Poliţia comunitară din Olteniţa devine poliţie locală

Atribuţiile acestei structuri s-au înmulţit

Poliţia comunitară Olteniţa a devenit poliţie locală. Direcţia a devenit compartiment funcţional, fără personalitate juridică, în cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiului Olteniţa, având acelaşi sediu – spaţiul anexă de lângă Primăria Olteniţa.

Organizarea structurii de poliţie locală se face prin preluarea posturilor şi personalului poliţiei comunitare, cu încadrare în numărul de posturi stabilit prin HCL. Organigrama şi statul de funcţii ale poliţiei locale au fost de asemenea aprobate. Birou Ordine Publică şi Trafic Rutier, Compartiment Control Protecţia Mediului Comerţ Stradal Disciplină în Construcţii, Compartiment Intervenţii Rapide Dispecerat, Compartiment Administrativ vor face parte din structura direcţiei.

Poliţia locală din Olteniţa va exercita atribuţiile privind apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor în mai multe domenii cum ar fi: ordinea şi liniştea publică precum şi paza bunurilor, circulaţia pe drumurile publice, disciplina în construcţii şi afişajul stradal, protecţia mediului, activitatea comercială, evidenţa persoanelor, alte domenii stabilite de lege.

Modul de organizare, structura funcţională, statul de funcţii, numărul de posturi şi categoriile de personal încadrat, normele de înzestrare şi consum de materiale ale poliţiei locale se stabilesc prin regulamentul-cadru de organizare şi funcţionare, ce va fi supus analizei şi aprobării în urmatoarea şedinţă de Consiliu Local.

Laura Suzeanu

Comentarii

 1. Mihai Ceauşu spune:

  Oare de cate ori vor fi botezati?

 2. Cipleu Rodin Bogdan spune:

  BRAVA,BRE!

 3. stefan spune:

  editat de admin – va rugam sa completati asa cum se cere in campurile obligatorii (nume si prenume REAL + numar telefon REAL)

 4. stefan spune:

  editat de admin – va rugam sa completati asa cum se cere in campurile obligatorii (nume si prenume REAL + numar telefon REAL)

 5. cristian preda spune:

  bravos. deja ne simtim mai bine!

 6. …Oricum, din lipsa banilor, or sa dispara si asha zishii politzishti, de la politzia comunitara…Prin alte zone ale tzarii am vazut eu ca pazeau parcurile si florile sa nu fie calcate de caini, sau deteriorate de trecatori!…Dar mai nou, tot prin acele zone din tzara,HD, din lipsa banilor din primarii, s-au facut restructurari masive din putzinii politzisti comunitari pe care ii detzineau acele orashele…Oricum, la noi in Oltenitza, nici nu le simt prezentza acestor politzishti comunitari, dar nici lipsa…Mai observi din cand in cand, cate unul-doi pe la piatza, dar cu ce anume scop, ei stiu…Arg gazul de pomana oricum, plimbandu-se aiurea cu acea DACIE-LOGAN gri-shobolan prin orash!Hai sa spunem ca ar putea fi pushi in functiile mai sus mentionate, dar mai trebuie sa mai aiba si habar si o oarecare cultura generala, aceshti gardieni ai strazii !…E o vorba shi anume : NU DA BATA PE MANA PROSTULUI, CA NU SHTII CE RAU POATE FACE CU EA…SANATATE MULTA….

 7. Vali Tugui spune:

  Am si eu o intrebare.
  Stie cineva care este scoala militara sau facultatea care te pregateste pentru aceasta profesie cu asa multe atributii ?
  De la facultatea de drept si pana la facultatea de constructii, chiar si ASE, criminalistica, politie circulatie etc.
  Cred ca dureaza ani de zile ca sa ajungi un astfel de politist.
  Gata cu „apelul bocancilor”
  Bravo, asa politie mai zic si eu.

 8. Mihai Ceauşu spune:

  Ce e aia „scoala”? Si la ce iti foloseste? Important e sa arati ca ai bani, nu cata scoala ai. Asa crede majoritatea.

 9. @ Mihai Ceauşu ….banii nu conteaza….in viatza…si daca acesti politzishti comunitari aveau…nu stateau la atarnache, in subordinea asha zisei primarii……la urma urmei, nici eu nu le tzin partea ca ar fi cu ceva folositor in folosul comunitzatzii…oruicum nu aduc nici un profit municipiului Oltenitza….si daca totushi ei considera ca fac ceva pentru noi, dau acceptul semnat acestui site, sa primesc si eu pe adresa mea de E-mail, sa imi sugereze distinshii domni de la asha zisa poliie comunitara, cu ce pofit se etaleaza ei luna de luna in fatza statului care le asigura salariile lor, luna de luna……ca , idee…astept reactiile voastre, pentru a le verifica pas cu pas! PS:… alo, pimaria, baga bani, acolo unde intradevar se necesita, si da-i afara pe altzii care nu sunt de folos, sa ishi caute de munca , cum fac si apropiatzii noshtri, pentru a aduce la stat, taxe si impozite…am drepate@ Mihai Ceauşu ?

