Consilierul Petre Ţone insistă într-o idee, secretarul Primăriei Olteniţa i-o taie

Consilierul PSD Petre Ţone a depus o plângere prealabilă la ultima şedinţă de Consiliu Local prin care acesta îşi exprimă dorinţa de anulare a Hotărârii de Consiliu Local din luna noiembrie 2010, privind desemnarea reprezentanţilor Consiliului Local al municipiului Olteniţa, titulari şi supleanţi, în Consiliul de Administraţie al Spitalului Olteniţa.

Ţone arată în plângerea sa că în luna august 2010, pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu, s-a aflat şi proiectul de hotărâre privind desemnarea reprezentanţilor locali în Consiliul de Administraţie al spitalului olteniţean, iar prin supunerea lui la vot s-a hotărât amânarea luării unei decizii.

Acesta mai arată în plângerea adresată “preşedintelui” de Consiliu Local că în şedinţa din septembrie, pe ordinea de zi, s-a reintrodus pe ordinea de zi proiectul de hotărâre şi prin vot secret au fost desemnaţi Manuela Crîngaşu şi Ion Simigiu. “Deşi proiectul de hotărâre a fost adoptat, nu a fost redactată Hotărârea de Consiliu corespunzătoare. În data de 29.11.2011, pe ordinea de zi a şedinţei ordinare de consiliu local, a fost introdus un nou proiect de hotărâre cu acelaşi obiect: desemnarea reprezentanţilor Consiliului Local al municipiului Olteniţa, titulari şi supleanţi, în Consiliul de Administraţie al Spitalului Municipal Olteniţa. De această dată au fost votaţi alţi repretentanţi ai Consiliului Local, respectiv dl. Pironea Viorel şi d-na Crângaşu Manuela Paula.” susţine Ţone în plângerea prealabilă. Acesta încheie adresa arătând că hotărârea din noiembrie 2011 este nelegală, în opinia consilierului PSD hotărârea din septembrie 2010 fiind cea care ar fi trebuit să fie legală.

Răspunsul la plângerea lui Ţone a fost formulat de secretarul primăriei olteniţene, Constantin Stanciu. Acesta demonstrează că hotărârea din luna noiembrie 2010 este legală, întrucât există proiect de hotărâre iniţiat de primarul Costinel Milescu. Proiectul a figurat pe ordinea de zi a şedinţei aşa cum a fost aprobată de plenul consiliului. Proiectul de hotărâre este însoţit de raportul de specialitate al compartimentului respectiv, procesele verbale întocmite în cadrul şedinţelor comisiilor de specialitate ale Consiliului Local. Constantin Stanciu mai arată că proiectul de hotărâre a fost supus analizei şi discuţiilor consilierilor, a existat procedura de vot secret pe buletinele de vot, la care au participat toţi consilierii prezenţi, pentru desemnarea reprezentanţilor Consiliului Local în Consiliul de Administraţie al Spitalului Olteniţa.  De asemenea, Stanciu mai justifică legalitatea hotărârii prin faptul că a fost prezentat consilierilor procesul verbal de numărare a voturilor exprimate pe buletinele de vot de către comisia constituită. Astfel, pentru membrii titulari au fost 12 voturi pentru Viorel Pironea, 12 voturi pentru Manuela Crângaşu, 9 voturi pentru Ion Simigiu. Cei doi titulari în CA al spitalului olteniţean au rămas Viorel Pironea şi Manuela Crângaşu. Proiectul de hotărâre a fost supus aprobării Consiliului Local, şi întrunind 16 voturi “pentru” şi un vot “împotriva”, hotărârea 160/2010 a fost adoptată. Răspunsul secretarului primăriei, Constantin Stanciu, mai arată că nu există Hotărâre de Consiliu Local adoptată în luna septembrie 2010, privind desemnarea reprezentanţilor titulari şi supleanţi în Consiliul de Administraţie al Spitalului Olteniţa. Acesta dă citire procesului verbal încheiat după şedinţa respectivă, din care nu reiese că hotărârea despre care consilierul Ţone spune că ar fi fost nelegală, este de fapt legală.

Membrii titulari în Consiliul de Administraţie al Spitalului Olteniţa sunt Manuela Crângaşu cu 9 voturi şi Ion Simigiu cu 8 voturi, iar membrii supleanţi Liliana Teodoru cu 16 voturi şi Florin Eftene cu 10 voturi. Stanciu Constantin mai arată în răspunsul său la plângerea formulată că “preşedinte de consiliu local” căruia i s-a adresat Ţone nu există, plângerea fiind adresată unui personaj cu o funcţie inexistentă. În acelaşi timp, Stanciu mai arată că Petre Ţone are calitate de consilier şi implicit de a iniţia proiecte de hotărâre de consiliu.

