Oltenita la ceas aniversar

Olteniţa a împlinit anul acesta 158 de ani de la întemeierea sa, dar împlineşte şi 496 de ani de la atestarea documentară.

 

 

Întreaga zi a fost un prilej de relaxare pentru olteniţeni. De la programe artistice susţinute de copii şi adolescenţi, competiţii sportive, demonstraţii de face-painting, până la paradă de costume şi expoziţii aranjate cu stil şi parfum „de Olteniţa de odinioară”, precum şi o gală cu premii – cam acesta a fost programul ce s-a derulat pe întreaga zi. Orele serii au încununat programul de sărbătoare cu un minunat spectacol oferit olteniţenilor în incinta Clubului Aqua Parc.

Patru expoziţii interesante cu lucrări ale copiilor pot fi vizitate la Muzeul Civilizaţiei Gumelniţa, alături de alte două expoziţii ale directorului muzeului, prof. dr. Done Şerbănescu. Acestea din urmă cuprind imagini ale municipiului Olteniţa în perioada interbelică şi frânturi din presa de atunci.

Gala Comunităţii Locale cu premii

A doua ediţie a Galei Comunităţii Locale organizată de Asociaţia Dunare.Edu a presupus o premiere. Astfel, echipa asociaţiei a oferit câteva diplome astfel:

1.      Premiul pentru promotorul anului: primar al municipiului Olteniţa, Costinel Milescu

2.      Premiul pentru profesorul anului: prof. de limba engleză Adina Voicu de la Grupul Şcolar „Nicolae Bălcescu”

3.      Premiul pentru voluntarul anului: prof. de limba engleză Violeta Ionescu de la Liceul „Neagoe Basarab”

4.      Premiul pentru reprezentantul anului al presei: Laura Suzeanu – olteniteanul.ro, Radio Voces Campi, Observator de Călăraşi

5.      Premiul pentru toleranţa de zi cu zi: Comandantul Subunităţii de Jandarmi Olteniţa, locotenent colonel Ionel Marcu

6.      Premiul pentru antreprenorului anului: Nicu Dan

7.      Premiul pentru medicul anului: managerul Spitalului Olteniţa, dr. Liana Petculescu

8.      Premiul pentru asistentul social al anului: Adrian Marinescu – Serviciul pentru Asistenţă Socială Olteniţa

Gala s-a desfăşurat pentru a creşte vizibilitatea şi conştientizarea avantajelor de locuitor al Olteniţei. Scopul Asociaţiei este promovarea cooperării internaţionale în domeniul tineretului, susţinerea implicării tinerilor în activităţile comunităţii, dezvoltarea geopolitică regională, dezvoltarea de programe privind educaţia pentru mediu, dezvoltarea de programe privind educaţia în domeniul sănătăţii, dezvoltarea de reţele de comunicare online, dezvoltarea rurală, stimularea activităţilor ce au ca scop cooperarea ţărilor riverane la Dunăre şi Marea Neagră.

Spectacol de zile mari

Olteniţenii au avut parte de un spectacol pe cinste spre orele serii în incinta Clubului Aqua Parc din Olteniţa.

Alexandra Uşurelu, o prezenţă şi o voce care merită toate aplauzele din lume, cu un timbru vocal special, plin de feminitate şi gingăşie, o tânără în plină ascensiune muzicală, a cucerit inimile celor prezenţi la concert. Mulţi dintre aceştia şi-au manifestat dorinţa de a mai susţine spectacole pentru ei şi cu alte ocazii. Alexandra cântă cu multă pasiune iar sensibilitatea din melodii, vocea sa uimitoare care vibrează totul în jur, acompaniamentul şi aranjamentul muzical al lui Walter Dionisie o fac să devină un interpret de valoare, să fie peste mulţi alţi interpreţi de muzică uşoară românească.

Walter Dionisie, un interpret de excepţie şi valoare într-o lume muzicală unde predomină kitch-ul, a însemnat pentru Olteniţa “altceva”.

Gabriel Cotabiţă a urcat pe scenă în aplauzele celor prezenţi la concert. El a însemnat antrenul pentru olteniţenii extrem de receptivi la acordurile muzicii sale.

Cei care au fost prezenţi la concertul dedicat Zilei Municipiului Olteniţa au putut învăţa ceva de la acesţi mari artişti: cât de frumoasă e muzica de calitate şi ce importantă e viaţa. Cei trei au primit aplauze furtunoase, aceştia aflându-se la primul lor concert în Olteniţa.

Alexandra Uşurelu s-a bucurat de faptul că a cântat pentru Olteniţa, unde s-a simţit din nou acasă…

Un  spectacol minunat, oameni minunţi! Ne bucurăm că am fost acolo.

Laura Suzeanu

Comentarii

 1. Mihai Ceauşu spune:

  E frumos ca se mai organizeaza ceva, mai uita lumea de greutati, mai afla lumea de persoanele care fac ceva pentru acest oras.

 2. Cristea Catalin spune:

  cv frumos…pacat k , la fotbal, echipele castigatoare nu au primit si ele cv…..in afara de o diploma si cupa….sa cinsteasca fratilor jucatorii…..sa le dea un echipament…o sapca cv…..nu prea e interes din partea unora!!!

 3. stefanica catalin spune:

  ai dreptate …la fotbal macar medali sau echipament cv..dar na…nu preau sunt fonduri….

 4. stefanica cata spune:

  dc nu puneti si voi mai multe poze????si clasamentul….:|:|

 5. LORIN DECU spune:

  MIE MIA PLACUT DE(PERANU ANDREA)