 10. Mihai Ceauşu spune:

  @Marian Mardare, eu spuneam ca lumea nu mai e interesata de o persoana care a reusit sa treaca prin mai multe forme de invatamant sau a facut cateva cursuri bune. Lumea saliveaza cand vede un analfabet ca „arunca pe lautari” sau ca se etaleaza cu nu stiu ce maimuta de la pagina 5, ori ca participa la manifestul anti-petrom plimbandu-se intr-una pe 2 benzi cu un sh zgomotos si alte prostii.
  Nu am spus ca acesti fosti gardieni publici ar fi plini de bani.
  Banii conteaza in masura in care poti sa-ti satisfaci minim nevoile primare si cele de siguranta (vezi piramida lui Maslow). Nu vorbim despre ce viseaza orice parvenit care are impresia ca e zeu mai mic.
  Referitor la profitul pe care ar trebui sa-l aduca bugetarii, ce profit poate aduce un doctor, un profesor, un politist, samd? Ce ar fi daca ne-am duce la cate-un spiru, cate o med-x sau firma de paza si sa-i platim mereu? Nu cred ca vorbind despre cuantum cat se platesc taxe si impozite am fi putut acoperi doar aceste 3 exemple; iar acest exemplu este unul modest.
  Treaba statului e sa mentina un cadru, sa existe niste legi, sa fie o normalitate. Statul trebuie sa incurajeze mediul privat sa produca bunuri si servicii, sa le asigure un mediu prin care sa nu vina din afara produse ieftine si proaste, sa exite legi clare si respectale sau sa nu existe concurenta neloiala; apoi statul poate sa vina si sa le ceara tuturor taxe si impozite, nu doar pentru cei care nu cotizeaza la partid sau care nu „trantesc” licitatiile publice. Bugetarii ar trebui sa fie evaluati prin diversi indicatori de performanta, nu dupa cum au votat sau cui au facut propaganda (ca sa nu spun dupa cum au furat voturile, ca n-am probe).

 11. Vali Tugui spune:

  Banii … de ce intotdeauna vin banii in discutie ?
  Au disparut gradele, inginerii, maistrii …valoarea profesionala dar mai ales pasiunea pentru ceea ce faci.
  Multi cred ca asta se rezolva cu bani, altii cred ca o relatie ajuta.
  Am vazut si absolventi de Politehnica … „Praf”
  Am vazut si analfabeti de succes.
  Banii sau scoala … toate sunt mijloace de lauda dar nici una si nici cealalta nu pot inlocui pasiunea, dorinta de a face lucrurile bine, feeling ul de a nu consuma aerul degeaba pe acest pamant.

 12. Serbulea Octavian spune:

  Cred ca nea` Vali are perfecta dreptate!

 13. Curca Marcel spune:

  Ma bucur ca pe cineva intereseaza soarta Oltenitei si ca se discuta, chiar si la acest nivel, despre orasul in care am locuit pana in 2006 cind mi-am inceput studiile militare. Fiecare structura din tara are rolul ei bine stabilit, treaba e ca cei care isi desfasoara activitatea in cadrul lor nu inteplinesc in intregime sarcinile de serviciu. Politia Locala are unele atributii referitoare la respectarea unui bun climat de convietuire sociala, dar politistii locali au cunostintele si tactul necesar pentru a face asta? Ultima data cand am fost in Oltenita, august 2010, se cosuma alcool fara vreo jena in parcuri si nu numai, in orasele civilizate nu o sa vezi asa ceva. Un tanar care se respecta serveste o bautura intr-un local. Sunt curios cati caini din rasele mentionate in OUG 55/2002 se plimba prin oras fara botnita… Raziile in piete au rolul lor(intreba cineva mai sus), dar trebuie sa cunosti legea 12/1990( cel putin), sa recunosti cand se face comert ilicit si sa iei masuri, banii din urma sanctiuniilor se fac venit la bugetul local sau de stat, care mai departe trebuie gestionat corespunzator. Important e sa isi faca fiecare treaba cu placera acolo unde e pus.
  P.S. : Respect pentru domnul tehnician de interventie profesionala plt. Ganea Valentin din cadrul Jandarmeriei Oltenita; te astept pe la Bistrita.

 14. vacarusi alexandru spune:

  editat de admin : „limbaj obscen”