiu ca este al meu.