Oltenitenii iau parte la protestul „ANTI OMV-PETROM”

Scumpirea benzinei i-a determinat pe tot mai multi soferi sa participle la protestul initiat pe reteaua de socializare Facebook impotriva alimentarii masinilor cu carburanti de la  OMV-Petrom in perioada 7-21 februarie. Este o idee buna, avand in vedere ca singura varianta prin care proprietarii de masini pot ataca furnizorii de combustibili  e sa nu mai cumpere de la ei. In ultimii doi ani, tara noastra este pe locul 2 în Uniunea Europeana, după Grecia, la scumpirile de carburanti, preturile crescând cu 70%.

Boicotul presupune ca toti soferii sa-si umple rezervorul fie de la LukOil, fie de la Agip sau alte companii, si nu de la OMV- Petrom deoarece aceasta societate este cea care stabileste pretul carburantilor si doreste sa scumpească (din nou) produsele sale de benzină și motorină cu 7 bani pe litru. Nealimentarea temporara de la aceasta companie i-ar produce pierderi considerabile si va fi nevoita sa-si reduca pretul pentru a-si recastiga clientii. Dezavantajul acestui protest initiat on-line este ca o mare parte din persoanele adulte care au masina nu au acces la reteaua de socializare si nu au aflat de protest.

In Oltenita insa, desi actiunea era in plina desfasurare, conducatorii auto s-au inghesut la pompele de la Petrom uitand parca de existenta benzinariei LukOil, pe care au lasat-o goala. Intrebati daca au auzit de protestul impotriva companiei la care lucreaza, angajatii Petrom au refuzat sa vorbeasca, pe motiv ca nu au voie sa dea vreo declaratie.

Alexandra Sebe

Comentarii

 1. Mihai Ceauşu spune:

  Am citit titlul si am ramas putin blocat:
  In fiecare zi, indiferent de momentul zilei, sunt cateva masini parcate la Petrom, iar langa ele sunt diverse persoane, de obicei tineri, care stau de vorba, fumeaza, consuma bauturi (si alcoolice). Misto sa-ti petreci timpul liber asa!
  La orice ora, in special noaptea pe „2 benzi” si in intervalul orar 12-15 in jurul liceelor, sunt cam aceleasi masini care isi forjeaza motoarele, deci nu au nicio treaba cu economia de combustibil sau cu scumpirea carburantilor.
  Ziua prin zona centrala, piata, etc. se circula anevoios datorita masinilor oprite paralel, deci lumea foloseste mult masina.
  E bine ca lumea protesteaza, nu suntem toti lasi sau sclavi in tara, dar „cu o floare nu se face primavara”.
  Mult succes participantilor!

 2. Vali Tugui spune:

  Oh doamne … ce usor se pot manipula Romanii …
  De ce doar OMV Petrom ? de ce sa cumparam de la LukOil sau de la Agip si nu de la Petrom ???
  Macar daca eram indrumati sa cumparam de la o Benzinarie locala 100% (benzinaria din autogara)
  care are si pretul mai mic.
  Asta cu OMV Petrom este pornita de la un fost director din Petrom care a fost dat afara si acum toata lumea „pune botu”
  Un rezervor de camion de marfa poate „lua” aproximativ 800 de litri… firmele transportatoare au carduri… contracte si penalizari …
  E clar cam cat de copilareasca este aceasta actiune ?
  Incercati , VA ROG sa ganditi PRACTIC si in interesul comunitatii Oltenitene.
  Vreti sa iesim din criza noi Oltenitenii sau Agip, Lukoil, Minimax, Plus etc, care au capital strain si azi vin, aduna putinii bani din piata Olteniteana iar maine pleaca si voi ramaneti tot „taranii aia” in opinia lor.
  So … reformulam:
  CUMPARATI CARBURANTI SI ALTE BUNURI NUMAI DE LA COMPANII SI FIRME 100% OLTENITENE

 3. Ionescu Dan Lucretiu spune:

  Chevrolet Aveo NU se poate alimenta la Lukoil …….pistolul de la pompa are teava cu 2 mm mai groasa decat gura rezervorului si asa …papa tutu la Petrom ………………..AlooooooAlooooooooAloooooo MistooooMistooooMistoooo

 4. Stoica Andra spune:

  Adevarul e ca benzina de la PETROM este mult mai buna in cea de la Lukoil baga apa.Mie mi s-a stricat masina . Am Hyundai Terracan si am avut mari probleme cu injectoarele din cauza benizinii bagate de la Lukoil .

