Bănci şi coşuri de gunoi marcă proprie: “Made in Primăria Olteniţa”

Acum, în timp de criză, oamenii au nevoie de soluţii. Primarul Costinel Milescu şi viceprimarul Florian Cercel au găsit soluţie la dotarea cu bănci şi coşuri de gunoi a municipiului. Ţinând cont de faptul că bugetul local este insuficient pentru nevoile urbei, s-a recurs la o treabă care face sute de lei pe doar câţiva zeci de lei. În atelierul din curtea interioară a Primăriei Olteniţa se fabrică băncuţe şi coşuri de gunoi pentru municipiu. Viceprimarul Florian Cercel ne arată, foarte mândru de realizări, utilajele din propria ogradă de la maşinutele care curăţă parcul central şi pietonala Argeşului, până la o altă invenţie formată dintr-o mică remorcă provenită de la un utilaj mai vechi şi un tractoraş, cu care se strâng gunoaiele din municipiu. În atelier însă muncitorii confecţionează bănci şi coşuri de gunoi. O parte din bănci şi coşuri de gunoi s-au montat pe Bd. 1 Decembrie, iar alte coşuri de gunoi pe Bd. Republicii. Muncitorii aparţin biroului edilitar-gospodăresc al primăriei, iar câţiva dintre ei sunt beneficiarii Legii 416.  Până acum au fost construite 25 de bănci şi 250 de coşuri de gunoi, după cum ne declară inginer Dana Marin, consilier la biroul “Gospodărire şi Lucrări Edilitare” din cadrul Primăriei Olteniţa. Inginerul Marin mai spune că în afara montării băncilor şi coşurilor de gunoi, în zona blocurilor L1 şi L2 din bd. 1 Decembrie, zilele acestea va merge cu o echipă de lucru şi va planta arbori, după care se va ridica un gard viu în zonă. Aici edilii au dorit refacerea spaţiilor verzi şi construirea de parcări, proiecte aflate în derulare.

Viceprimarul Florian Cercel spune cât costă prin firme o bancă şi cât a cheltuit primăria să fabrice băncile şi coşurile: “O bancă ne-a costat 25 de lei cu forţele noastre, iar una cumpărată prin firme ajunge la 400 de lei minim. Coşurile ne-au costat 10 lei bucata. În comerţ preţul coşurilor de gunoi variază de la 150 de lei la 300, în funcţie de mărime şi firmă.” sustine Cercel. Acesta mai spune că o parte din muncitorii folosiţi la treburile gospodăreşti în municipiu vor participa la cursuri de fi recalificare sau calificare, conform unui protocol încheiat cu Agenţia Locală pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Olteniţa.

Laura SuzeanuComentarii

 1. Marius Dociu spune:

  Urat arata bancile acelea! Confort 0 (zero)
  Jos palaria pentru cosurile de gunoi !

 2. Mirela Ene spune:

  Bravo lor ca au fost inventivi si au economisit bani.Sper ca merita acest efort si ca noi,cei din oras. sa avem grija de ele si sa le pastram asa cum sunt si sa pastram curatenia.Aviz tinerilor care sunt mai rebeli:pastrati orasul curat si frumos!!!!Noi avem tineri in cartier care numai prapad fac.

 3. Lavinia Iancu spune:

  Va rog montati si pe strada Mihai Bravu cosuri de gunoi, e o mizerie de nedescris in zona Comtotului si la intersectia Mihai Bravu cu Marasesti, pe acolo circula foarte multe persoane si e tare insalubru!

 4. Dana Eftimie spune:

  Pff o sa ajunca si aceste banci k si celelalte… iar cosurile or exista ele dar nu sunt folosite…

 5. vasile mihai spune:

  In foto nu am vazut cosurile de gunoi daca domnu Dociu isi da cu parerea fara sa le filmeze sa le prezinte comunitatii mai bine nu ar comenta….

 6. vasile mihai spune:

  sau poate domnul Dociu are un sponsor pentru municipiu si nu stim

 7. cecilia popa spune:

  sa fac o remarca la comentariul d-lui Dociu,”crezi ca daca bancile erau confort 10 le stricau mai greu?tot atat de repede le vor strica(ca are cine).
  si vreau sa lansez un S.O.S ,chiar da ca nu are legatura cu subiectul,este tot pentru primarie:DOMNULE PRIMAR SALVATINE DE CAINI!
  daca nu am plasat bine acest S.O.S,indrumati-ma unde sa strig.

