UPDATE: S-a constituit Alianţa Popular-Creştină Călăraşi (VIDEO)

UPDATE 24 Mai : În această dimineaţă, la sediul PDL Călăraşi a avut loc o conferinţă de presă extraordinară, dedicată semnării Protocolului Alianţei PDL-UNPR-PNŢCD (Alianţa Popular-Creştină).

Deputatul Stelian Fuia (PDL) a spus că principalul obiectiv al acestei Alianţe este câştigarea alegerilor locale, intenţionându-se ca şi la alegerile parlamentare să se meargă în aceeaşi formulă.
Va exista o listă unică de candidaţi pentru consiliile locale, primării şi Consiliul Judeţean Călăraşi.

Alianţa Popular-Creştină este o construcţie politică realizată în plan local şi va fi condusă de Stelian Fuia (PDL) – preşedinte, Nicolae Dragu (UNPR)- vicepreşedinte şi Costinel Milescu (PNŢCD) – vicepreşedinte.

Sediul Alianţei Popular-Creştine Călăraşi va fi pe str. 13 Decembrie din Călăraşi, unde se află actualul sediu al PNŢCD Călăraşi.

Semnul electoral al acestei noi construcţii politice ar putea fi o biserică, susţine primarul Nicolae Dragu, însă deputatul Fuia declară că nu s-a luat o decizie finală în acest sens.

Primarul municipiului Olteniţa, Costinel Milescu, fost aliat al preşedintelui PNL Călăraşi, Răducu Filipescu, spune că a avut cu acesta o colaborare care a ţinut doar în perioada alegerilor locale.

sursa: dincalarasi.ro

După ce au jurat la Mânăstirea Libertatea, liderii celor trei partide mai au doar de anuţat evenimentul

Alianta APC

Nu s-a anunţat deocamdată, oficial, semnarea niciunui protocol, deşi e vorba doar de un detaliu, dar Alianţa Popular-Creştină de la Călăraşi a devenit funcţională. Acest lucru ar fi trebuit să aibă loc pe 19 mai, însă nu au putut participa toţi cei trei lideri, Stelian Fuia (PDL), Costinel Milescu (PNŢCD) şi Nicolae Dragu (UNPR), astfel că s-a amânat conferinţa de presă comună pentru anunţarea semnării protocolului. Vehiculată şi sub numele de Alianţa pentru Călăraşi, construcţia politică formată din unirea forţelor PDL, UNPR şi PNŢCD se doreşte a fi o alternativă electorală la USL. Despre Alianţă au vorbit până acum doar PDL-iştii, asta şi pentru că au conferinţe de presă săptămânale, spre deosebire de UNPR şi PNŢCD. Alianţa politică formată la nivelul judeţului Călăraşi va promova la alegerile locale de anul viitor candidaţi unici pentru funcţiile de primar şi preşedinte al Consiliului Judeţean Călăraşi. Secretarul general al PDL Călăraşi, George Fedorovici, spune că dacă Alianţa îşi va face treaba ca la carte, cu motoarele turate corespunzător, atunci şi rezultatele vor fi pe măsură, PDL-iştii fiind siguri, în această situaţie, că vor obţine preşedinţia Consiliului Judeţean Călăraşi, la alegerile locale din 2012. Prim-vicepreşedintele PDL Călăraşi, Georgel Muşat, spune că n-are importanţă momentul parafării oficiale a Alianţei, aceasta fiind, practic, funcţională de la 1 mai: „Semnarea protocolului mi se pare o formalitate. Nu protocolul acela ne ţine în loc. Contează ceea ce oamenii gândesc în această alianţă. Am încredere în ei (cei care formează Alianţa -n.r.) pentru că am stat faţă în faţă cu ei şi am văzut ce vorbesc şi cum gândesc.” Principalul obiectiv al Alianţei Popular-Creştine de la Călăraşi este câştigarea primăriilor şi obţinerea funcţiei de preşedinte al Consiliului Judeţean Călăraşi. În municipiul Călăraşi, pentru Primărie, Alianţa îl va susţine pe actualul primar Nicolae Dragu (UNPR) în timp ce pentru Primăria municipiului Olteniţa va fi sprijinit primarul în exerciţiu -Costinel Milescu (PNŢCD). Pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, încă nu s-a oferit un nume dar se vehiculează ideea că acest post ar fi în atenţia PDL-iştilor care l-ar lansa în competiţie pe deputatul Stelian Fuia. Alianţa celor trei partide este sigură, din moment ce liderii formaţiunilor politice au jurat credinţă unii altora la Mânăstirea Libertatea, loc preferat de primarul Nicolae Dragu, care-şi aduce aliaţii aici de mai mulţi ani, înaintea încheierii oficiale a înţelegerilor.

sursa: Obiectiv Online

Comentarii

 1. Gheorghe Vasile spune:

  Bravo lor, ura, ura, ura! Fac pe mine de fericire. Uite mai frate cum se gandesc astia la binele nostru. Si pan’ la urma au dreptate, unde-i unul nu-i putere, unde-s doi puterea creste, dar unde sunt trei…? Va dati seama cata putere vor avea,…pentru a face lucruri bune pentru noi locuitorii orasului si ai judetului. Eu tresalt de fericire cand ma gandesc. S-o tina tot asa si sa vedeti ce bine o sa ne mearga…

 2. Daniel Filip spune:

  Sper sa ne scape de actualul presedinte CJ, Filipescu, care n-a facut NIMIC ptr Oltenita, in 8 ani! Vreau sa i vad si pe altii!

 3. Gheorghe Vasile spune:

  N-o sa vedeti niciodata un om onest ca se asociaza cu un bandit. Oamenii onesti la oameni onesti trag, iar banditii la banditi. In cazul de fata alianta celor trei in care din cele doua categorii apreciati ca s-ar incadra. Parerea mea personala este ca in a doua. As vrea sa mai vedem si alte pareri personale.
  Cu stima pentru oltenitenii obisnuiti

 4. ionut spune:

  A fost doar o manevra manevra abila a domnului primar. Probabil ca acum va trece la alt partid sau va ramine la pntcd daca nu il va mai primi nimeni in vreo alianta . La necazurile pe care le are nu cred ca si-l mai doreste cineva prin preajma.
  P.S Sa nu publicati ce am scris pentru ca nu promovati decit articolele laudative la adresa lui Milescu.