Un traficant de ţigări prins de poliţiştii de frontieră şi reţinut pentru cercetări

Vineri, 10 februarie, poliţiştii de frontieră călărăşeni au reţinut pe raza municipiului Călăraşi un traficant de ţigări. După o urmărire de 30 de minute, traficantul a fost oprit, în maşina acestuia fiind descoperite 10280 ţigarete, cu timbru de Republica Moldova. Ţigările nu aveau documente de provenienţă. Potrivit purtatorului de cuvânt al IJPF Călăraşi, comisar Vasile Chiru, persoana suspectată a fost observată în timp ce încărca într-un autoturism înmatriculat în Bulgaria, mai mulţi saci voluminoşi ce pareau a contine cartuşe cu ţigări. Întrucât la semnale acustice şi luminoase de oprire efectuate de către poliţiştii de frontieră,  suspectul a demarat în viteză încercând să se sustragă controlului, acesta a fost urmărit pe străzile de pe raza municipiului Călăraşi. După aproximativ o jumătate de oră şi-a abandonat autoturismul dispărând printre blocuri. După cercetarea efectuată la faţa locului şi prelevarea de amprente, autoturismul în cauză a fost ridicat şi transportat cu ajutorul unei platforme la sediul Poliţiei de Frontieră Călăraşi, în vederea continuării cercetărilor. În urma verificărilor specifice efectuate a fost identificat conducătorul auto în persoana lui J. Adrian Eduard,  în vârstă de 23 de ani,  domiciliat în municipiul Călăraşi, acesta fiind adus la sediul S.P.F. Călăraşi pentru audieri. La controlul autoturismului s-a constatat existenţa cantităţii de 10280 ţigarete, mărcile Winston, Viceroy şi MT, toate timbrate în Republica Moldova.

În cauză s-a întocmit lucrare penală sub aspectul  săvârşirii infracţiunilor de deţinere în afara antrepozitului fiscal, sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător peste limita a 10.000 de tigarete, în concurs cu infracţiunea de ascundere a bunului ori a sursei impozabile sau taxabile. Cantitatea de 10280 ţigarete, în valoare totala de 5140 lei, a fost ridicata în vederea confiscării şi introdusă în camera de corpuri delicte a I.J.P.F Călăraşi.

La acţiune au participat şi lucrători  din cadrul  Serviciului Judeţean de Informaţii şi Protecţie Internă.

Laura Suzeanu

Comentarii

  1. …DE PARCA NU SA STIUT NICIODATA CA SE FACE TRAFIC CU TIGARI LA NOI IN TZARA….CATE TZIGARI CONFISCATE LA NOI AU INTRAT IN DEPOZITELE VAMILOR SI POLITIEI, SI AU IESIT MAI APOI PESTE NOAPTE , PRIN USHA DIN DOS, LA ORDINUL MAI MARILOR INSTITUTII, PUTEM OBSERVA CHIAR SI ACUM DIN MASS-MEDIA…INTRA INFRACTORII CEI MICI LA PUSHCARIE, CACI ADEVARATII CAPI AI MAFIEI SI DROGURILOR, STAU BINE LINISTITI INCLUSIV ACOLO SUS…E SI NORMAL SA CUMPERI TZIGARI DE CONTRABANDA DACA ESTI FUMATOR PENTRU CA MAI ECONOMISESTI SI TU CEVA….SPRE EXEMPLU: DACA UN PACHET DE TZIGARI COSTA IN ROMANIA 10 RON, MAI PUNEAI 2 RON SI ITI CUMPARAI DOUA PACHETE DE TZIGARI DE CONTRABANDA….ADEVARUL CA SI EU AM CUMPARAT TZHIGARI DE CONTRABANDA IN DRUMUL MEU PRIN TZARA DE PE LA DIFERITE PERSOANE NECUNOSCUTE CARE LE INTALNEAM PE TRASEU, SI AM FOST MULTZUMIT …PAI DACA ACCIZELE IMPUSE DE STATUL ROMAN, AU LUAT O INTORSATURA NEPLACUTA….CE SA MAI FACI?…APELEZI ORI DE CATE ORI AI OCAZIA SI LA ALTE METODE…SA II BAGE LA PUSHCARIE PE ADEVARATII VINOVATI CARE AU FOST DATI IN VILEAG, DIN PARLAMENT IN JOS….NU DOAR PE CEI CARE FAC MICI GAINARII…SUNT ORICUM, MANA IN MANA UNII CU ALTZII…LA CE TOT SA NE MAI ASCUNDEM, NU ?!