Bogdan Radu, un oltenitean implicat in organizarea Jocurilor Mondiale de Vara „Special Olympics | Atena 2011”

Când chimia întâlneşte arta!

Dow Chemical şi Marina Flisvos isi unesc fortele in scop artistic, sub egida Jocurilor Olimpice – Editia Speciala ATENA 2011.
Când chimia întâlneşte arta, rezultatul este unic: o acţiune originala, sponsorizata de compania Dow Chemical pentru Editia Speciala a Jocurilor Olimpice ATENA 2011 şi responsabilitate socială corporativă Lambda Flisvos Marina SA, care prevede un proiect de artă unic, în aer liber, creat de artistul Bogdan Radu, utilizând materiale produse de Dow Chemical.

Acest proiect artistic, care va fi găzduit de Flisvos Marina pe întreaga durată a editiei Jocurilor Olimpice Speciale ATENA 2011, incepând cu data de 15 iunie, va evidenţia valorile mişcării Editiei Speciale ale Olimpiadei şi va reflecta principiile companiei Dow Chemical – o combinaţie a ştiinţei şi tehnologiei cu elementul uman, integritate şi respect pentru omenire şi contribuţia continuă a companiei pentru o dezvoltare durabilă.
Dow Chemical a incredintat opera de arta artistului oltenitean Bogdan Radu, care prin această acţiune va transpune valorile unei lumi fara restrictii, precum şi respectul sincer pentru diversitate.

Athanase Thomas, CEO al DOW Grecia, a comentat: „Proiectul conceput de DOW Grecia, care va fi creat de artistul Bogdan Radu, ne face o deosebita placere. Acest proiect face parte din spiritul mişcării Special Olympics şi este în deplină concordanţă cu valorile Dow Chemical pentru egalitatea de şanse pentru toţi şi respectul pentru diversitate. Dorim de asemenea să subliniem faptul că acest proiect a fost implementat în Grecia, gazda a Editiei Speciale a Jocurilor Olimpice Atena 2011, intr-un moment în care spiritul plin de viata şi solidaritatea sunt importante.”

Stavros Katsikadis, CEO al Lambda Flisvos Marina SA, a adăugat: „Este o mare onoare de a gazdui in incinta Flisvos Marina un proiect simbolic pentru Editia Speciala a Jocurilor Olimpice Atena 2011. În contextul de responsabilitate socială şi recunoscând necesitatea de idealuri înalte şi sprijinul pentru astfel de eforturi, în special în zilele noastre, Lambda Flisvos Marina susţine cu tărie „victoria vieţii” a participanţilor.”

Artistul, Bogdan Radu, a comentat: „A fi parte integranta a unui astfel de eveniment internaţional de prestigiu, cum este Editia Speciala a Jocurilor Olimpice ATENA 2011, prin crearea unei opere de artă simbolice care sa reflecte valorile şi idealurile concursului, reprezinta pentru mine o onoare, dar si o provocare. Acest proiect îşi propune să transmită participanţilor şi publicului să se concentreze asupra elementului uman, lucru pe care incearca sa-l evidentieze si compania Dow Chemical, sponsor oficial al Editiei Speciale a Jocurilor Olimpice. ”

La Editia Speciala a Jocurilor Olimpice ATENA 2011, Grecia va gazdui peste 7.000 de sportivi şi 2500 antrenori din aproximativ 180 de ţări, care vor participa la 22 de sporturi olimpice. Jocurile olimpice vor fi monitorizate de 3000 de reprezentanţi ai mass-media.
Sosirea Flacarii Sperantei va fi marcata printr-o ceremonie pe Dealul Sfânt Pnikas in data de 09 iunie 2011. Ceremoniile de deschidere şi de închidere ale Editiei Speciale a Jocurilor Olimpice vor avea loc pe Stadionul Panathenaic in zilele de 25 iunie şi 04 iulie 2011, respectiv.

Despre compania Dow Chemical puteti gasi mai multe detalii pe site-ul www.dow.com

Mai multe informaţii despre artistul Bogdan Radu pot fi găsite la www.fantasydeco.com

Siteul oficial „Special Olympics 2011” www.athens2011.org

Marius Dociu

Comentarii

 1. Dragan Cristina spune:

  Felicitari Bogdan!Esti un tip pretentios si cutezator,imi plac ideiile tale si mi-as dori sa mai fie si alti olteniteni care sa ne faca cinste in lume!
  Ai toata consideratia si vom fi alaturi de tine si in alte creeatii ale tale.

 2. Mahu Andra spune:

  Eu, sincer, ma asteptam la un astfel de eveniment din partea lui Bogdan! Este un om puternic care e in stare de orice, iar cei ce-l cunoasc mai bine stiu foarte bine acest lucru! De complimente, din partea mea, nu cred ca mai e nevoie, stie ca e unul din putinii oameni pe care eu ii apreciez enorm! E o placere sa lucrezi alaturi de el, e un om deosebit… aprecierile in cuvinte sunt prea putine!

 3. Corina Oancea spune:

  PUTINI OAMENI CA BOGDAN!!! ESTE UN ARTIST ! FELICITARI! MULT SUCCES IN CONTINUARE!