Cinci olteniţeni premiaţi la Concursul Internaţional “Micul Virtuoz” Bucureşti 2011

A cincea ediţie a concursului „Micul virtuoz” desfăşurat la Palatul Copiilor din Bucureşti a însemnat un alt succes în palmaresul municipiului Olteniţa la capitolul “talente muzicale”. Sâmbătă, 14 mai, aproximativ 200 de copii din România şi alte 14 ţări din lume au demonstrat calităţile lor artistice în cadrul acestui concurs internaţional. Competiţia s-a desfăşurat pe categorii de vârstă, cei 5 copii din Olteniţa au luat toţi premii.

Mentorul şi îndrumătorul copiilor, prof. Florina Suzeanu, spune că anul acesta rezultatele obţinute de copiii săi au demonstrat calităţile lor native dar şi munca, eforturile depuse pentru a realiza o lucrare deplină muzicală.

Miruna Uşurelu are 8 ani şi este anul II de studiu. Ea a obţinut premiul III pentru un dans burghez denumit “Ecossaise” al lui Carl Maria von Weber. Mama Mirunei este foarte mulţumită de rezultatul fetei şi consideră că o mare proporţie din câştigul unui copil la un concurs aparţine profesorului, aceasta declarând pentru reporterii noştri că  fost o surpriză plăcută rezultatul Mirunei, în special după ce a văzut ce copii pregătiţi au intrat în concursul internaţional de la Bucureşti.

Bianca Munteanu are 9 ani şi este anul II de studiu. Ea a interpretat “Valsul Florilor” din baletul „Spărgătorul de nuci” de Piotr Ilici Tchaikovsky, pentru care a obţinut locul al II-lea.

Premiul I a fost obţinut de ceilalţi trei elevi ai prof. Florina Suzeanu.

Horia Munteanu anul IV de studiu are 10 ani. El a ales pentru concurs piesa lui Scott Joplin – The Sycamore

Cristiana Ispas este anul V de studiu la pian şi are 11 ani. Ea a ales împreună cu profesora sa de pian “Serenada” lui Franz Shubert

Andrei Marinescu are 14 ani şi este anul IV de studiu. Andrei a interpretat Mariaje d’Amour, o piesă cântată de Richard Clayderman, care este unul din pianiştii model pentru Andrei. Preşedintele juriului din concurs a dorit să-l felicite personal pe Andrei Marinescu pentru ţinuta şi prestaţia sa din concurs.

Andrei Marinescu, Florina Suzeanu, Cristina Ispas

 

Părinţii copiilor au fost extrem de fericiţi la aflarea rezultatelor copiilor lor, Micul Virtuoz demonstrând şi anul acesta calitatea muzicală pe care o confer.

Inspectoratul Şcolar Bucureşti, Primăria sectorului 5, Clubul Copiilor sector 5 sunt instituţiile implicate în organizarea concursului internaţional de interpretare pian.

Preşedintele juriului, prof. univ. dr. Gabriela Munteanu, a declarat că din an în an competiţia internaţională „Micul Virtuoz” devine mult mai atractivă din toate punctele de vedere, copiii prezenţi fiind din ce în ce mai bine pregătiţi şi mai conştienţi de valoarea unui concurs. De reţinut este faptul că la competiţia din Bucureşti au participat tinere talente din 14 state, din ţara noastră fiind reprezentanţi sosiţi din 20 de judeţe. Printre ţările care au avut reprezentanţi la Concursul Internaţional de Interpretare şi Pian Bucureşti amintim câteva din acestea: Republica Moldova, Ungaria, China, Libia, Siria, Ucraina, Rusia.

Cea mai mare parte din copiii prezenţi la concurs studiază la şcoli de artă din ţară şi străinătate, astfel că participanţii din Olteniţa şi profesoara lor merită pe deplin toate aplauzele noastre.

Laura Suzeanu

Comentarii

 1. Cringasu Ionut spune:

  felicitari!

 2. paul nicu spune:

  Bravo Andrei! Bravo Horică! pe voi vă cunosc! Bravo Cristina! Bravo Bianca! Bravo Miruna! deşi pe voi nu vă cunosc, felicitări!
  Felicitări doamnă Suzeazu! Mă bucur pentru dv. si pentru copii!
  Poate că Primăria ar putea face un fel de centru de excelenţă pentru copiii talentaţi din oraş. Nu doar copiii cu handicap au nevoie de sprijin, ci şi aceşti minunaţi copii care ne reprezintă cu succes prin ţară şi chiar prin afara ţării. Până la urmă, progresul acestei ţări, de la aceşti copii care azi aduc premii îl aşteptăm !

 3. Gorneanu Casiana spune:

  FELICITARI!!

 4. Andrei Max spune:

  Felicitarii Andrei!!