 5. Mihai Ceauşu spune:

  @vali tugui: cand marea majoritate a patronilor olteniteni va oferi preturi comparabile cu ale super/hipermarketurilor, atunci populatia va cumpara mai des si mai mult de la buticuri, pana atunci… Acelasi lucru e valabil la haine, instalatii, usi, termopane, etc. (In sensul ca le poti lua mult mai ieftin din Bucuresti, nu neaparat din supermarket).

  Se aude ca benzina Petrom e cea mai buna, toate serviceurile o recomanda.

  La aveo merge si pompa de la lukoil (probat). Poate sunt modele diferite.

 6. Ionescu Dan Lucretiu spune:

  Mihai , daca tu reusesti sa alimentezi la Lukoil Oltenita cele 2 Aveo eu particip la maratonul din New York !!!

 7. …pentru ce ar alimenta lumea mashinile la Lukoil daca de ani de zile sa observat ca in combustibilul alimentat de la acele pompe, era manarit cu apa….si autovehiculul mergea pe carosabil in shuturi si iti inghetza apa din el iarna pe instalatie….eeeeeeeeee…mai mergeti si pe jos prin orash ca este foarte sanatos….si daca ai un autovehicul pe firma, automat ca iti aduce si profit daca circuli cu el in interes de serviciu…daca iti place doar sa te plimbi fara un scop anume, mai trage si pe dreapta daca vrei sa faci si unele economii in buzunar…si in plus, daca te dai in figuri prin orash fara nici o destinatie, atunci nu te mai plange domnule cetatzean nedumerit de scumpirea carburantului…LUXUL SE PLATESTE INTOTDEAUNA SI IN ORICE DOMENIU, PE DIFERITE PLANURI DE ACTIVITATE…

 8. Vali Tugui spune:

  @Dan Ionescu:
  Este valabil si la BMW, pot alimenta numai de la Petrom si numai de la pompa 1 sau 2.
  Benzina sau motorina din pompele care nu intra este sub standardele euro (confirmat si de petrom si de service bmw)
  By the way, numai pompa 1 si 2, restul sunt pentru autoutilitare si camioane(raspunsul petrom)
  @Mihai:
  Ai foarte mare dreptate. Dar …
  Cata lume cunoaste faptul ca produsele pentru supermarket sunt fabricate special ?
  Cata lume stie ca salamul din supermarket are mai mult os decat pe distributie,Coca cola are un gust mai diluat, majoritatea garantiilor sunt inexistente, fara instructiuni sau traduceri, fara proba etc.
  Concret pot spune ca tabla produselor Ele… este mai subtire(apasa pe lateral un aragaz in Metro).
  De fapt un supermarket negociaza absolut tot, inclusiv fara garantie(lucru usor de testat: codul de produs din supermarket nu exista in reteaua de distributie, in caiete service sau site de internet al producatorului) .
  Desigur sunt si produse corect comparabile la un pret mai mic dar … consumatorul nu are suficienta experienta pentru a face diferenta.
  … mai ieftin nu aveti ??? este singurul criteriu in piata iar supermaketurile stiu si profita de asta.

 9. anonim spune:

  editat de admin – va rugam sa completati asa cum se cere in campurile obligatorii (nume si prenume REAL + numar telefon REAL)

 10. Dorin Berbec spune:

  da…olteniteanul avea nevoie de o reporteritza sexy 😀