La deschiderea expoziţiei “Anotimpuri în fotografie” a fost prezent şi prefectul judeţului Călăraşi, Emil Muşat

Miercuri, 20 aprilie, s-a vernisat o expoziţie de artă fotografică în holul mare de la parterul Primăriei Olteniţa. Expoziţia „Anotimpuri în fotografie” este una dintre cele mai frumoase expoziţii de fotografie realizate la Olteniţa până acum, creaţiile aparţinând mai multor copii înscrişi la cercul de artă fotografică din cadrul Clubului Elevilor Olteniţa. Prof. Victoriţa Colonel, îndrumătorul copiilor, spune că expoziţia a fost deschisă pentru ziua oraşului cu scopul a fi cunoscute talentele micilor şi marilor artişti. „Ciprian Vidroiu are un talent deosebit şi sigur vom mai auzi de el. Talentul lui se vede, reiese din pasiunea pentru fotografie şi dă dovadă de seriozitate în ce face. Am dedicat o parte din loc pentru el, iar Ioana Velescu are colţul ei de fotografie cu imagini din Etiopia, unde a mers anul trecut la acel workshop” declară prof. Colonel.

Fotografia Ioanei Velescu este expusă pe un stand, Ioana fiind cea care a reprezentat Europa la concursul mondial  Eye See Photography, organizat de Sony în colaborare cu Unicef. Ioana Velescu a participat la workshopul din Etiopia alături de alţi 5 copii, care au reprezentat celelalte continente. Fotografiile colţului său au la bază micile excursii pe care le-a avut în Awassa şi în apropierea ei, în zone mai defavorizate, unde drepturile copilului sunt parţial încălcate. Workshopul din Etiopia la care Ioana a participat a fost susţinut de cunoscutul fotograf Reza.

Prefectul judeţului Călăraşi, Emil Muşat, s-a declarat încântat de realizările artiştilor elevi, acesta a felicitat pe toţi care au muncit la realizarea expoziţiei: „Vreau să felicit pe toţi care aţi contribuit într-un fel sau altul în perioada aceasta la construirea acestei expoziţii. Nici măcar nu mai contează cât de mult munceşti, dacă ai o revelaţie, poţi sta un an de zile degeaba şi în clipa de revelaţie să produci o operă de artă. Cu cât sunteţi mai des vizitaţi de muze, cu atât poate că şi rezultatele muncii voastre vor fi mai frumoase. Din spatele acestor fotografii, răzbat foarte multă muncă intelectuală, un efort de a gândi şi de a pune pe hârtie cele mai frumoase gânduri. Fiecare frunză, fiecare culoare din fotografiile voastre sunt de fapt expresia unor gânduri ale voastre. Am vrut să-mi transmiteţi şi mie câteva din gândurile voastre, frumuseţea şi inocenţa voastră. Felicitări vouă, doamnelor profesor şi părinţilor dumneavoastră.” declară prefectul judeţului Călăraşi.

Acesta a stat de vorbă cu copiii care au realizat operele fotografice, cerând coordonatorului cercului să se gândească la un proiect care să se intituleze „Frumuseţi călărăşene” şi astfel să fie exprimate frumuseţile naturale, umane, rurale şi urbane ale judeţului Călăraşi, fie cu accent pe Dunăre, dacă va fi în timpul zilelor Dunării sau de 1 Iunie, de Ziua Copilului, cu imagini care să surprindă frumuseţea copiilor.

Prefectul Emil Muşat a oferit un interviu pentru Olteniteanul – vezi video –

Laura Suzeanu