Oltenitenii au urcat din nou pe podium la „Ziua Sigurantei pe Internet 2011”

Pe data de 8 februarie 2011 s-a sarbatorit la nivel european Ziua Sigurantei pe Internet 2011, eveniment desfasurat anual in peste 50 de tari sub egida retelei europene INSAFE – European Safer Internet Network, in cadrul programului Safer Internet Plus al Comisiei Europene. In Romania evenimentul a fost  organizat de consortiul Sigur.info, coordonat de Salvati Copiii Romania, in parteneriat cu Positive Media si Focus – Centrul Roman pentru Copii Disparuti si Exploatati Sexual. Competitia s-a adresat copiilor si adolescentilor cu varste intre 6 si 19 ani. Sub coordonarea unui adult, acestia au inscris in concurs proiecte multimedia in care au ilustrat legaturile dintre viata reala si cea virtuala precum si implicatiile pe care experientele online o pot avea asupra activitatii de dincolo de monitor.

Doi elevi olteniteni, elevi ai Liceului Neagoe Basarab Oltenita,Bogatu Alexandru si Vlaicu Teodor au obtinut anul acesta locul III la concursul national organizat de consortiul Sigur.info  “Este mai mult decat un joc, este viata ta” cu proiectul “Undo”. Alexandru Bogatu alaturi de Alexandru Barbu a castigat locul I anul trecut la acelasi concurs.Elevii au realizat lucrarile sub coordonarea doamnei profesor Gür Irina de la Scoala cu clasele I-VIII Spiru Haret Oltenita.

Evenimentele organizate cu ocazia Zilei Sigurantei pe Internet au ca scop promovarea utilizarii intr-un mod mai sigur si responsabil a tehnologiei online si a telefoanelor mobile, mai ales de catre copii si adolescenti, precum si constientizarea si educarea acestora asupra pericolelor navigarii nesupravegheate pe Internet.

vizionati canalul de youtube : sigur.info

Marius Dociu

Comentarii

 1. Eftimie Amalia spune:

  Felicitari!Sa castigati si anul viitor!

 2. Bogatu Alex spune:

  Ms foarte mult.
  Eu ma bucur ca am castigat si anul acesta si sper sa castig si anul viitor.

 3. costache cristina spune:

  bv mah !!!!!!!!!