Andra Filimon şi echipa sa au nevoie de susţinerea voastră la NASA

O provocare aviatică a fost acceptată de o echipă de elevi ai clasei a XI-a din cadrul Colegiului Naţional de Informatică „Tudor Vianu” Bucureşti. Din echipă face parte Andra Filimon, o olteniţeancă stabilită de câţiva ani în Bucureşti şi faţă de care o parte din elevii de liceu şi prietenii săi din Olteniţa sunt alături, în susţinerea temei de cercetare. Proiectul pregătit pentru NASA, la care elevii de liceu au lucrat, a avut de îndeplinit anumite condiţii.

Una dintre acestea vizează scaderea nivelului de emisii nocive, o altă condiţie se referă la folosirea unei cantităţi cât mai mici de combustibil sau folosirea unui alt fel de combustibil. În plus, avionul proiectat trebuie să fie conceput, astfel încât să facă mai puţin zgomot. Potrivit Andrei Filimon, proiectul este evaluat în acest moment în America, iar răspunsul va fi oferit la jumătatea lunii aprilie. Andra descrie proiectul: -vezi video-

Cerinţele obligatorii la momentul înscrierii a fost ca echipa de mici proiectanţi să facă un filmuleţ. Aceştia au intrat şi într-o cursă pentru premiul de popularitate. Acest premiu poate fi câştigat dacă pasionaţii de avioane au foarte multe vizualizări pe youtube sau aprecieri şi comentarii.

Click aici pentru vizualizare video-proiect (apoi apasa „APRECIEZ” sau „LIKE” pentru vot)

Andra Filimon a lăsat o parte din sufletul său în Olteniţa unde a petrecut 9 ani din viaţa, revenind în fiecare week-end aici, dar şi în vacanţe la bunici.

Fiţi alături de Andra, o adolescentă cu foarte multe calităţi. Fiţi prieteni cu Andra şi echipa participantă în America şi susţineţi proiectul lor, Sky-efecte mai puţin nocive, prezentat la NASA.

Profesor de fizică din cadrul colegiului bucureştean, Ioana Stoica, a primit o bursă anii trecuţi la NASA şi astfel tinerii au putut avea acces în interiorul agenţiei.

National Aeronautics and Space Administration (NASA) este agenţia reponsabilă cu programul spaţial public al Statelor Unite ale Americii şi cu cercetarea aerospaţială civilă şi militară pe termen lung. NASA a fost înfiinţată în anul 1958.

Laura Suzeanu

Comentarii

 1. Roxana Aliman spune:

  bravo andraaaaaaaa >:D< sunt mandra de tine:*
  felicitari si colegilor tai! 😀

 2. Cristina Rotaru spune:

  Bravo pissy,sper sa castigati,Sunt mandra de tine!!>:D<

 3. Mihai Ceauşu spune:

  Tudor Vianu, nu saiba sau foarfeca 😉
  Felicitari echipei!

 4. Marian Chirnogeanu spune:

  toata stima pt cei implicati in proiect.nu conteaza ca sunt din oltenitza sau din curcani (desi ma indoiesc ca ultimii ar fii in stare de ceva educativ)