 8. Marian Chirnogeanu spune:

  Ce inseamna ieftin pt primarul din Oltenitza? Doar stim ce masini „ieftine” are … sa dea public cat a economisit, de unde si ce va face cu banii economisiti. Sa se pregateasca pentru campanie electorala din timp ??

 9. IONESCUM MARIA spune:

  Dar zona de pe bd.1 decembrie de la Marasesti spre iesire din oras cand se amenajeaza?
  Sau zona aceea este nesemnificativa pentru oras?

 10. viorel costache spune:

  HAHAhaHA.. se apropie campania electorala…[****] …cu respect GOGAIE SI MOMAIE …;))

 11. MARIAN MARDARE (FACEBOOK) spune:

  …Hai ca de banci si de cutiile de gunoi fabricate in curtea primariei stim acum, dar ne poate spune cineva cat a costat un stalp de iluminat de pe B-dul Republicii cu manopera de lucru cu tot?..Un fost P.D.L.-ist din primaria municipiului nostru, a facut o afirmatzie candva la postul de televiziune OTV, ca ar fi costat in jur de 58 de milioane…A fost oare un adevar spus de catre dumnealui in direct, sau o provocare tip FACEBOOK ?… Daca ar fi adevarata stirea, oare nu trebuia inca de pe atunci sa se economiseasca bani la bugetul primariei? De ce oare tocmai acum?…Sa economisit destul, din toate lucrarile executate in OLTENITZA, incepand cu asfaltul turnat intr-un strat foarte subtzire (aviz), economie subterana prin pavarea centrului (str. ARGESULUI) care se duc de rapa ushor-ushor , dar constant de la un an la altul,parc de unica folosintza (doar la inaugurare) langa podul de peste raul Argesh, …dar ma opresc aici, mai enumeratzi si voi alte lucrari aiurea care s-au executat, fara a face economii pe atunci…Interesant ca nu mai sunt bani de investit la primarie, dar eu mi-am platit taxele si impozitele, si banii mei, ai multor concetatzeni de ai nostri, in ce buzunar au ajuns ?… Multa stima pentru oltenitzenii mei, si deasemenea pentru simpatizantzii acestui site… ~~~ NU VA LASATZI INSHELATZI, PENTRU CA NOUA NE PASA ~~~…~~~ ADEVARUL DOARE, DAR ESTE NECESAR… ~~~

 12. Mihai Ceauşu spune:

  Iar sunt uluit:

  In primul rand, de ce nu s-au facut asemenea lucrari pana acum? Nu existau oameni? Cred ca erau chiar mai multi. Nu existau proiecte? Cred ca e plini de ingineri, maistri sau muncitori calificati prin zona, oameni care au mai facut astfel de lucrari. Este foarte bine ca se fac astfel de lucruri, dar cam tarziu si foarte putine.

  In al doilea rand, daca s-ar fi facut o licitatie, atunci toata lumea ar fi spus ca dnii. Milescu si Cercel sunt corupti si ca licitatia a fost trucata. Cazul doi, daca dnii. Milescu si Cercel nu ar fi facut nimic, atunci s-ar fi spus ca sunt lenesi si incapabili; iar cazul trei, cel de acum, dnii. Milescu si Cercel au facut si acum tot nu e bine, nu ne place, nu sunt confortabile, etc. Cine sa va inteleaga???

  ps: am auzit ca maine iar e promotie la magazin, sa nu cumva sa uitati sa va imbulziti ca vitele.

 13. Gruianu Marian spune:

  Cineva spunea mai de mult : Ar fi bine sa avem alegeri in fiecare an , poate asa se va face cate ceva prin localitatile tarii. Cand s-a asfaltat in Oltenita ? Inainte de alegeri. Cand s-au facut parcari ? Inainte de alegeri. Cand se fac bancute si cosuri de gunoi? Inainte de alegeri. Cand se prosteste cetateanul? Inainte de alegeri.

 14. Gheorghe Sorinel spune:

  Eu n-am treaba cu nimeni, site-ul acesta e unul pitoresc, dar trebuie facuta totusi o remarca : site-ul acesta e clar ca e sustinut de primar, chiar daca nu direct. Primarul trebuie sa ia de undeva pentru a face asta, nu-i asa? De unde oare? 100 puncte pentru cine raspunde corect
  Indiciu: Site-ul acesta e cam cum e postul de televiziune B1 TV