Laura Suzeanu

Comentarii

 1. Cipleu Rodin Bogdan spune:

  Draga jurnalist,
  Cu un asemenea titlu de stire nu faci decat sa ne sperii!Impresionant este cat de insistent este dl.Petre Tone-dupa umila si obiectiva ta parere.De cate ori a mai insistat inainte sa ne aduci in atentie aceasta senzationala stire?
  Dupa ce ne lovesti cu insistenta ne oripilezi cu taiatul-ce-i taie saracului om?
  Curajul ne face sa continuam explorarea stirii in care dupa o prima lectura ne afundam intr-o adanca harababura.
  Cati consilieri au votat?In astfel de situatii se voteaza de doua ori,sau la mai multe buletine de vot?Sau cati consilieri sunt in Oltenita?S-au inmultit?
  ” 12 voturi pentru Viorel Pironea, 12 voturi pentru Manuela Crângaşu, 9 voturi pentru Ion Simigiu”
  E acum e acum:dupa ce voteaza gramada asta descrisa de tine jurnalistule-sau de dl.Stanciu-si aflam ca oamenii astia de mai sus sunt titulari-dl.Simigiu pierzand la mustata-te razgandesti si ne informezi in finalul apoteotic al stirii ca de fapt dl.Simigiu este in CA al Spitalului Oltenita cu 8 voturi,dna.Manuela scade la 9 voturi si dl.Pironea este exclus.
  Draga jurnalist,
  Te rog : TAIE STIREA,
  FII OBIECTIV,
  IN MINIMUM DE CUVINTE OFERA MAXIM DE INFORMATIE,
  INFORMEAZA-TE TEMEINIC INAINTE DE AREDACTA O STIRE,NU-TI BATE JOC DE CITITORII TAI,CREZAND CA ESTI MAI INTELIGENT DECAT EI SI NU ESTE NEVOIE SA FACI PRESA DE CALITATE!

 2. Vali Tugui spune:

  De ce vrei tu atatea detalii ? sunt relevante ?
  Ca de un an de zile important este sa inteleaga lumea ca nea’ Petrica e „oaia neagra”
  La fel de lipsit de importanta pentru admin este si faptul ca cititori are 1000-2000 dar comentatori sunt sub 1%… asta poate insemna multe, de la suspiciuni si pana la teama . Sau pur si simplu ne defineste CLAR caracterul nostru traditional de a sta la colt in barfe si invidii dar nu suntem in stare sa avem o opinie, ne este teama sa ne implicam, ne este teama sa respiram… in acest fel, toti acesti oameni , NU EXISTA !!!
  DA DA , voi cei care cititi zilnic dar nu comentati niciodata, sunt convins ca faceti strategii, voi le stiti pe toate si sunteti foarte inteligenti … DE FAPT NU EXISTATI
  Also for admin, stii ca pedeapsa minima pentru ceea ce spui tu ca faci, si anume verificarea identitatii persoanei este pedepsita cu minim cinci ani de puscarie ? si mai stii ca si la NASA si pe orice site guvernamental poti folosi nickname ? nu bag mana in foc dar cred ca esti singurul site din lume care are naivitatea sa ceara nume si prenume real, dar si sa creada ca eu nu pot avea un alt IP la fiecare 2 minute si nu pot folosi numele vecinului fara ezitare.
  Punctul meu de vedere ? credibilitate ZERO, verticalitate -10, naivitate +10
  Pacat, sunteti tineri si ne bazam pe voi dar …
  next generation maybe .

 3. Laura Suzeanu spune:

  Ma uimesti, draga parinte cu ce sustii in comentariul tau. De regula, nu prea fac comentarii pe acest site, insa ce m-a deranjat foarte tare aici este ca folosesti expresia „bataie de joc”. Ar fi bine sa vii la sedintele de consiliu inainte sa faci comentarii de genul celui de sus. Nu isi bate nimeni joc de nimeni asa ca fii mai atent la ce concluzii tragi, alaturi de celelalte. Domnul Petre Tone de luni de zile insista intr-o idee si cred ca nu a existat sedinta sa nu acuze ilegalitatea unei hotarari ce s-a adoptat, pentru ca pe final sa vina cu o plangere scrisa. Plangerea ca si raspunsul secretarului primariei sunt la dosar. Daca esti foarte curios sa le citesti, poti intra in posesia lor. Vei ramane surprins ca ce este scris in articol se regaseste in cele doua adrese. Cat despre titlu, intr-adevar dupa cum am spus, se insista de luni de zile intr-o idee. Te invit sa vii la sedintele de consiliu si numai dupa aceea sa tragi concluzii. Daca te influenteaza careva in parerile exprimate mai sus, ar fi bine sa pui in balanta niste afirmatii. Oricum, nu m-am asteptat la o astfel de reactie din partea ta, este pana la urma problema personala a ta. Spre surpinderea si parerea ta de rau, nu voi retrage nici o stire, pentru ca nu e cazul. Imi pare rau ca nu ai inteles…

