Olteniţa îşi aniversează ziua pe 25 aprilie cu acţiuni, competiţii, expoziţii, parade de costume şi un frumos spectacol muzical

Ziua municipiului Olteniţa se va aniversa anul acesta a doua zi de Paşte, pe 25 aprilie. Deşi bugetul local nu a permis o lăfăială prea mare, totuşi olteniţenii vor simţi că e ziua oraşului lor.

Mai multe acţiuni se vor desfăşura în locaţii diferite, ora oficială de deschidere fiind 9,30, când se va face şi prezentarea acţiunilor, intervalului şi zonelor de desfăşurare a programului pe întreaga zi.

Acţiunile sportive coordonate de prof. de sport Cristina Drăgan se vor desfăşura în două locaţii. În zona Tineretului în intersecţie cu Bd. Republicii, începând cu ora 10,30 se va da startul pentru concursurile de alergare în saci, concursuri de alergare viteză şi rezistenţă, pentru un concurs de role. Vor avea loc un concurs de şah şi o demonstraţie de arte marţiale, iar între aceste concursuri vor fi câte două tururi demonstrative de carturi. La competiţii vor participa elevi preşcolari, şcolari ai claselor primare, claselor V-VIII şi de liceu, în funcţie de concurs. În jurul prânzului se va face premierea pentru aceste concursuri. De un concurs de şah vor avea parte şi adulţii, iar cei care se vor înscrie vor fi de asemenea premiaţi, pentru aceste competiţii de şah existând un observator profesor de matematică.

Pe terenul de fotbal din cadrul parcului de agrement olteniţean, AQUA PARC, se vor desfăşura cu începere de la ora 12,30 câteva turnee de fotbal, ce vor avea de asemenea o festivitate de premiere. Premiile câştigătorilor competiţiilor sportive vor fi oferite de Primăria Olteniţa şi Asociaţia Judeţeană „Sportul pentru Toţi”.

De ziua oraşului nu vor lipsi parade ale costumelor, una dintre acestea se va desfăşura începând cu ora 9,40, pe traseul Primărie – statuie Republicii – Tineretului sens spre şi până la Bd. Mărăşeşti – Tineretului cu sens spre Bd. Republicii – Bd. Republicii cu sens spre şi până la str. Argeşului – str. Argeşului cu sens spre Bd. Mărăşeşti până în Parcul Copiilor.

O altă paradă de costume va putea fi admirată de olteniţeni spre orele serii, de la 19,30, pe traseul Gară – Bd. Republicii – str. Argeşului – Parc Central – Discoteca Aquaparc.

În Parcul Central, cei mici vor avea parte de mai multe demonstraţii de face-painting dar şi de un concurs de desene pe asfalt, asta în cazul în care nu va ploua.

La Muzeul Civilizaţiei Gumelniţa, se vor amenaja alte două expoziţii, în afara celor patru care sunt în prezent. Cele două expoziţii au temă interbelică: „Presa olteniţeană în perioada interbelică” şi „Olteniţa în perioada interbelică în imagini”. În holul Primăriei Olteniţa, expoziţia de artă fotografică „Anotimpuri în fotografie” aparţine elevilor înscrişi la cercul de profil din cadrul clubului Elevilor, iar o expoziţie cu temă etnografică va aparţine elevilor Grupului Şcolar „Nicolae Bălcescu” Olteniţa.

Organizaţia Nonguvernamentală „DunareEDU” va organiza acţiuni legate de ecologizare în Portul Olteniţa şi altele legate de amenajarea unor standuri de informare europeană cu pliante şi alte forme de informaţie privind Uniunea Europeană. De asemenea, organizaţia ce o are în frunte pe Daria Cătălui, va pregăti Gala Comunităţii Locale, unde vor fi premiaţi profesorul anului, voluntarul anului, premiul pentru toleranţă în viaţa de zi cu zi, premiul pentru cei care au făcut cel mai bine cunoscută comunitatea locală.

Nu vor lipsi jocurile distractive, câteva din firmele care deţin carusele vor fi prezente în municipiu.

În faţa Primăriei Olteniţa se va amenaja o scenă pe care vor urca tineri din şcoli şi licee pentru susţinerea unor programe artistice, de la dansuri şi interpretări vocale, până la interpretări instrumentale şi o surpriză muzicală oferită de corul oraşului.

Oltenitenii sunt asteptati la complexul AQUA PARC, unde pot savura, sub  umbra foisoarelor, mici, bere si alte bauturi racoritoare si, spre seara, vor putea asista  gratis la concertul sustinut de artistii prezentati mai jos.

Pentru tineri, seara se anunta una plina cu muzica, deoarece clubul din cadrul complexului AQUA PARC asteapta pe toata lumea la un super program de discoteca (intrarea este GRATUITA)

 

Gabriel Cotabiţă, Alexandra Uşurelu şi Walter Dinisie vor cânta pentru olteniţeni

Începând cu ora 20,00 spectacolul dedicat zilei oraşului va fi oferit de trei invitaţi ai muzicii uşoare româneşti. Este vorba de Alexandra Uşurelu, Walter Dionisie şi Gabriel Cotabiţă.

Alexandra Uşurelu este studentă la Academia de Studii Economice Bucureşti, o tânără în plină ascensiune muzicală, majoritatea spectacolelor sale ea le susţine alături de Walter Dionisie, cel care îi face şi aranjamentul muzical. Pe Walter Dionisie îl vedem deseori în emisiuni TV mai speciale, în special la Harta Vieţii de pe Antena 2. Walter a făcut parte, alături de Gabriel Cotabiţă, din trupa Redivivus.

Alexandra Uşurelu a început studiile muzicale la Şcoala Populară de Artă cu Crina Mardare, cu care a făcut lecţii de canto. La Şcoala Populară de Artă, Alexandra este în clasa sopranei Viorela Filip.

Gabriel Cotabiţă vine pentru prima dată în Olteniţa pentru susţinerea spectacolului dedicat zilei municipiului. Acesta şi-a manifestat dorinţa de a participa la acţiunile din oraş pe 25 aprilie. Gabi Cotabiţă va fi invitat la o emisiune specială la Radio Voces Campi pe 25 aprilie, începând cu ora 17,00.

Gabriel Cotabiţă este unul dintre cei mai apreciaţi intepreţi de muzică uşoară din România, este producător muzical şi TV şi solist vocal al trupei VH2.

foto – Ziua Oltenitei 2008

 

La mulţi ani, Olteniţa!!!

Laura Suzeanu

Comentarii

 1. Dinu Petrica spune:

  Foarte frumos,se poate si mai bine….din pacate lipsesc sponsarizarile si multa reclama pentru Aqua Parc!

 2. cornelius calin spune:

  cotabita,da,jos palaria! da cina-i ala cu peruca?

 3. Oana Vasile spune:

  ce cotabita????
  unde l-ati vazut voi pe cotabita????

 4. Denisa Dragu spune:

  in mod normal trebuia sa fie si el in centrul orasului,in aer liber asa cum se proceda in fiecare an de ziua orasului…nu la aqua parc…puteam fiecare de orice varsta sa stea linistit sa il vada…toti se asteptau ca acolo sa vina nu la aqua parc:))))):P

 5. casleanu irina claudia spune:

  ce misto a fost soul cu cotabita.