Inspectoratul Şcolar Călăraşi a organizat Festivalul Şcolilor la Olteniţa

Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi a organizat un festival al şcolilor care s-a desfăşurat în acest week-end la Olteniţa. La concurs au participat copii ai câtorva şcoli de gimnaziu din Olteniţa şi din zonă. Este vorba de invitaţii din Mânăstirea, Luica, Chirnogi, Budeşti, Vasilaţi, Gălbinaşi, Plătăreşti, Fundeni, Şoldanu, Curcani, Valea Roşie, Ulmeni. Din Olteniţa, în concurs au intrat Clubul Elevilor şi şcolile din oraş, fiecare cu partea de program specifică. Festivalul a avut program pe două zile şi a cuprins 3 secţiuni: obiceiuri, dansuri populare şi interpretări de muzică populară-prima secţiune, dans modern şi interpretare muzică uşoară-secţiunea a II-a, teatru şi recitări-secţiunea a III-a.

Echipele calificate la fiecare secţiune în cadrul festivalului pentru gimnaziu vor participa la etapa judeţeană, ce se va desfăşura în perioada 7-9 mai la Călăraşi. Juriul festivalului a fost format din inspector general adjunct Mariana David din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Călăraşi, inspector educativ Liliana Răcaru şi inspector institutori Laura Munteanu din cadrul aceluiaşi inspectorat, consilier educativ Liliana Niculiţă, profesor de istorie la Grupul Şcolar „Nicolae Bălcescu” Olteniţa.

Deciziile juriului au ajuns la ISJ Călăraşi pentru analiză şi pentru deliberare. Rezultatele cu cei care au obţinut premii vor fi anunţate pe mail.

Faza judeţeană a liceelor va avea loc pe 30 aprilie, iar pentru ciclul primar se va organiza un concurs asemănător pe scena din Vâlcele, în ziua de 1 iunie.

Laura Suzeanu

Comentarii

  1. alexandra ciurea spune:

    FELICITARI ORGANIZATORILOR SI MAI ALES CELOR CARE AU AVUT CURAJUL SA PARTICIPE.NOI SUSTINEM ECHIPA DE „ACTORI„ A SCOLII CRIVAT.SUCCES TUTUROR! CEI MAI BUNI SA CASTIGE.

  2. Ghinea Teodora spune:

    Ma asteptam sa fie filmate toate dansurile.

  3. Gruianu Marian spune:

    Sau cum se promoveaza tigania .