 4. Mihai Ceauşu spune:

  Pentru cei care au dubii, va rog sa va ganditi intai la acest citat: „Nu musca mana care te hraneste”.
  Apoi veti intelege…sper.

 5. Laura Suzeanu spune:

  Vali, nu va inteleg pe cuvant. Dar nici nu mai ma mir de nimic. Desi stiu ca orice cuvant are doua taisuri si e mai bine in multe situatii sa tacem, iti raspund si tie, desi imi calc niste principii. Apoi, nu ai decat sa intelegi si tu ce vrei. Fiecare e liber sa creada ce vrea. Ideea cu nume si prenume reale a fost a mea. De ce? Foarte simplu. Fiecare trebuie sa aiba responsabilitatea celor spuse si sa suporte, daca este cazul si acolo unde este cazul, consecintele. Orice site serios face ce facem noi. Ah, da. Tabloidele, unde se face cate o imagine vraiste a cuiva, vine fiecare din cei care comenteaza cu o parere de te doare capul, atacuri verbale la persoana sau jigniri exista. Dar nu asta insemnam noi. E foarte simplu sa te ascunzi in spatele unor nume false si sa spui ce iti trece prin minte, adica mai degraba sa scoti la iveala o alta persoana din tine (vorbesc in general) mai ales ca majoaritatea oamenilor sunt duplicitari si te trezesti ca acum te saluta sau iti rad in fata, dupa care, auzi in spate ca te discrediteaza in fata altora si cu eforturi minime te-a facut din ce erai, altceva. Cuvantul poate construi dar si distruge. Cel mai simplu e sa arunci o vorba aiurea care s-a si dus ca vantul. Pentru placerea personala sau pentru descarcare nervoasa se pot spune multe sub alte nume, insa de ce sa nu ne asumam responsabilitatea celor spuse? In alta ordine de idei, cel cu nickname nu are identitate, este cineva care nu exista. In plus, nu cred ca ar face placere nimanui sa fie tarat prin tribunale in caz de calomnie, asa cum am putea fi noi cand un nickname ar spune ce-i trece prin minte (ce poate fi si una bolnava in cele mai multe cazuri) despre cineva iar acel cineva sa ne acuze pe noi ca dam voie la astfel de situatii sa se creeze. Lasa, nu-i nimic dati in noi toti, ca nu ne suparam. Pentru mine este important sa se inteleaga la final ce este real. Nu am dorit mahala pe acest site, cum a fost aproape intr-un timp sa devina. Nu suntem nici OTV nici Can Can sau Libertatea sau Click. Ori cel putin asta vreau sa cred. Inca am o scara a valorilor Vali, tin de ea si crede-ma ca nimeni pe lume nu mi-o va intoarce cu susul in jos, pentru ca sunt destui care o vad invers decat e. Valoarea e valoare pentru mine in orice pozitie si moment. Cat despre credibilitate, prefer sa creada in mine cineva cu valoare. Multumesc ca ai deschis acest subiect. Stii cum e cu caracterul frumos, frumusetea interioara, educatia aleasa ori cultura? Sunt depasite intr-o lume in care banul domina. Depasite si degradate. Cu riscul de a fi demodata, le prefer in locul altor lucruri care sa ma schimbe in ceva ce nu pot fi.

