Martisor, hand-made 2011

Cu o floare nu se face primavara, dar ce te faci cand ai de a face cu o gradina?

Primaria a fost plina de flori Sambata, 26 Februarie si nu este vorba despre vreo nunta, ci despre cea de a doua editie a targului de martisor din Oltenita, sub egida “floare de suflet”!

Comunitatea locala de artizani s-a reunit din nou pentru a intampina primavara. Acest eveniment este initiativa d-nei Violeta Ionescu, profesoara de limba engleza la liceul “Neagoe Basarab”, ce a dorit sa ofere oltenitenilor o alta perspectiva a frumosului, aceea gasita in arta manuala, dar si sa-i incurajeze pe tinerii talentati sa devina mici antreprenori.

De la flori kanzashi , la tehnica quilling si accesorii din fimo, toate infatisau motive florale, simuland prezenta primaverii care anul acesta se lasa asteptata.

De la eveniment nu au lipsit prajiturelele facute in casa, cu care vizitatorii s-au putut indulci contra unei monede de 50 de bani.

Printre expozanti s-au numarat initiatii de anul trecut, dar s-au infiltrat si cativa novici.

De la an la an, artistii isi perfectioneaza tehnica, exponatele fiind din ce in ce mai atractive si mai fanteziste.

Lavinia Iancu

Comentarii

  1. mirela ghinea spune:

    in primul rand felicitari doamnei profesoare pentru astfel de initiativa.Pentru acesti tineri ,jos palaria ,ce fac ei este o munca , care in zilele noastre nu mai este apreciata.Mult succes in tot ceea ce realizeaza acesti tineri talentati.