Capcane pe strazile Oltenitei

S-a topit zapada si cu stupoare remarcam ca s-au inmultit nu doar gropile din asfalt, fapt ce era de asteptat, dar si asa-numitele “capcane” provocate de lipsa capacelor de canalizare. Pe strazile de la periferie, daca nu esti  atent la drum, ca sofer, dar ca si pieton, in caz ca circuli pe mijlocul drumului, sau daca ignori crengile de copac infipte in canal pe post de “indicator de semnalizare”, poti avea parte de surprize foarte neplacute.

Cativa cetateni binevoitori au dorit sa usureze munca edililor de a inlocui capacele de canalizare vechi cu unele noi. Cea mai plauzibila ipoteza este ca acestia le-au vandut la fier vechi, incasand in contul acestora anumite sume de bani.

In urma numeroaselor plangeri facute de cetateni, au fost efectuate cercetari pentru depistarea persoanelor care sustrag capace de canalizare de pe domeniul public al municipiului. In ziua de 18 februarie, politistii locali au participat la o actiune efectuata in colaborare  cu politisti din cadrul biroului de investigare a fraudelor – Politia municipiului Oltenita, impreuna cu angajati ai Garzii Financiare si reprezentanti ai SC Ecoaqua SA pentru depistarea persoanelor juridice detinatoare de deseuri industriale reciclabile care nu respecta prevederile Ordonantei de Urgenta nr 16/2001 privind gestionarea deseurilor industriale reciclabile. Au fost verificate cinci societati comerciale care au ca domeniu de activitate colectarea fierului si a altor metale feroase si neferoase reciclabile.

Cu ocazia controalelor nu au fost constatate fapte de natura contraventionala.

Politistii locali au continuat verificarile si  in ziua de 21 februarie la alte doua puncte de colectare, deoarece in noapte de 20 spre 21 februarie au mai fost sustrase 2 capace de canalizare pe str General Manu.

Cei care  vor fi gasiti vinovati de disparitia capacelor se vor alege cu dosar penal pentru furt.

Bogdan Păun | Marius Dociu

Comentarii

  1. Lorena Popescu spune:

    Mda , primaria ar trebui sa faca ceva ! Dar ce , ii doare undeva , de acest oras.

  2. pe str macului nu se face minic noi suntem uitati de lume pe str macului