 6. Cipleu Rodin Bogdan spune:

  In primul rand sper ca nu te deranjeaza comentariile care nu sunt de acord cu felul de a prezenta o stire.Nici nu ma asteptam sa retragi stirea,ci doream sa o refaci sau sa imi explici balbele prezente in textul stirii pe care de altfel ti le-am evidentiat dupa umila mea parere.
  Cat despre partea cu influenta ai dreptate:sunt influentat de bunul simt.Imi doream o replica obiectiva si punctuala.M-am ales in schimb cu o invitatie la sedintele de consiliu local(desi eu am tras concluzii in urma stirii tale ceea ce dovedeste ca sunt un cititor al site-lui si inca unul viu in stare sa-si exprime o parere,si daca parerile noastre nu sunt in concordanta asta nu inseamna ca sunt neaparat influentat ci ca am un dram de personalitate diferita de a ta).Am surprinderea sa imi dau seama ca nu iti place diversitatea in unitate si probabil ca nici invers,ca ma acuzi ca imi lipseste puterea de a discerne si mai mult ca ma cobori la stadiu avansat al unui batut in cap fara putere de intelegere indemnandu-ma chiar sa trag concluziile in anumite feluri.
  Avand in vedere aceste lucruri infime imi cer scuze ca am avut curajul de a face un comentariu pertinent la obiect,pe textul stirii prezentate de tine.
  O zi minunata!
  P.S.Curiosii mor repede!

 7. Ionescu Dan Lucretiu spune:

  Buna ziua !
  Nu cu mult itmp in urma ….i-am demonstrat practic lui Giovany cand a facut un sondaj pe acest site cum am votat de 150 de ori in 30′ schimband IP-urile in cascada .
  I-am explicat ca trebuie sa scoata toate sondajele ca nu sunt relevante ………si tot asa se poate ascunde o identitate cu alt nume si prenume , alt IP si un numar de telefon al unei cabine telefonice ….si este egal cu zero .
  Unele organisme ale statului primesc sesizari si reclamatii anonime si sunt luate in considerare . Dumnezeu a vrut ca unii oameni sa ai aiba curaj si altii sa fie lasi …etc etc exemplele pot continua …..dar gura si limba sa vobeasca ….la majoritatea …..asa ca ……curiosii mor repede dar si satisfacuti !

 8. florin tudor spune:

  Scriu din respect pentru cei care au postat comentarii, fara dna Laura, of course. Nu stiu daca titlul e aruncat aici din frumusetea interioara, caracterul frumos, educatie sau cultura dnei Laura. Oare acest titlu nu a fost depasit de alte interese ? Sa zicem cele care domina aceasta lume. Ma indoiesc foarte tare de acuratetea informatiilor dnei Laura.

 9. Marian Chirnogeanu spune:

  Care jurnalist??

 10. flavius cristian spune:

  Cam in aceeasi perioada in care a fost pecetluita soarta centralei termice a orasului, primarul Stefan Dumitru a mai girat o „teapa” pe banii contribuabililor. Edilul a aprobat, fara sa clipeasca, un schimb de imobile extrem de dezavantajos pentru primarie. Beneficiarul afacerii a fost afaceristul Petre Tone, care era si vicepresedintele PSD Oltenita. Dupa ce, in anul 2000, a inchiriat de la RAGCL un spatiu comercial situat in buricul targului, pe Bulevardul Tineretului, Petre Tone s-a gandit ca n-ar fi rau sa puna mana pe acest imobil. Ajutorul a venit din partea colegului sau de partid, primarul Stefan Dumitru. Mai intai, Tone a cumparat un grajd darapanat, situat in zona portuara, care apartinuse unei ferme de vaci. Ulterior, Petre Tone a propus primariei schimbul grajdului cu spatiul comercial. Pentru a justifica o asemenea tranzactie dubioasa, RAGCL, prin scrisoarea nr. 6477/25.07.2001, informa Primaria Oltenita despre necesitatea construirii pe langa sera de flori a orasului a unei gospodarii auxiliare, axata pe cresterea si ingrasarea animalelor. Argumentul forte al acestei aberatii a fost faptul ca „sera se afla intr-un cadru natural care ofera conditii de pasunat si crearea unei baze furajere”!?! Stefan Dumitru a negat ca in realizarea tranzactiei a cantarit faptul ca Petre Tone era vicepresedintele PSD Oltenita. „Eram colegi de partid, dar asta nu are nici o legatura cu schimbul”, a declarat fostul primar. Dupa parafarea afacerii, Stefan Dumitru a renuntat sa mai faca ferma de animale, ceea ce dovedeste ca justificarea fantezista a necesitatii infiintarii unei astfel de unitati nu a fost decat un paravan pentru favorizarea lui Tone. Mai mult, nici pana in prezent primaria nu a catadicsit sa preia in gestiune grajdul din port. La alegerile locale din 2004, pesedistul Stefan Dumitru a candidat, fara succes, la un nou fotoliu de primar. Culmea ironiei, sloganul sau electoral a fost „sa continuam impreuna ceea ce am inceput!”. Oltenitenii nu au dorit insa ca Stefan Dumitru sa continue favorizarea clientelei PSD pe bani publici.Un articol de Sorin Ghica