Doctorul Cristian Andrei prezent printre adolescenţii olteniţeni cu demonstraţii şi lecţii practice

Doctorul Cristian Andrei, specialist în neuropsihiatrie şi terapie psihiatrică, a fost prezent marţi printre adolescenţii olteniţeni. Sala Mare a Primăriei Olteniţa a fost asaltată de elevii liceelor „Nicolae Bălcescu” şi „Neagoe Basarab”, însoţiţi de câţiva profesori. Doctorul Cristian Andrei a oferit liceenilor câteva demonstraţii practice legate de manifesările fetelor şi ale băieţilor, exprimate în diferite situaţii, total diferite la cele două sexe. Cristian Andrei a ţinut câteva lecţii de viaţă adolescenţilor, profesorilor şi celorlalţi prezenţi în sală, situaţiile imaginare şi reacţiile ce ar fi trebuit să urmeze acestora au făcut plăcerea tinerilor, cu atât mai mult cu cât ei au fost cei care au participat la demonstraţii. Doctorul Andrei a demonstrat cum din punct de vedere psihologic, baieţii şi fetele reacţionează diferit şi se manifestă distinct în diverse situaţii de viaţă, atitudinile şi modalităţile de comunicare sunt specifice de la fată la băiat. Elevii care au dorit să intre în pielea diverselor personaje imaginare au fost deschişi, naturali şi interesaţi de ceea ce li s-a propus să arate. Nu au lipsit emoţiile, după cum au declarat câţiva din elevi şi chiar profesori, manifestate faţă de doctorul invitat. Acesta a uimit auditoriul prin firescul comportamentului său, atitudinea prietenească faţă de public.

video: Liliana Niculiţă

Ideea prezenţei lui Cristian Andrei a venit din partea elevei Şerban Elena, preşedintele Consiliului Şcolar al Elevilor de la Grupul Şcolar ” Nicolae Bălcescu” Olteniţa. Ea împreună cu două eleve din Călăraşi au participat la Sinaia la o etapă a proiectului ” Educaţie pentru sănătate”, având sprijinul inspectorului prof. Liliana Răcaru. La una din întâlniri a fost invitat dr. Cristian Andrei, care i-a fascinat pe elevi şi în acelaşi timp a arătat disponibilitatea de a onora orice fel de invitaţie.
Astfel s-a organizat o întâlnire cu toate consiliile şcolare din Municipiul Olteniţa şi cu profesorii coordonatori, s-au stabilit data, locaţia, invitaţii, apoi au urmat dialogurile pe mail şi telefon cu dr. Cristian Andrei. Speech-ul doctorului Cristian Andrei şi aplicaţiile sale au fost apropiate de sufletele adolescenţilor, şi chiar dacă mulţi dintre ei au sosit după ora stabilită ca întâlnire, ora 9,00, pe dr. Andrei nu l-a deranjat faptul că aceştia tot intrau în sală, se aşeza fiecare pe unde putea, chicotelile, reacţiile entuziaste ale adolescenţilor fiind pe plac invitatului zilei de 22 martie.

Laura Suzeanu

Comentarii

 1. Marius Dociu spune:

  Mă, care aţi dat drumul la apă? 🙂 * vezi video *

  Laura, explica-ne ce s-a intamplat cu apa din calorifere

 2. astia au venit aici numai pentru a chiuli de la scoala =))

 3. george popa spune:

  ce tare a inundat sala primariei tare faza

 4. cretu justina spune:

  nici nu se putea sa fie totul ok la noi trebuie sa se intample cate ceva…

 5. Soare Marius spune:

  :)) hai ca l-am primit cum se cuvine pe Doctorul Cristian Andrei:)) calorifere… dush pe neasteptate frumos:))

 6. Laura Suzeanu spune:

  Nu am vrut sa vorbesc despre asta Marius. Ca sunt elevi care au mancarici si nu stau linistiti la diverse actiuni, asta o stim toti si tu si eu si altii. Nu avea rost sa spun ca actiunea a fost intrerupta de faptul ca a tasnit apa dintr-un calorifer, dupa ce unul dintre elevi a tot fortat un robinet de la calorifer, crezand ca e jucarie. Nu asta era important si chiar imi pare rau ca s-a intamplat asa, pentru ca am fi pierdut alte demonstratii ale doctorului Cristian Andrei, care s-a comportat absolut normal in acele clipe, fara sa intre in panica, incercand apoi sa fie de ajutor cumva si sa opreasca apa. Vedeti cum cadeti toti in capcana unor situatii din astea cand cautati senzationalul? Sa fie stirea cu mancarici ca cel care se juca cu robinetul. Asta e important pentru noi, romanii. Nu esenta, cultura… Si avem exemple destule iar cel mai graitor este OTV-ul cu emisiunile sale:))

 7. kelix smoke spune:

  editat de admin – va rugam sa completati asa cum se cere in campurile obligatorii (nume si prenume REAL + numar telefon REAL)

 8. Ruxandra Velea spune:

  Simpatica idee…mai ales cea cu apa din calorifer..
  concluzie: mai bine cu soba:))

 9. Viorel Sebu spune:

  Ehe si din nou Oltenita se face de ras nu ie ceva nou

 10. Kessu Alex spune:

  Nu a dat nimeni drumul la apa…A sarit aia ,la udat pe un baiat de la mn de la scoala rau ;))

 11. Ionescu Dan Lucretiu spune:

  Foarte tare ………toate fazele ….iclusiv apa ….tzunami local

 12. Narcisa Nicoleta spune:

  dc oare nu ma mira k sa intamplat asta…daca nu se intampla nmk atunci ma miram:))…asta e lumea..”inconstienta”;))

 13. mardare mihaela spune:

  E pacat de cei care s-au chinuit pentru aceasta intalnire:D…banuiesc ca nu e usor sa dai telefoane si sa organizezi totul:)…dar asta e..e ceva „obisnuit”

 14. Manciu Vlad spune:

  =)))) prea tare aia cu apa =)))