Un singur vaccin contra gripei

Cercetatorii de la Universitatea Oxford au testat un nou vaccin care ar putea fi eficient impotriva tuturor tulpinilor cunoscute ale virusului gripal. Reusita oamenilor de stiinta inseamna un important pas inainte in ceea ce priveste lupta impotriva unei boli care afecteaza miliarde de oameni.
Pentru ca vizeaza proteinele din virus comune tuturor tulpinilor si nu actioneaza impotriva suprafetei exterioare a virusului ca tratamentele actuale, noul vaccin promite sa revolutioneze felul in care este tratata banala gripa. Noul tratament a fost testat pe oameni. 11 persoane sanatoase au fost infectate cu virusul gripal, iar evolutia lor a fost comparata cu ceea altor 11 imunizate cu noul vaccin. Efectul a fost unul extrem de satisfacator.

Cercetatorii sustin ca antivirusul a fost bine tolerat. Doar 5 din 8 pacienti au resimtit efectele secundare, in special cei care au primit doze mai mari. La acestea starea generala proasta, greata, voma si frisoanele au fost singurele urmari. La ora actuala rezultatele cercetarilor sunt spectaculoase. Descoperirea acestui nou vaccin promite ca ar putea functiona nu numai in cazul gripei ci si in cazul altor boli infectioase cu acelasi mecanism de transmitere. Cu toate acestea va mai dura cativa ani de studii si teste pana cand vaccinul minune va primi unda verde sa fie administrat in paralel cu tratamentele actuale.

Marian Iatan

Comentarii

 1. Vali Tugui spune:

  „Doar 5 din 8 pacienti au resimtit efectele secundare”…
  Doamne…va rog cititi cu voce tare ceea ce scrieti … e stupid .
  Eu zic sa sustinem si sa acceptam un vaccin atunci cand doar 5 din 5000 de pacienti resimt usoare dureri de cap … 5 din 8 este ca si ruleta ruseasca.
  Eu prefer sa mananc praz, ceapa, usturoi etc.

 2. Marian Iatan spune:

  Daca asta au fot rezultatele testarii pe oamenii. Vrei sa te mint frumos sa zic ca mai putine pers. au resimtit efectele secundare. Daca faceam asta nu mai eram impartial, obiectiv.:))))) Totusi ceapa si usturoiul isi fac treaba, dupa parerea mea.

 3. @Vali Tugui …foarte bine spus…..nici eu nu iau absolut nici un medicament….si imi trece orice raceala….metodele vechi sunt mai bune….pai Universitatea Oxford isi doreste ca lumea sa traiasca mai sanatoasa, sau sa fie cat mai bolnava de diferite boli ca ei sa isi poata vinde pe piatza mondiala, medicamentele produse de ei?….sunt facute sa aiba efecte secundare in timp si sa nu mai fii imun la boli peste ani, si sa fii din nou nevoit sa le cumperi medicamentele….noi nu suntem cobaii nimanui , asa ca ne protejam singuri si nu va lasati vaccinati copiii dupa spusele unora…..astia nu doresc decat sa extermine populatia lumii care an de an este crescatoare…..nici guvernele lumii nu are nevoie de bolnavi, shomeri batrani si handicapati pentru a le plati bani de la buget, ci numai de oameni sanatoshi care sa le mareasca profitul….TERAPIA NATURISTA ESTE DE MARE FOLOS….VEZI SI MEDICINA ALTERNATIVA CHINEZEASCA…