Echipe de elevi şi jandarmi au ecologizat două zone din Olteniţa

Un exemplu de cum trebuie păstrată curăţenia, model de urmat pentru întreaga populaţie din Olteniţa, a fost oferit de elevi şi jandarmi miercuri, 13 aprilie în cadrul unei acţiuni de voluntariat. Poliţiştii de frontieră olteniţeni vor fi cei care continuă exemplul de păstrare a curăţeniei şi ecologizare a mediului, prin altă acţiune de voluntariat.

Astfel, o echipă formată din 40 de jandarmi a strâns deşeurile din zona ecluzei, iar trei echipe formate din câte 10 elevi ai grupului Şcolar “Nicolae Bălcescu” au fost prezente în partea de nord a municipiului. Echipele de elevi, coordonate de 3 maiştri şcolari, au străbătut distanţe diferite. O echipă a curăţat de deşeuri zona de la fosta Filatură de bumbac spre intrarea în municipiu, o alta de la groapa de gunoi spre DN 4 şi altă echipă a dat lecţii de păstrare a curăţeniei, ecologizând ambele trotuare ale Bulevardului 22 Decembrie, cel care duce spre DN 4. Jandarmii şi elevii au primit de la Primăria Olteniţa saci, mănuşi, ţepuşe, au avut la dispoziţie utilaje pentru depozitarea deşeurilor strânse. Dana Marin, inginer la biroul edilitar-gospodăresc din cadrul Primăriei Olteniţa, spune că participanţii au fost extrem de cooperanţi, locurile unde au fost repartizaţi fiind curăţate foarte bine.

Sâmbătă, 17 aprilie, poliţiştii de frontieră vor fi cei care vor face curăţenie pe o suprafaţă din fâşia de la malul Dunării, în portul olteniţean. Directorul Grupului Şcolar “Nicolae Bălcescu”, prof. Cristina Drăgan, declară reporterilor noştri că este deschisă oricărei acţiuni de voluntariat cu elevii. “Îmi doresc să particip cu copiii la cât mai multe acţiuni de voluntariat, pentru că asta este în primul rând o provocare pentru ei, îi învaţă cum să fie de ajutor în viaţă” declară prof. Drăgan.

Odată cu venirea primăverii, în întreaga ţară această perioadă este marcată cu acţiuni voluntare de curăţenie. În acelaşi timp, prefectul judeţului Călăraşi, Emil Muşat, a decretat luna aprilie ca lună a curăţeniei.

Laura Suzeanu

Comentarii

  1. buciu elena spune:

    de-acord cu initiativa si complimente celor care se implica dar primaria vazand ca nu trebuie sa mai cheltuie pt plata celor care curata macar manusi poate sa ofere voluntarilor care risca sa atinga resturi cine stie de cat timp sunt acolo si apoi…sunt oricum gunoaie pline de bacterii si microbi…sa le respectam sanatatea,ei o fac pt noi…

  2. …CAND SE DORESHTE CEVA CU ADEVARAT, TOTUL SE POATE…FELICITARI TUTUROR PENTRU CURATZENIE…SPERAM CA, CELELALTE ECHIPE VIITOARE SA NU NE DESCURAJEZE…NU-I RAU DE LOC…