Incendiu la stadionul din Olteniţa

În data de 12.04.2011, ora 17.14, pompierii militari din cadrul Detaşamentului de pompieri Olteniţa au fost solicitaţi să acţioneze pe raza localităţii, pe strada Stadionului, pentru stingerea unui incendiu izbucnit pe un teren din incinta complexului sportiv, proprietate a domeniului public al localităţii .La sosirea pompierilor militari, incendiul se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 1500 de metri de vegetaţie uscată.

Pompierii  s-au deplasat la faţa locului în acest caz cu o autospecială şi au acţionat pentru stingerea incendiului timp de aproximativ 35 de minute. Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii profesionişti la faţa locului, incendiul a izbucnit, probabil, după ce o persoană neidentificată a folosit o sursă de aprindere şi a dat foc vegetaţiei uscate din incinta complexului sportiv, generând arderea necontrolată. În incendiu a ars vegetaţie uscată pe o suprafaţă de aproximativ 1.500 de metri pătraţi, neînregistrându-se pagube materiale, pompierii militari reuşind să salveze bunuri materiale în valoare de aproximativ 50.000 de lei.

sursa: ISU Calarasi

Comentarii

 1. cornelius calin spune:

  Care stadion din Oltenita?Vorbim de locul unde era inainte stadionul…I-mi aduc aminte,copil fiind cum ma lua tata la meciurile ,,Navalei”,si ce mai faceam noi galerie,ne agitam,tipam,gesticulam…Stadionul ala era ca un vulcan,era mandria noasta,echipa,baietii nostri,din oras,vedetele noastre…Acum este doar un loc dezolant,la fel de trist ca si cimitirul cu care se invecineaza…ODIHNEASCA-SE IN PACE !

 2. Dragomir Orynoco spune:

  baaaaaaaaaaa,care 50.000 lei, pai nu face tot stadionu atat.o prostie mai mare nu am auzit acolo nu mai e decat iarba si putin din tribune

 3. Marian Chirnogeanu spune:

  bunuri materiale in valoarie de 50 000 lei vechi! propun ca in campania electorala, in perioada „afisului electoral” care tocmai a facut „ochi” careva dintre presupusii edili sa vina macar cu o idee de bun simt in legatura cu una din cele mai mari baze sportive din raza judetului. dar ce le trebuie copiilor baze sportive de performanta cand poti sa joci o miuta la parc 80 lei RON ora…

 4. Gheorghe Sorinel spune:

  Asa e, care stadion? Trebuia zis ca ,, pe locul unde a fost candva stadionul a avut loc un incendiu”. Acum e un teren viran de unde fiecare sustrage ce vrea, cand vrea si ce are nevoie. Cand se va termina ce mai e de furat pe acolo se va intampla urmatoarea intamplare: preacinstitii nostri consilieri locali vor vota trecerea acestui teren in domeniul privat al municipiului, iar apoi unul dintre ei, sau vreo ruda ceva il vor cumpara pe degeaba. Minunat, nu?

 5. Cipleu Rodin Bogdan spune:

  Bunuri in valoare de 50.000 de lei? Stadionul din municipiul Oltenita,jud.Calarasi?
  Sau poate 50.000 de lei vechi?

 6. Marius Dumitrache spune:

  La Chirnogi se munceste pentru al III-lea teren de fotbal si voi nu aveti nici macar unu. Nu-i nimic..va invit la meciurile Victoriei Chirnogi din 2 in 2 saptamani..Hai Chirnogiul;) !!!

 7. …In cazul acestui incendiu, este , parerea mea, o manarie la mijloc…Ne putem ashtepta la orice, shi cred ca cineva dintre edilii noshtri mai sus pushi, ravnesc(e) la acest teren, candva, baza sportiva S.N.O. si mandria localitatzii noastre Oltenitza…Poate ca unii fac in asha fel sa para cat mai ruinat acest teren, pentru ca, in final , cineva sa profite doar si numai in interes personal de el…Totul e posibil, pana nu faci foc, nu iese fum… Cine shtie…?!…

 8. Ionescu Dan Lucretiu spune:

  Am 46 de ani si inca mai joc rugby la Bucuresti intr-o asociatie de rugby oldboys . Am facut sport de performanta de la 14 ani .
  Stiu si cunosc multe despre baza sportiva Oltenita ……
  …am putea avea sport la nivel de municipiu doar pentru elevi . Se pot angrena scolile generale si liceele …si asa vor face si sport . A infiinta doar o echipa de fotbal , din punctul meu de vedere asta nu inseamna ca avem sport in oltenita . Vom avea o echipa de mercenari care vor juca doar pentru bani si atat. Performanta nu vor face niciodata mai sus de divizia a C ……dar mai bine …….

  Legea nr. 69/2000, legea educatiei fizice si sportului, consolidata 2009

  (3) Pentru instrainarea bazelor sportive realizate pe terenuri concesionate in scopuri exclusiv sportive sau pentru schimbarea destinatiei acestora este necesar acordul Ministerului Tineretului si Sportului.

  Art. 33
  Instrainarea bazelor sportive sau a instalatiilor destinate practicarii sportului, aflate in proprietatea societatii comerciale sportive pe actiuni, se face in conditiile legii, fara schimbarea destinatiei sportive. (proprietar a fost Navol sa …acum posibil altcineva dup cum se aude )

  (3) Bazele sportive din domeniul public si privat al statului si unitatilor administrativ-teritoriale, respectiv din sectorul privat, omologate, se inscriu obligatoriu in Registrul bazelor sportive, conform unei metodologii aprobate prin ordin al presedintelui Agentiei Nationale pentru Sport. ( oare a fost inscrisa aceasta baza sportiva de atletism , box, fotbal, rugby ..in acest registru ?)

  Art. 78^1
  Autoritatile administratiei publice si societatile comerciale care au dobandit sau detin baze si/sau instalatii sportive sunt obligate sa pastreze destinatia acestora si sa le mentina in stare de functionare.

  Art. 79
  (1) Schimbarea destinatiei sau desfiintarea unor baze sportive apartinand domeniului public ori privat al statului sau al unitatilor administrativ-teritoriale se va putea face numai prin hotarare a Guvernului si cu construirea prealabila a altor baze sportive similare celor desfiintate.
  (2) Dispozitiile alin. (1) se aplica si societatilor comerciale care detin active patrimoniale destinate activitatii sportive ce au apartinut statului. ATENTIE !!!

  Art. 81
  (1) Autoritatile administratiei publice locale au obligatia sa includa in planurile de urbanism si amenajare rurala suprafete de teren pentru construirea de baze sportive destinate educatiei fizice si sportului comunitar.
  (2) Autoritatile administratiei publice locale pot contribui la intretinerea, modernizarea si dezvoltarea bazei materiale pentru activitatea sportiva, in conditiile legii.

  Art. 83^2
  Detinatorii cu orice titlu ai bazei materiale sportive evidentiate in patrimoniul Agentiei Nationale pentru Sport au obligatia obtinerii anuale a autorizatiilor de functionare, conform prevederilor legale, si sunt scutiti de plata tuturor taxelor necesare obtinerii acestor autorizatii

 9. Bradeanu Alin spune:

  Inlegatura cu domnul MARIUS DUMITRACHE sa facut al II-lea teren si sar putea sa nu mai sa faca ca sunt si eu din Chirnogi.