Chiar dacă este week-end, poliţiştii de frontieră sunt prezenţi la datorie

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Călăraşi au depistat pe raza municipiului Călăraşi duminică, 3 aprilie, două persoane pe numele cărora fusesră emise alerte de căutare de către autorităţile italiene. Potrivit purtătorului de cuvânt al IJPF Călăraşi, comisar Vasile Chiru, cele două persoane, C. Vasile în vârstă de 41 de ani din Călăraşi şi E. Petrică în vârstă de 32 de ani din acelaşi municipiu au fost conduşi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Călăraşi, pentru verificări suplimentare. Pe numele acestora, autorităţile italiene emiseseră alerte de căutare din februarie 2011, respectiv iunie 2010, pentru prezentarea în vederea participării lor la diferite proceduri judiciare. Poliţiştii de frontieră le-au stabilit identitatea şi adresa. Au făcut o  informare cu privire la faptul că sunt căutaţi şi au fost înştiinţate autorităţile italiene.

În ziua de 2 aprilie s-a desfăşurat o acţiune în comun cu organele de frontieră ale statului bulgar, lucrători ai poliţiei şi căpităniei Olteniţa, pentru verificarea respectării regimului juridic al frontierei de stat, cercetarea insulelor şi ostroavelor de pe Dunăre, verificarea desfăşurării diferitelor activităţi atât pe Dunăre cât şi în zonele adiacente, pe ambele maluri ale fluviului. Potrivit aceleiaşi surse, tot în acest week-end poliţiştii de frontieră au mai constatat săvârşirea unui număr de 35 fapte ilegale, dintre care 2 s-au stabilit ca fiind infracţiuni – furt calificat şi conducere fără permis. Majoritatea faptelor ilegale au încălcat normele juridice referitoare la regimul de frontieră şi cel al ordinii şi siguranţei publice.

Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate se ridică la 6110 lei.

Valoare bunuri ridicate în vederea continuării cercetărilor – 3801 lei.

Prejudiciul creat în urma infracţiunii de furt calificat – 2486 lei.

Laura Suzeanu

Comentarii

 1. MARIAN MARDARE (FACEBOOK) spune:

  DORIM STIRI SI DESPRE VAMESHII CORUPTZI DIN TZARA CARE AU FOST ANCHETATZI PENTRU MULTE TREBURI….SE PARE CA, USHOR -USHOT , V-OR SCAPA DE PUSHCARIE TOTI VAMENSHII CORUPTZI SI HOTZA….AU GASIT ALTZE PEROANE SIMPLE CU ILEGALITATI SI II FOLOSESC ACUM , DREPT TROFEE….HAI SA O LASAM ASHA CUM E….

 2. cornelius calin spune:

  Din parea mea tot respectul pt. baietii de la frontiera!I-si vad de treba lor ca niste profesionisti!Eu am o problema cu pol. rutiera…Actioneaza dupa sistemul stalinist,impotriva ceteteanului…Ei nu stiu decat sa puna radare,si sa te urmareasca cu intentia precisa de a te arde

 3. Marin Stefan spune:

  @Marian Mardare, vezi ca amesteci marfa cu ambalajul. Nu au nici o treaba vamesii corupti cu politistii de frontiera si nici macar cu vamesii din judetul nostru. De puscarie scapa toata lumea in tara asta, care fura mai mult de 10 milioane, iar mai sus nimeni nu a prezentat „trofee”, ci a fost prezentat doar un fapt din atat de multe altele, de care nu aveti habar, din munca de zi cu zi a politistilor de frontiera. Putini din Oltenita cunosc faptul ca avem un oras linistit in comparatie cu altele, si datorita politistilor de frontiera, asa cum ii vedeti voi, mai buni sau mai rai. E normal ca angajatii ministerului de interne sa nu aiba o imagine buna, atat timp cat confundam vamesii cu politistii de frontiera,jandarmii cu pompierii, comunitarii cu pol rutiera etc si bagam zeci de mii de oameni in aceiasi oala cu cativa infractori, care de altfel exista in orice domeniu, in orice institutie din tara asta. Uita-te te rog in ce tara de 2 lei traim si incearca sa apreciezi pe cei care fac uneori ceva bun.

 4. fanel lacatusiu spune:

  …….cinste lor si mult repect pentru munca care o depun,de altfel deloc usoara.

 5. @ Marin Stefan …Cumva vameshii care controleaza marfurile care intra si ies din tzara noastra, persoanele care deasemenea intra si ies tot din si in spre Romania, nu fac parte din aceeashi aripa a Politziei de Frontiera ?… Sau se subordoneaza altei categorii a Ministerului de Interne ? …Din cate se stie, denumirea actuala a Politziei de Frontiera a fost preschimbata din numele de Graniceri…Comandamentul National al Politziei de Frontiera ( cu vechiul nume pe care il purta Comandamentul National al Granicerilor), Marina tot in acelashi comandament se afla, in BUCURESTI( indicativul METROPOLA), zona Eroilor – RAZOARE ), unde de altfel si eu, candva mi-am satisfacut stagiul militar (Transmisiuni-morse)…Asa ca, daca in zona noastra OLTENITZA (indicativul OBELISCUL ), fiind mai linishtita, nu se prea intampla multe lucruri, nu fi asa de sigur ca, in alte coltzuri ale tzarii, organe in cadrul Politziei de Frontiera ( Graniceri angajatzi cu contract ), sunt tot asha de corectzi , necoruptzi si intradevar respecta legea precum cei din raza localitatzii noastre sau a judetzului nostru…Chiar pe la GIURGIU (indicativ CIOCARLIA), niciodata nu sa intamplat nimic pe acolo, sau prin alte zone ale tzarii ?!…Parerile sunt impartzite si oricum eu respect pe totzi angajatzii Politziei Frontiera de la noi, pe multzi dintre danshii ii cunosc destul de bine, au mare caracter si ishi practica meseria cu placere si devotament …Oricum , am habar de multe si imi cer scuze daca cineva a fost deranjat sentimental…