Poliţiştii locali olteniţeni au găsit mai multe grătare furate de pe pietonala Argeşului

După ce din mai multe zone ale municipiului Olteniţa au dispărut capacele de canalizare, cei puşi pe jaf în oraş s-au reprofilat. Astfel, s-a trecut la furtul bucăţilor de grătar din fontă, montate pe rigola de scurgere de pe pietonala Argeşului.

În nopţile de 11 spre 12 martie, 12 spre 13 martie şi 13 spre 14 martie, autori necunoscuţi au sustras un număr de aproximativ 193 de bucăţi de grătare din fontă, cu dimensiunile 49 cm x 12 cm x 1 cm, montate pe acele mici canale de scurgere, unde este preluată apa pluvială de pe aleea pietonală a străzii Argeşului, în tronsonul cuprins între Bd. Republicii şi Bd. Mărăşeşti. Poliţiştii locali de la Biroul de Ordine Publică, Trafic Rutier din cadrul Primăriei Olteniţa, împreună cu lucrători din cadrul Poliţiei municipiului Olteniţa, au început verificările în teren privind depistarea autorilor şi recuperarea materialelor sustrase, controlând toate societăţile comerciale care primesc spre valorificare deşeuri metalice. Potrivit informaţiilor preluate de la agenţii de poliţie locală, în după-amiaza zilei de 14 martie 2011, în jurul orei 16,30 au fost găsiţi în apropiere de cimitirul Eternitatea 11 saci din rafie, care conţineau 177 de bucăţi de grătare sparte în greutate de 382 kg.

În dimineaţa zilei de 17 martie între orele 5,00 şi 8,00, s-au făcut alte descinderi pentru descoperirea persoanelor care au sustras cele 193 de grătare metalice de pe pietonala Argeşului. A fost depistat A. Gheorghe din Olteniţa, domiciliat în str. Mihai Bravu, care transporta pe bicicletă un sac de rafie ce conţinea mai multe bucăţi de grătare metalice sparte. Sacul cântărea 34 kg de fontă. Persoana în cauză şi grătarele din fontă au fost predate poliţiei olteniţene, pentru continuarea cercetărilor.

Laura Suzeanu

Comentarii

 1. gheorghe sorinel spune:

  Va zic eu ca n-au gasit nimic. Au dat cu nasul in ele din intamplare. Masina in care erau incarcate alaturi de alte deseuri de fier a trecut pe langa acesti politisti comunitari care stiau ca in ea se afla gratarele alea si din comoditate sau din prostie nu au oprit-o. Apoi sa dreaga busuiocul au servit fraerilor versiunea oficiala, adica prostiile alea ce sunt scrise mai sus de catre administratorul siteului. Politistii astia locali olteniteni din cadrul Primariei daca te intalnesti cu ei pe strada si le reclami ceva nu stiu cum sa faca sa se ascunda si te lasa tot asa.

 2. MARIAN MARDARE (FACEBOOK) spune:

  …LA PUSHCARIE CU EI…CU CEI CARE AU FURAT …ACOLO AU DE TOATE…SI PAT SI MASA…SI DACA TOT IUBESC ACESTI INFRACTORI FIERUL, DE CE NU L-AR ADMIRA PRIVIND GRILAJELE DE LA SLOBOZIA ?!..POATE LE-AR FURA SI PE ALEA… ASA DIN PASIUNE…CA TOT SUNT COLECTIONARI DE MATERIALE FEROASE SI NEFEROASE…ASTIA MAINE- POIMAINE, O SA VA RECICLEZE SI CLANTZA DE LA USHA …SHURUBURILE DE LA SONERIILE APARTAMENTELOR….TOT CE SE POATE FURA…NASOL…

 3. Mihalache Marius spune:

  Ii rog pe administratorii site-ului sa posteze o fotografie recenta a lucrarilor executate pe centru.
  Sau le este teama ca ne vom rupe picioarele imaginandu-ne ca ne plimbam pe centru?

 4. Cipleu Rodin Bogdan spune:

  100 de metri de gratare de protectie?! Daca o tineau tot asa ajungeau la sediul politiei locale.Bine ca s-au oprit dupa 3 nopti!
  „Vigilenta” „politiei locale” nu poate face fata inventivitatii asa zisilor „magneti”.Poate ca ar trebui sa schimbe rolurile-dupa cate se observa si politia comunitara are darul de a gasi fier dar nu si faptas.Probabil ca este foarte greu sa-ti dai seama ca singurele locuri unde se pot valorifica bucatile de capace de canalizare si gratare de protectie sunt centrele de achizitionare de fier vechi.Tot la fel de greu este sa „intrebi” la aceste centre pentru anumite informatii si sa le si primesti-ca doar esti politie locala.
  As vrea sincer sa felicit pe cel care a avut ideea sa inlocuiasca capacele de fonta cu unele de lemn pentru a indeparta pericolul producerii de accidente.
  Succsesul lor s-a datorat insa faptului ca se inregistreaza temperaturi mai ridicate si astfel cei care nu au lemn de foc nu se gandesc sa valorifice si noile capace de canalizare.

 5. Marian Chirnogeanu spune:

  astia de la FBI…

 6. mirela ghinea spune:

  In Oltenita se fura de mult timp capacele de canalizare,gratarele de scurgere a apei de pe centru inclusiv gratarele de la intrarile in scari de bloc.Nu este o noutate aceste furturi .